Lupauksia vuodelle 2019?

En yleensä tee uudenvuodenlupauksia. Teen sopivia muutoksia aina tarpeen mukaan joten jotenkin olen kokenut, että uudenvuodenlupauksissa ei kohdallani ole mitään järkeä. Töissä K-kaupassa työkaveri kysyi, mitä lupauksia teen ja en tietenkään siihen osannut vastata muuta kuin että ei ole ollut tapanani.

Pötkö tuu, otetaan yhteiskuva.

Asia jäi pyörimään kupoliin ja ajattelin, että olisi kiva tehdä joku lupaus. Suorastaan halusin tehdä uudenvuodenlupauksen.

Minkä lupauksen sitten tekisin? Mietin ja mietin, mutta en tullut asian kanssa yhtään viisaammaksi. En oikein keksinyt ainuttakaan lupausta jonka haluaisin tehdä. Tai joka olisi sellainen oikea lupaus eikä mikään diipadaapa turhanpäiväinen juttu.

Mulla on ruokavalio terveellinen ja monipuolinen ja sellainen kuin haluan joten mitään lupauksia en sen suhteen tarvitte. Liikuntaa on ihan riittämiin omassa elämässä eli sitäkään ei tartte luvata. Alkoholia ei kovin kulu, sitäkään ei tarvitse siis vähentää tai lopettaa. Unta on paljon ja elämä muutenkin hymyilee.

Aloitin haaveilemani säännöllisen avantouinnin ilman uudenvuodenlupausta ja taas sunnuntaina mennään pulahtelemaan. Teen elämässäni jatkuvasti valintoja oman hyvinvointini hyväksi joten mitään tällaiseen liittyvää ei ole tarve itselleni luvata.

Rauhassa, siinä niin nätisti.

Voisin tietenkin lupailla, että tänä vuonna tapaan useammin tuttujani, mutta ei, tiedän, että en pysty siihen. Olen melkoinen introvertti ja useammin ihmisten tapaaminen saisi itseni voimaan huonommin eli en pysty tällaistakaan lupaamaan.

Lopulta sitten kuitenkin päädyin yhteen asiaan, voisin ehkä sittenkin tehdä uudenvuodenlupauksen: ainakin vuosi kokonaan ilman lisättyä sokeria paitti ravintola-annoksissa. Tätä mietin pitkään, että tekisinkö tällaisen lupauksen ja asia houkuttaa kovasti edelleen. Olen ollut kuukausiakin ilman lisättyä sokeria ja vaikka asia aluksi oli hankalaa kun piti lukea kaikki tuoteselosteet, ei se lopulta ollut enää yhtään hankalaa vaan ihan normaalin helppoa. Lisäksi sokerin himo ainakin itselläni loppuu täysin kun muutaman päivän on syömättä ns. herkkuja. Täydellisessä sokerittomuudessa asia olisi kuitenkin viety paljon pidemmälle kuin sokeriherkkuihin. Ei mitään lisättyä sokeria tarkoittaa, että ei leipiä jossa on sokeria, ei ketsuppia ym. ”normaaleita” tuotteita joissa on lisättyä sokeria. Sokeri ainesosaluettelossa on todella monessa tuotteessa, sellaisissakin missä sitä ei ajattele olevan.

Perhanan koira, rauhoitu nyt. Jaa ei vai, no ei sitte.

Olisiko täydellinen sokerittomuus mun lupaus? Tulin viimein siihen tulokseen, että ei, ei se oo. En tee tänäkään vuonna mitään lupauksia. Miksi? En tiiä, en jotenkin halua tehdä tommosta lupausta vaikka se olisikin itselleni melko helppo pitää. Eli en tiedä, en osaa vastata.

Nähdään somessa:

 ❤  Jaanaba

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB


Mainokset

2 thoughts on “Lupauksia vuodelle 2019?

 1. Mää en luvannu mitään. Sen sijaan kirjoitin ylös muutaman toiveen/unelman/haaveen siitä, mitä haluaisin vuonna 2019 tehdä tai saavuttaa. Esim. missä haluaisin käydä ja mitä haluaisin nähdä. Millaisiin asioihin haluan käyttää enemmän aikaa ja kenties aloittaa jotain uutta. Lähinnä siis suunnitelmaa tulevalle vuodelle kuin lupauksia 🙂

  Tuo täysin sokeriton elämä olisi varmasti hieno juttu, mutta sen toteuttaminen on tosiaan haasteellista, kun kaikki pitää tarkkaan syynätä. Ehkä siitä tulis enemmän stressiä kuin hyvinvointia… Itse kuitenkin aion nyt pitää herkuttoman tammikuun ja sen jälkeen herkkupäivä on lauantaisin (jos tekee mieli herkutella). Joulukuussa kului suklaata enemmän kuin oli tarkoitus, niin näin toivon mukaan pääsen taas oikeille raiteille asian kanssa.

  Mukavaa uutta vuotta!

  Tykkää

  1. Toi toiveitten ja aikomusten kirjoittaminen on varmasti hyvä ja toimivakin juttu.

   Yllättävän helppoa lopulta on sokeriton elämä tai ainakin helpompaa kuin mitä siitä ajattelisi, mää ainakin luen niin paljon tuoteselosteita, että se käy tosta noin vaan. Ja lopulta se on aika suppea valikoima tuotteita mitä tulee ostettua ja syötyä, ainakin mun mielestä.

   Kiitos ja samoin. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s