Miten yhdistää koira ja oma harrastus?

Lauantaina saamme hakea koiran kotiin, voi varmaan kuvitella, että en malttaisi odottaa enää yhtään. Mutta pari päivää ja koira on meillä. Koiran Instagram: @potkoamstaffi

Koirahan on vielä pieni, vain 10 viikkoinen pikku pentu jolle kaikki on uutta ja ihmeellistä ja pentuaika mennään tietenkin sen mukaan, opetellaan elämään ja tekemään, tutustutaan uusiin ihmisiin ja erilaisiin paikkoihin ja tilanteisiin ja eletään pienen pennun elämää.

Pötkö.

Sitten kun koira on isompi niin suunnitelmia kyllä on. Mää haluan, että koirasta tulee meille kaveri juoksulenkeille ja talvella koiraladuille hiihtolenkeille. Pitkiä kävelyitä ja muuta koiraelämää unohtamatta.

Se helpottaa paljon elämistä kun koiran voi ottaa omalle juoksulenkille mukaan, saa sekä ihmiset että lemmikki liikuntaa. Juoksetko sinä koirasi kanssa? Onko juoksuvyö ja oletko opettanut koiran juoksemaan edessäsi pitämään remmin kireällä vai juokseeko koira sivussa ja kädessäsi on remmi? Mikä tapa on mielestäsi paras ja miksi? Nyt saa antaa neuvoa ja kokemusta jos on.

Jos on jotain muuta vinkkiä sellaisesta tekemisestä koiran kanssa mikä voisi sopia meidän perheeseen niin kerro.

Koiran kanssa voi nykyään harrastaa vaikka mitä, on paljon sellaisia lajeja joista en ole aiemmin kuullutkaan.

Nähdään somessa:

 ❤  Jaanaba

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

10 thoughts on “Miten yhdistää koira ja oma harrastus?

 1. Mulla on kaksi Bordercollieta, joiden kanssa juoksen säännöllisesti viikoittain. Käytän juoksuvyötä lantiolla ja koirat ovat lyhyissä hihnoissa siinä vyössä kiinni ja niillä on valjaat. Alusta asti on ollut sääntönä, että kun juostaan, niin edetään koko ajan, ei saa pysähdellä. Pissa- ja kakkapysähdys on lenkin heti alussa ja sitten loppuvaiheessa toinen. Mun koirat osaavat tehdä hätänsä käskystä, se helpottaa kummasti. Toisia koiria ne eivät pääse tapaamaan koskaan hihnassa, joten eivät juostessakaan pyri menemään toisten luokse. Selkeästi ymmärtävät eron, milloin juostaan (eli edetään koko ajan) ja milloin on kyseessä kävelylenkki, jolloin saavat haistella ja pysähdellä. Koirat ovat nyt jo kahdeksanvuotiaita, joten osaavat hommat hienosti, otin koirat mukaan juoksulenkille kun olivat ehkä 10 kk, silloin kun kiivain kasvuaika oli loppunut. Suosittelen juoksuharrastusta koiran kanssa, se on kivaa sitten kun alkaa sujumaan 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos kun vastasit. Mulla on myös ajatuksena, että muitten kanssa ei jäädä juttelemaan ja viettämään aikaa silloin kun ollaan lenkillä. Johtuu suuresti tietenkin siitä, että itse en jaksa ollenkaan höpistä puolituttujen kanssa spontaanisti.

   Mää uskon, että juoksusta koiran kanssa tulee meille harrastus, se on ollut jo niin kauan suunnitelmissakin. Ja vain siten siitä voi tulla mukavaa sekä mulle että koiralle jos ja kun saan koiran opetettua, että kun ollaan juoksulenkillä niin ollaan juoksulenkillä. =)

   Tykkää

 2. Hei!
  Oman koirani juuri jouduimme lopettamaan, mutta halusin tulla kertoon miten meillä meni aikoinaan.
  Oma koirani opettiin eka suksien eteen ja oppi tällöin juokseen/ vetään niin paljon kuin pystyi. Tästä johtuen juoksu lenkki jouduttiin opetteleen rinnalle koska juoksi niin lujaa et mulla ei jalat itsellä riittänyt. Ei siis oppinut enään hidastaan.
  Suosittelen hiihtoon joustovyötä (sinun ja koiran väliin) ja huskivaljaita koiralle, itselle hiihtovyö (mukavampi käyttää myös juostessa). pelkässä juoksuvyössä ei ole pakosti sellaisia remmejä mitkä menee jalkojen välistä ja hiihtäessä vyö lähtee helposti nousseen.
  Itsellä on sama ollut et koira ei saa mennä veto tamineissa moikkaan muita koiria.
  Käskyt ohitus tilanteisiin (ohi) ja jos haluaa koiran kääntyvän( vasen, oikea), lähtevän lähdöstä (mene), kiihdyttävän menevän kovempaa (kovaa, kovaa), hitaampaa( hidasta), pysähdy. Tälläisiä käskyjä meillä oli ja kaverin koiralla juostessa ja hiihtäessä kilpaa.
  Kannattaa hakeutua seuraan missä harrastetaan valjakkohiihtoa saat varmasti sieltä paljon apuja. Ja saat tietää missä ja milloin saa hiihtää laduilla. Kaikkialla ei ole latuja missä koirien kanssa saa mennä. Esim. Täällä Janakkalassa missä asun oli joskus sopimus et to iltasin sai käydä koirilla tietyillä laduilla kuntoradoilla hiihtään ja illan päätteeksi latujen tekijä kävi ajamassa ladun kuntoon.
  Toivottavasti harrastus alkaa koiran kanssa hyvin.

  Tykkää

  1. Voi miten surullista, että koiranne on lopetettu, se on aivan kamalaa.
   Kiitos kuitenkin kokemuksistasi.
   Olen lukenut tuosta asiasta, että vyössä pitäisi olla ne jalkojen lenkit ja sellainen on suunnitelmissa. En ole vielä päässyt minnekään katsomaan ja kokeilemaan vöitä, mutta onhan tässä aikaa. =)

   Haluan kyllä opettaa koiran kunnolliseksi juoksijaksi käskyineen kaikkineen, toivottavasti onnistun siinä hyvin sillä vain siten homma voi toimia ja omat hermot pysyy kasassa. =D

   Tykkää

 3. Minulla espanjanvesikoira nyt 2v. Juostaan joustava juoksuvyö lantiolla ja koira menee edellä valjaissa. Pientä vetoapua tulee juoksuun kun tuntuu että remmi kireellä aina mennään 🤣 Pieni kakkapysähdys tulee lenkkiin mut muuten juostaan nätisti koko matka. Mitenkään ei tarvinnut opettaa, noin vuotiaasta lähtien lähettiin vaan juoksemaa. Ensin pikku matkoja ja isot kehut tietty 😀

  Tykkää

  1. Kiitti vastauksesta. Espanjanvesikoira oli meillä kovassa harkinnassa, se on ihana koira.
   Hienosti teillä kun on alkanut luonnostaan juoksuharrastus ilman sen kummallisempia opettamisia, niin määkin toivon, että mulla ja Pötköllä sitten alkaa. Niin ja härre juoksee tietenkin koiran kanssa myös eli kuka milloinkin. =)

   Tykkää

 4. Minulla on bordercollie mix, jonka kanssa juostaan 3-4 kertaa viikossa. Koiralla on canicrossiin tarkoitetut valjaat ja minulla on juoksuvyö. Koira juoksee minun edessä ja juostessa ei pysähdy muuta kuin tarpeilleen. Koira selvästi kokee, että juokseminen on hänen työaikaa ja silloin ei mennä tervehtimään ihmisiä tai muita koiria. Minun koira on adoptoitu aikuisena ja hänellä on ollut paljon pelkotiloja, mutta juoksulenkit ovat tehneet ihmeitä. Itsevarmuus on kasvanut ja hän keskittyy todella hienosti juoksuun ja myös kävelylenkit onnistuu nykyisin ilman ongelmia.
  Koiran kanssa juokseminen on ihan parasta!

  Tykkää

  1. Joku nelisen kertaa viikossa meilläkin varmaan tulisi juoksua koiran kanssa.
   Kiva kuulla, että koirasi on saanut itsevarmuutta.

   Voin kuvitella miten hienoa koiran kanssa juokseminen on, melkein en malta odottaa, että Pötkö kasvaa riittävän isoksi. Ja vielä se, että saadaan koira edes kotiin. No, lauantaina saadaan. =)

   Tykkää

 5. Meillä on pohjanpystykorva, jonka ensisijainen tehtävä on tietysti olla metsästyskoira ja näin ollen saa juosta metsässä vapaana silloin kun se on sallittua. Mutta touhuamme koiran kanssa tietysti paljon muutakin ja esimerkiksi talvella hiihdämme yhdessä. Koska koiraa ei ole varsinaisesti koulutettu nätisti juoksemaan edellä, niin meillä toimivin hihna hiihtolenkille on flexi joka on kiinni juoksvyössä. Näin ollen hihna ei ole ikinä löysällä vaikka koira vähän hidastaisi vauhtia. Hiihtelemme maaseudulla peltoladuilla joissa ei muista koirista ole häiriöksi, mutta riistajälkiä siellä paljon on ja ne toki koiraa joskus liikaa kiinnosta. Mutta yllättävän hyvin tajuaa, että hiihtolenkillä pitää mennä reippaasti eteenpäin eikä lähteä jänistä jäljittämään.

  Olemme tehneet myös muutaman hiihtovaelluksen koiran kanssa ja hyvin on sujunut. Metsäisessä maastossa koira tajuaa ”kierrä” käskyn, jos menee vahinkossa väärältä puolelta puuta. Pohjoisessa vaeltaessa porojen hajut myös siivittävät koiran niin innokkaaseen menoon, että keventää kummasti ahkion kanssa hiihtävän menoa 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s