Pötkö on talvipentu

Pötkön Rukka-talvitakki. Instagram: potkoamstaffi.

Ensimmäinen kerta kun meille tulee koira talvella, talvipentu siis. Lumi ja pakkanen on aiheuttanut alusta asti haastetta.

Pötkö oli reilu 7-kiloinen pötikkä meille saapuessaan. 12-viikkoinen aluskarvaton amerikanstaffordshirenterrierin pentu. Vaatteista huolimatta se ei halunnut olla pihalla sillä se paleli heti ja lopulta pentu alkoi mennä jopa karkuun kun piti käydä pissalla ulkona. Sinne silti mentiin ja aluksi Pötköä sai kiikuttaa pihalle noin tunnin välein jos halusi, että se ei pissailisi sisälle. Ja mehän haluttiin. Nykyään riittää hieman harvemmin, mutta esim. aamulla ensimmäiseksi, yleensä n. klo 4.40 pötkö herää tai herätyskelloni soittaa niin koira kainaloon, unenpöpperössä raput alakertaan ja takkia ja kenkää päälle ja koira kainalossa ulos pissalle ja kakalle. Tämän jälkeen jos ei tarvitse lähteä työmaalle niin nukutaan vielä pari tuntia.

Pötkö ja Ikea-apina.

Tänään kävin rokotuttamassa koiran ja sain samalla pentutarkastustodistuksen vakuutuksen ottoa varten ja kysyin mieltäni askarruttavat pari asiaa pennun liikkumisesta.

Parasta liikuntaa pennulle on omaehtoinen liikkuminen pihassa, mettässä ym. Että se saa kävellä ja pysähdellä ja tutkia itse omaan tahtiinsa. Tämä ei ole juuri lainkaan onnistunut Pötkön kanssa sillä se ei juurikaan halua pakkasessa olla. Olemme tehneet niin, että koira remmiin ja lähdetään kävelemään pikku lenkkejä. Tätä asiaa kysyin eläinlääkäriltä, että miten pitää toimia kun pentu ei selvästikään tykkää touhuta ulkona nyt talvella. Ei vaikka sille pukeee vaatetta, että on lämpimämpi olla. Tohtori sanoi, että sitä voi viedä remmissä sopivia lenkkejä kunhan siinäkin toteutetaan sitä pennun omaan tahtiin -menemistä, tietenkin. Ei halunnut sanoa mitään aikoja tai matkoja, riippuu aivan pennusta ja sen haluista. Pitää osata lukea koiraa ja jos se selvästi vässähtää kävelyn loppupuolella niin silloin on ollut liian pitkä lenkki.

Pötkö tänään 11,8 kg.

Toinen asia mikä on askarruttanut on se, että kun meillä on kaksikerroksinen huusholli, niin saako vai eikö alle puolivuotias koiranpentu kulkea rappusia. Saa, sanoi eläinlääkäri. Sen pari kertaa mitä se yläkertaan ja alakertaan omatoimisesti kulkee niin on aivan sallittua.

Näin me ollaan toimittukin pötkön kanssa, mutta oli hyvä saada varmistus molempiin asioihin eläinlääkäriltä.

Kaiken kaikkiaan meillä on mennyt Pötkön kanssa hienosti. No en muuta odottanutkaan, tiesin, että koiran kanssa eläminen on hienoa ja sitä parasta. Ei tunnu enää yhtään niin laiskalta kun on koira ja ei aikaakaan kun sen kanssa saa tehdä jo kunnon lenkkejä.

Amstaffin sitkeä luonne tulee monessa kohtaa esiin ja saa välillä epäilemään omia kykyjä koiran kanssa elämisessä, mutta niistä kuitenkin selvitään suht helposti. Maltti ja johdonmukaisuus, lempeys, niillä mennään. Pötkö on kuitenkin rauhallisempi pentu mitä odotin sillä olin lukenut paljon tästä rodusta muiden kokemuksia. Vielä on pentu- ja nuoruusaikaa yli vuosi jäljellä, että eiköhän siinä kaikenlaista tilannetta tule eteen.

Nähdään somessa:

   Jaanaba

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s