Instagramista

Mulla on ollut jo pitkään mielessä tämä Instagram-asia. Se, että pitää osata katsoa jokaista instagramseurattavaa sopivan suodattimen läpi. 

Nyt puhun vain vaikkapa kaltaisistani triathlonharrastajista jotka spämmäävät Instassa omilla treenikuvilla. Mää oon kuullut muutamasta suusta sen, että toi tai toi ihminen treenaa tosi kovaa ja varmaan on kovassa kunnossa, taas kova treeni ym.

Asiahan on niin, että oma instatili näyttää just siltä millaiseksi sen tekee. 

Treenaaja 1:

Spämmää olevansa suunnilleen maailman kovin ja aina ilmoittaa kun on tehty joku ”kova” treeni ja kaikki on niin #kovaakinkovempaa. On hikinaamakuvia ja totista touhua siellä hästäkkien seassa.

Treenaaja 2:

Spämmää päinvastaisesti ja haluaa näyttää, että kevyttä treeniä tehdään. #peekoo #kevytpeekoo #hitaastihyvätulee. Kuvina iloisia hymyjä enemmän kuin muuta.

Eli erilaiset instaspämmäystyylit tekeävät sen, että näistä kahdesta treenaajasta tulee täysin eri kuva. Ilman suodatinta katsottuna ja luettuna luulee, että toinen vetää aina täysiä ja hampaat irvessä ja on suunnilleen maailman nopein kun taas treenaaja kakkosesta saa ilman suodatinta kuvan, että hän liikkuu aina kevyesti ja matalalla sykkeellä.


Totuus kuitenkin todennäköisesti on, että molemmat treenaajat (oletetaan heidän olevan kaltaisiani puolitosissaan liikkujia tavoitteena jokakesäiset triathlonkisat jossa aika paranee edelisestä) treenaavat suht saman kaavan mukaan eli suurin osa treeneistä on peruskestävyyttä ja pienempi osa sitten kovempaa vauhtikestävyyttä ja ihan pikkasen vaan maksimikestävyyttä.

Mun mielestä ei kannata olettaa tällaisten instatilien perusteella ihmisestä oikeastaan yhtään mitään eikä varsinkaan mennä siihen uskoon, että joku treenaa tosi kovaa ja pelkkää kovaa ja joku taas päinvastaisesti tekee pelkkää etanavauhtista treeniä. Varmasti moni tietää, että netissä saatu kuva toisesta ihimisestä ei ole kokonaiskuva siitä ihmisestä ja sen elämästä, mutta silti niitä suppeita mielikuvia saattaa tulla.

Nähdään somessa:

❤

 Jaanaba

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s