Pötkö 13 viikkoa

Amerikanstaffordshirenterrieri Pötkö on meillä ollut nyt vajaa kaksi viikkoa. Kaikki on mennyt hienosti, niin eläväisesti kuin koiranpennun kanssa yleensä menee.

Amerikanstaffordshirenterrieristä sanotaan, että rotu on hyvin energinen ja touhottava ja ylivilkas ym. Joku voi vitsikkäästi sanoa, että jos kestät sitä kaksivuotiaaksi niin sitten helpottaa. Tottakai kestetään, siitä ei ole epäilystäkään.

Instagram: @potkoamstaffi

Pötkö on pieni vauva vielä, 13-viikkoinen, mutta on jo paljon hereillä ja touhussa mukana. Mää sanoisin, tällä reilun viikon kokemuksella, että yllättävän rauhallinen pentu. Odotin paljon vilkkaampaa, vaikka varmasti on niin, että kun viikkoja tulee lisää niin vilkkaus korostuu, meno kovenee.

Pötkö on selvästi aamu- ja aamupäiväuninen. Illalla vilkkaimmillaan siitä 17 alkaen ja nyt on jo muutamana iltana saanut todellisen hepulikohtauksen johon ei auta oikein mikään. Mennä painattaa vauhdilla huoneesta toiseen, leikkii lelulla, käy vähän ja vähän enemmänkin välillä kokeilemassa kuinka paljon sietää purra ihmisen käsiä. Kaikkea sekavaa ja menevää kuuluu sen hepulikohtaukseen.

Ollaan tavattu naapurin 11-vuotias chihuahua kertaalleen. Toisen naapurin metsästykoirien haukkumista kuunneltu kun ohi mennään tai lähellä ollaan. Näiden koirien haukkumista Pötkö hieman arastelee, mutta tulee sekin tutuksi kun muutaman kerran on kuullut ja todennut, että mitään ei tapahdu vaikka haukkuminen kuuluukin.

Pötkö on käynyt muutamaan otteeseen kylässä mummulassansa Nokialla ja ollut siellä hoidossa jo kertaalleen yhden päivän ajan, aamusta iltaan. Mulla on ehdoton ei, että Pötkö olisi pitkään kotona yksin. Isompana sitten tottakai tarvittaessa n. 8h eli työpäivän ajan, mutta todellisuudessa tosi harvoin jos koskaan sille tulee tuollainen päivä yksin kotona. Meillä on niin erilaiset työajat härren kanssa ja itse olen monena päivänä kokonaan kotona, että muutama tunti on se aika mitä koira yksin joutuu olemaan.

Järjestän kaikki harrastusmenoni sen mukaan, että Pötkö edellä. Jos koiralle on tulossa treenin takia liian paljon yksinoloa niin sitten en treenaa. Odotan sitä aikaa kun voidaan aloitella yhteisiä juoksulenkkejä, tulevaisuudessa Pötkön on tarkoitus juosta sekä mun että härren kanssa. Sopiva määrä viikottain.

Pötköä ollaan käyty monen ihmisen toimesta katsomassa täällä meillä kotona ja se tykkää kaikista tasapuolisesti. Lapsi tai aikuinen, kaikki mahtuvat Pötkön tuttavapiiriin.

Mirri ja Pötkö.

Kissojen kanssa Pötkö tulee toimeen vaihtelevasti. Se on niin innokas, että kissoilla kestää tottua sen olemassaoloon. Kissa Kaisa nyt on niin rento, että se ei hetkahda vaan on siinä missä on riippumatta Pötköstä, läppäsee sitten jos koira käy liian läheiseksi. Aamuisin ja muulloinkin, mutta varsinkin aamuisin kun Pötkö ja kissa tapaavat niin ne kyllä tervehtivät toisiansa ja nenät helposti käy yhdessä tai sitten kissa puskee Pötköä. Molemmat kissat vaikka kissa Mirri on muuten vielä tosi arka Pötkön kanssa, pötkö on niin tunkeileva.

Pötkö, pörröpaita ja Kaisa.

Pötkö palelee helposti. Sillä on mun ostama vaaleanpunainen pörröpaita ja sitten se on saanut maastokuvioisen toppatakin lainaksi villakoiralta. Molemmat vaatteet ovat kohta pieniä ja uusien hankinta on käynnissä. En vaan haluaisi ostaa vielä niinkin kallista kuin 60 €:n toppatakkia vain ostaakseni hetken päästä uuden kun koira kasvaa kovaa vauhtia. Toivon, että löydän käytettynä hyvännäköisen toppiksen koiralle.

Villakoiralta lainattu takki.

Ulkona Pötkö kiinnostuu joka päivä enemmän ja enemmän ympäristöstänsä, hyppii lumessa ja tonkii mustikanvarpuja ja sammalta. Se osaa tulla ”tänne” ja istua.

Tästä jatketaan Pötkö-elämää.

Nähdään somessa:

❤   Jaanaba

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s