Pitkä automatka kissojen kanssa

Terveisiä Sallasta! Sama paikka kuin viime joulukuussa, mutta tällä kertaa mökki. Viime vuonna majoituttiin uudessa Holiday Clubin luhtitalomajoituksessa.

Nyt otettiin mökki ja otettiin myös kissat mukaan reissuun.

Mirri haluaa pois.

Automatka taukoineen kotoa Pirkkalasta tänne Sallaan kesti vajaa 12h. Kissoilla oli molemmilla oma kuljetuskoppa ja ne laitettiin penkille turvavöihin. Olin lukenut etukäteen ihmisten kokemuksia kissojen kanssa näin pitkältä automatkalta ja suuri osa kokemuksista oli ihan hyviä. Sieltä löysin vinkin kun kissojen pissajuttuja mietin, että laittaa riittävän iso pyyhe kuljetuskopan pohjalle jos kissa sattuisi pissaamaan sinne. Ja varapyyhe mukaan että voi sitten vaihtaa puhtaan alustan.

Kissa Kaisa on tosi rento ja aina kun sen laittaa kuljetuskopaan niin se asettuu heti makoilemaan ja vain on. Ei puhu mitään vaan on vain rennosti ja kiltisti. Mirri taas huusi ensimmäisen kaksi tuntia siten miten moni kissa huutaa tai maukuu kun sen laittaa kuljetuskoppaan. No rauhoittui Mirri sitten loppuajaksi täysin kun ei enää jaksanut huutaa.

Omat eväät vedettiin autossa.

Muutaman ajotunnin jälkeen pysähdyimme ja annoin kissoille vettä ja ruokaa. Kaisa joi ja Mirri söi eli keskimäärin ihan hyvin. Olin lukenut, että kissat eivät välttämättä pitkälläkään matkalla suostu syömään tai juomaan tai pissaamaan vaan pidättävät ja ovat nälässä ja janossa kunnes päästään perille.

Seuraava kissanhoitotauko oli jossain vaiheessa ja kaivettiin kissojen vessa esille ja vuoron perään nostin kissan kuljetuskopasta hiekkalaatikon viereen. Kumpikin teki tarpeensa hiekkalaatikkoon nätisti ja rauhallisesti ilman mitään hötkyilyjä. Kaivoi kupopan, pissasi ja peitti kuopan. Tarvii sanoa, että en olisi uskonut, että homma hoituu näin helposti.  Tällä tauolla Kaisa joi taas vettä.

Kaiken maailman tarvikkeet mukana.

Asioiden hoitamisen jälkeen matka jatkui loppuun asti ilman taukoa kissojen hoidon merkeissä. Molemmat vain makoilivat tosi rauhallisesti ja varmasti odottivat, että milloin täältä pääsee pois. No, pääsivät noin kahdentoista tunnin matkustamisen jälkeen mökissä vapaaksi. 

Mökissä Kaisa joka on maailman rennoin kissa kotiutui heti ja Mirrikin hetken sängyn alla olon jälkeen ja nyt on kaikki hyvin. On syöty ja on juotu ja on tutkittu paikkoja ja nyt levätään.

Kaisa talvilomalla Sallassa.
Mirri keittiön pöydän alla.

Automatka meni siis tosi hyvin ja hyvillä mielin matkaamme takaisin kotiin sitten kun sen aika on.

Nähdään somessa:

 ❤ Jaanaba

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s