Avantoon pulahduksista tapa

Sunnuntaina kävimme Tampereella Kaupinojan Saunalla. Mää oon jo monet vuodet kauhulla miettinyt avantouinnin, tai tarkemmin kylmään veteen pulahdusten, saamista osaksi omaa elämää.

Ehdotin sitten härrelle, että jos yrittäisimme aloittaa säännöllisen avantouintirituaalin kerran viikossa tai kahdessa. Ja vielä siten, että saisimme PUHTI triathlonryhmäläisiä mukaamme.

Onhan avantouinnilla tutkitusti terveyshyötyjä ja mitä olen kuullut siitä olotilasta mikä saunomisen ja kylmän veden ja saunomisen ja kylmän veden ja saunomisen jne jälkeen valtaa niin se on se olotila mitä minä haluan terveyshyötyjen lisäksi. 

No, olimme sopineet olevamme klo 18 sunnuntai-iltana Kaupinojan Saunan lipunmyynnissä ja näin olimme. Mää olin varustautunut vesipullolla, avantopipolla ja neopreenisukilla. Tietenkin uikkarit kans. Porukkaa oli tosi paljon, se yllätti. Suurin osa ihmisistä näytti olevan sellaisia kolmekymppisiä ja tosiaan oli paljon. Olimme siellä varmaan ruuhkaisimpaan aikaan, sunnuntai ilta klo 18.

Sisäänpääsymaksu ja pukkariin ja suikun kautta tapaamaan härre sellaiseen ihme vilvoittelutilaan saunan ja ulkoilman väliin. Puinen pefletti joka huuhtaistiin veden alla ja sitten saunaan. Kauhulla siis. Tämä oli mulle todella epämukavuustilanne ja tarvii sanoa, että en olisi lähtenyt mukaan jos en itse olisi asiaa ottanut puheeksi alun perin. Ja koska olin asiaa ehdottanut niin oli mentävä. ”Hyi saatana” ajattelin pitkin sunnuntaipäivää ja automatkalla Kaupinojalle. Oli paha paikka. Kettumainen suorastaan sillä jäiseen veteen meneminen ei olisi voinut vähempää houkuttaa.

Sauna oli iso ja väkeä lappasi ees taas jatkuvasti. Laskin, että saunassa oli kerrallaan semmoset 50 persoonaa. Uskomaton määrä. Miehet ja naiset samassa saunassa uikkarit päällä ja osalla oli pipo kuten mulla. Sellainen korvat peittävä mun vanha talvipipo. Myssy.

Olisin viihtynyt saunassa pidempäänkin, mutta toisaalta halusin hoitaa asian alta pois eli sitä parempi mitä nopeammin homma olisi hoidettu kun en enää voinut perääntyä. 

Mukava on se sana millä kuvailen tätä touhua nyt.

Ulos, hetki jäähdyttelyä ja rappusia alas 4 pilkku jotain asteiseen veteen ja toisen puolen rappusia ylös. 

Kas, kun jalka meni veteen tiesin heti, että eihän tässä mitään, onnistuu eikä edes tuntunut mitenkään kamalalta, tuntui ihan ookoolta. Laskeuduin raput alas ja toiselta puolelta ylös. Henki salpautuu kuten tällaisissa tilanteissa helposti käy, mutta se oli tosi hetkellistä ja pian oltiin jo kävelty raput ylös ja siinä välitilassa hetki istumassa. Vettä ja tasoittelua ja sitten taas saunaan.

Löylyt ja kun oli tarpeeksi lämmennyt niin ulos ja hetki jäähdyttelyä sillä sanotaan, että saunasta aivan suoraan ei kannata järveen mennä. Taas raput alas ja nyt rappujen alapäässä huolellinen kastautuminen varmasti kaulaan asti ja raput ylös. Ihan mukavaa.

Sama homma vielä kolmannen kerran ja se oli siinä. Mukava kokemus ja nimenomaan kuvailisin sanalla mukava. Ei millään tavalla epämiellyttävä sitten kun ensimmäisen kerran jalka osui veteen. Sitä ennen oli melkein epämiellyttävintä ikinä.

Nyt mää toivon, että menemme pian uudestaan ja saadaan PUHTI triathlonistitkin innostumaan asiasta. Ja mitä vielä, suosikkilaulaja puolisoineen oli myös paikalla tekemässä samaa hommaa kuin kaikki muutkin Kaupinojan Saunalla. Olen nähnyt suosikkilaulajaa nyt pienellä aikaa monta kertaa siellä sun täällä.

Nähdään somessa:

 Jaanaba

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s