Vaikea motivoitua treeniviikkoon?

IMG_3699
Tänään Pirkkahallissa 3 h pk treeni pyörä-juoksu.

Kannattaa opetella tuntemaan itsensä hyvin ja olla rehellinen itselleen. Tunnistaa milloin yrittää uskotella itselleen jotain minkä sisimmässään tietää, että ei ole ollenkaan totta. Rehellisyys kannattaa ja kantaa pitkälle.

On ehkä päätetty liikkua x määrä liikuntoja viikossa, mutta niin helposti tulee tilanne, että ollaan jo keskellä tai loppuviikossa ja liikuntoja on tekemättä ja aika ei enää tunnu riittävän kaikkiin suunniteltuihin liikuntoihin. Eli lopputulos voi olla se, että viikon suunnitellut neljä liikuntakertaa jäi kahteen. Kun ei ehdi, kun on kaikkea muuta ja tuli sitä ja vähän tätäkin yllättävää. Miten tässä nyt näin kävi? No, ensi viikolla sitten onnistuu.

IMG_9382
Jonain tämän viikon päivänä salilla.

Reippaasti yli kymmenen vuoden säännöllisen liikunnan kokemuksella on yksi juttu ylitse muiden joka auttaa tässä asiassa. Ai mikä?

Yksinkertaisesti se, että liikutaan viikon ensimmäinen liikunta jo maanantaina. Päätetään edellisviikolla, että maanantaina liikutaan ja pysytään päätöksessä sen sijaan, että keksitään syitä olla menemättä ja ajatellaan, että kyllä sitä vielä ehtii kun nyt on vasta maanantai.

Maanantaina tehty liikunta on jo iso osa viikon liikunnoista joten se kyllä kannattaa.

Muita hyväksi havaittuja konsteja on maanantailiikunnan lisäksi muutama:

Suunnittele liikunnat ja päivät etukäteen.

Opettele tuntemaan itsesi ja tietämään mikä saa jättämään liikuntoja välistä ja mikä motivoi. Toimi sen mukaan, ennakoi. Ole rehellinen itsellesi eli jos tiedät, että seuraavaan tai sitä seuraavaan päivään siirretty liikunta johtaa helposti tekemättömyyteen, älä siirtele niitä millään ihme verukkeilla.

IMG_3695
Seurassa aika kuluu huomaamatta.

Sovi treenitreffejä. Itse sovin helposti uinitreenitreffejä, silloin uimahalliin lähteminen on aina mukavaa. Joskus uimahallijutut saattavat minusta tuntua työläältä.

Taas tulee mieleen se, että liikunnallinen elämä ei tule ilmaiseksi vaan sen eteen pitää tehdä töitä ja sitä pitää suunnitella ja omaan elämään pitää olla valmis tekemään niitä muutoksia ja usein laittaa liikunta etusijalle. Jos liikutaan muutama kerta viikossa niin liikunnan voi ja liikunta pitää laittaa etusijalle jotta liikunta arjessa onnistuu. Se ei ole kovin montaa tuntia koko viikosta mitä se liikunta aikaa vie joten sen nostaminen asioiden kärkipäähän kannattaa. Lenkin jälkeen ehtii sitten tehdä muuta. Tämä on asia mitä mielestäni kannattaa työstää omassa päässä, että se liikunta on omaa elämää, arkea ja sillä hetkellä kun on jumpassa tai juoksemassa niin tehdään sitä ihan rauhassa, hätiköimättä ja pyrkimättä päivän seuraaviin touhuihin. Jos haluaa liikunnan elämäänsä niin mielestäni tämä on välttämätöntä, alkaa nauttia liikunta-ajasta.

IMG_9385
On aika luksusta omistaa hyvä kunto, se on yksi omista tavoitteistani liikunnan suhteen. Pysyä hyvässä kunnossa.

Inspiroidu, motivoidu, ole oikeasti valmis tekemään muutoksia!

❤ Jaanaba

Nähdään somessa:

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

4 thoughts on “Vaikea motivoitua treeniviikkoon?

 1. Mä huomasin kesän aikana, mikä toimii mulla. 😊 Näin monta vuotta piti liikuntaa harrastaa, ennen kuin opin sen. Mulla oli ohjelmaan merkitty aina 5 liikuntasuoritusta per viikko, mutta päivät ja järjestyksen sain sovitella ihan itsekseni, oman elämäni mukaan. Toimi. Sen lisäksi, että oli ohjelma ja siinä liikuntojen tärkeysjärjestys, mun piti itse ottaa vastuuta siitä, että suunnittelen liikuntaviikkoni etukäteen. Ei jäänyt tekemättä eikä tarvinnut itseään motivoida erityisemmin. Toki konkreettinen tiettyyn päivämäärään sidottu tavoite auttaa myös.

  Ainahan elämässä silti tulee yllätyksiä, sairastumisia, loukkaantumisia ynnä muita äkillisiä juttuja, joita ei tiedä etukäteen ja joille ei mahda mitään. Niihin ei tarvi jäädä jumiin murehtimaan. Eteenpäin vaan. Ja yks aika tärkeä juttu: kun vaan laittaa sen kännykän pois ja lähtee ensin lenkille, sitten vasta someen, niin sillä tärkeysjärjestyksellä kaikki lenkit ja liikkumiset onnistuu. Ja kun se liikkuminen on sen päivän kivoin juttu, niin eihän sitä jätä väliin. Nää toimii mulla, oon varma, että toimii monella muullakin Liikuntapäiväkirjan lukijalla. 😊

  Tykkää

   1. Joo, just noin! Kaiken lisäksi se liikuntaviikon ehkä omasta mielestä jännittävin/vaikein/rankin/tylsin/pelottavin treeni kannattaa mieluummin siirtää yhdellä päivällä lähemmäs kuin yhdellä päivällä eteenpäin. 😊

    Sä huomasit aikoinaan, että mulla jäi viikon kovimmat vedot herkästi tekemättä. Mulla meni aikaa, ennen kuin itse edes huomasin sitä, että todella niin oli. Ja jostain syystä etenkin torstain treenit oli sellainen juttu. Joku itsensä huijaaminen käynnissä. En tiedä miksi se itsensä huijaaminen painottui aina torstaille-perjantaille, ehkä siinä vaiheessa oli vaan jo treeniväsymys ja työarkiväsymys, en tiedä. Nyt olen puolisen vuotta ihan tietoisesti tehnyt niin, että torstai on liikuntalepopäivä, lähes poikkeuksetta. Sen lisäksi mahdollisesti joku muukin päivä. Ja kappas, toimii! Mun torstait on jostain syystä vähemmän toivoa täynnä. 😁 Tai ehkä ne on vaan lepotoivetta täynnä. Joka tapauksessa tällä tyylillä jaksaa jatkaa ihan normaalisti treenejä viikonlopunkin.

    Vielä kun osais hoidella tyylikkäästi tän ylimenokauden… Taidan pitää aika lyhyen sellaisen ja jos tuntuu, etten jaksakaan, pidän pikaisesti toisen lyhyen tai teen vain erilaisesti motivoivia treenejä vähän aikaa. Onneksi pääsen mittauttamaan ferritiinit just tänään. 😊👍

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s