Meille on pentu

Jaksatteko kattella koirakuvia? Tässä tulloo:

finesthills_01
Tuo tumma. Brindle. #ivitriinphotography,  #finesthillskennel

Tilanne muuttui.

Aloitetaanpas siitä kun aiemmin päädyimme koiran hankinnassa rotuun staffordshirenbullterrieri, kerroinkin asiasta postauksen verran.  Aloin selvitellä kasvattajia ja yhden kanssa olin yhteyksissä ja siellä olisi voinut olla meille pentu syntyvien joukossa. Mutta ei, ei siltikään vaikka todella valloittava ja meille sopiva rotu staffi olisikin. Mieli kuitenkin jankkasi toista asiaa ja toista rotua. Oma pääkoppa teki staffiin päätymisen jälkeen valtavasti ajatustyötä ja aina mun mielessä oli, että oikeasti haluaisin jonkin verran isomman koiran. Että onko tämä staffi sittenkään se rotu minkä me mieluiten haluamme jos meille olisi tervetulleempi isompi koira. Tuntui ihan tosissaan, että haluaisin isomman kokoisen koiran ja vaikka staffissa on voimaa kokoonsa nähden kuin pienessä kylässä niin se on kieltämättä aika pikkanen. Isompi ja toinen rotu joka oltiin aiemmin harkinnan jälkeen hylätty vaivasi kupolissa ihan huolella. Hylätty  sen takia, että rotu on mielestäni vaativa eli koira tarvitsee huolellisemman kouluttamisen kuin aiempien koiriemme kohdalla ja asiaan paneutumisen niin hyvin kuin mahdollista ja oikein hyvää koiranlukutaitoa ja tietenkin mielellään kohtuullisen runsaasti liikuntaa. No, liikunta ei tässä perheessä ole propleema eikä koiran kouluttamiseen perehtyminen myöskään ja mää kyllä osaan lukea koiria ja vielä sekin, että aikaahan mulla on koiran kanssa elämiseen eli miksi emme hankkisi sitä koiraa joka päässä jyllää. Meikäläisen elämässä kun pääasiaa näyttelevät työ, harrastukset ja kotielämä ja siihen kotielämään ja osittain harrastukseenkin koira mahtuu mukaan paremmin kuin hyvin.

45186531_183472139251345_6977241687374430208_n
Mukavan näköinen. #ivitriinphotography,  #finesthillskennel

Niin, siis tämä toinen rotu joka jo aiemmin hylättiin on amerikanstaffordshirenterrieri eli amstaffi ❤ .  Härren kanssa yhdessä punnittiin rotua ja päädyttiin siihen, että sellainen meidän pitää ostaa. Joulukuussa sitten se tulee.

Kävi parempi kuin hyvä tuuri, löysin hyvän kennelin jonka isosta pentueesta oli vielä muutama pentu vapaana ja yhteydenpidon jälkeen nyt saadaan ostaa sieltä koira. Tässä kuussa mennään katsomaan pentuja ja tietenkin ”the” pentua eli meille varattua tummahkoa tyttöpentua jonka nimi on toistaiseksi Female 7.

45213274_2173945186154175_4574555888714514432_n
Nimensä on tällä hetkellä female 7. #ivitriinphotography,  #finesthillskennel

Melkein en malta odottaa, että pentu on meillä ja kasvaa kasvamistaan ja ulkoilujen määrä isonee, lenkit pitenee ja lopulta jopa pitkillekin  juoksulenkeille koiran voi ottaa mukaan. Ihania pitkiä sunnuntaiaamukävelyitä härren vielä vetäessä yöuniaan kuten mulla on ollut vuosia tapana tehdä aiempien hurdillojen kanssa.

Mutta ensimmäinen asia mitä odotan enemmän kuin mitään muuta on se kun pääsemme katsomaan koiria ja se on ihan parin viikon sisään.

Pennut ovat luovututusikäisiä jo marraskuun lopussa, mutta meille meidän pentu tulee VASTA joulukuun puolessa välissä sillä käymme hiihtelemässä Sallassa ennen pennun kotiin tulemista.

45163650_510252092782887_787350209247051776_n
Amerikanstaffordshinterrieri x 4. #ivitriinphotography,  #finesthillskennel

Hankikoira.fi:stä:

”Käyttötarkoitus

Amerikanstaffordshirenterrieri on seura- ja harrastuskoira, jolla on Suomessa palveluskoiraoikeudet. Tyypillinen amstaffi on kohtuullisen helppo kouluttaa, mutta siltä löytyy myös annos terrierin itsenäisyyttä, mikä tuo omat haasteensa. Harrastus- ja kisakoirina amstaffit kuuluvat marginaaliin ja niillä kilpaileminen voi olla haastavampaa kuin kilpailuissa yleisemmin näkyvillä roduilla.

Luonne ja käyttäytyminen

Amstaffin tulee rotumääritelmän mukaan olla ”ympäristöstään hyvin kiinnostunut”. Se kuvaa eläväistä, älykästä olemusta, joka tarkkailee ympäristönsä tapahtumia ja jolta mikään ei jää huomaamatta. Lisäksi amstaffi ei vain tarkkaile, vaan ottaa osaa – koira on tietoinen ympäristöstään ja reagoi siihen. Se on valmis vastaamaan kaikkiin haasteisiin – sanonnan parhaassa merkityksessä. Se ei ole alistuva tai mielistelevä, vaan varma ja ystävällinen ihmisten parissa.

Rotumääritelmän mukaan amstaffi on myös ”kuuluisa rohkeudestaan”. Koiran tulee vaikuttaa varmalta kaikissa tilanteissa. Rohkeudella ei ole yhteyttä aggressiivisuuteen, jolla usein peitetään epävarmuutta. Amstaffia harkitsevien on kuitenkin tiedostettava rodun historia ja ymmärrettävä, että nykyäänkään kaikki amstaffit eivät ole koirasosiaalisia, mikä voi tuoda tiettyjä rajoitteita arkeen.

Rotu ei ole luonnoltaan vartioiva. Amstaffi ei myöskään viihdy yksin, vaan on mieluummin ihmisten seurassa. Jotta amstaffista varttuisi ihmisystävällinen, vilkas ja rohkea seura- ja harrastuskoira, sen paikka on normaaleissa kotioloissa. Amstaffi ei sovi tarhattavaksi Suomen olosuhteissa myöskään turkkinsa vuoksi.

Turkin hoito

Amstaffin turkki on lyhyt ja erittäin helppohoitoinen, eikä sitä tarvitse erityisesti hoitaa. Lyhyen, alusvillattoman turkin vuoksi amstaffeja joutuu usein pukemaan talvella.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Amerikanstaffordshirenterrieri sopii lemmikiksi tavalliselle, kohtuullisen aktiiviselle ihmiselle, jolla on jonkin verran koiranlukutaitoa ja joka haluaa kotiinsa reippaan ja rohkean terrierin. Amstaffi on varsinkin nuorena melko aktiivinen ja tarvitsee riittävästi aktiviteetteja, jotta epätoivotulta käytökseltä vältytään. Amstaffit vaativat omistajiltaan huolellista tapakasvatusta ja johdonmukaisuutta kasvaakseen mukaviksi, yhteiskuntakelpoisiksi koiriksi.

Teksti ja kuvat: Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry”’

 

❤ Jaanaba

Nähdään somessa:

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

6 thoughts on “Meille on pentu

      1. On kyllä, ainakin uniikki😂 en kyllä kotiin voi ottaa (sattuneesta syystä) mutta kyllä mä seuraksi voin tulla jos on pidempi päivä omistajilla 😊

        Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s