Seurakoira meille

puppy-2298839_1280
Kuva pixabay.com.

Kahden ihmisen ja kahden kissan perheessämme kaivataan koiraa, siitä olen kirjoitellut aiemminkin. Nämä kuukaudet ilman koiraa ovat olleet aika ahdistuneita. Johtuen tietenkin siitä, että perheenjäsen Morttia kaivataan kovin paljon. Totuus kuitenkin on, että Morttia emme enää takaisin voi saada koska se ei ole hengissä.

Moni on myötäelänyt  meidän kanssa Mortin suhteen, kiitos kaikista viesteistä ja kommenteista kasvotusten.

Koiran kanssa eläminen on se elämä mitä minä haluan ja mitä olen lapsesta asti toivonut ja saanutkin elää 17-vuotiaasta alkaen. Vasta.

happy-dog-1674280_1280
Kuva pixabay.com.

Selvää on siis se, että koira meille jossain vaiheessa tulee. Rodun valinta on ollut hankalaa sillä olemme avoimia melkein kaikille roduille, kunhan vain on liikunnallinen ja turkin hoito ei ole kovin aikaa vievää ja sitten se, että ei ole epäileväinen vieraita kohtaan. Ne on ne tärkeimmät asiat mitä minä mietin koiran hankinnassa.

Ollaan nyt härren kanssa päädytty rotuun joka siis on staffordshirenbullterrieri.

Rotu on seurakoira josta rotuyhdistys sanoo näin:

Yleisvaikutelma
Sileäkarvainen, sopusuhtainen, kokoisekseen hyvin voimakas.
Lihaksikas, toimelias ja ketterä.

Ominaispiirteet
Lannistumattoman rohkea ja sitkeä. Erittäin älykäs. Pitää ihmisistä ja erityisesti lapsista.

Käyttäytyminen/luonne
Rohkea, peloton ja ehdottoman luotettava.

dog-2298854_1280
Kuva pixabay.com.

Sanotaan, että staffin jos mihin pätee sanonta sisäisestä kauneudesta. Monen rotua tuntemattoman onkin varmasti vaikea uskoa, että tällaisessa karussa ja ärjyn näköisessä pikku kropassa asustaa mitä rakastettavin, hellyydenkipein ja iloisin olento. Staffi ei omaa rasistisia piirteitä; se jakaa rajatonta ystävällisyyttään kaikille tasapuolisesti. Joskus voi jopa harmittaa, että staffisi tervehtii sydämellisesti jokaisen puliukonkin ja ottaa kiitollisuudella vastaan heidän tarjoamansa huikopalat.

Perhekoirana staffi on ihanteellinen: mitä enemmän ihmisiä sillä on ympärillään, sitä onnellisempi se on. Staffi ei kuitenkaan sovellu perheen pienempien talutettavaksi suurten voimiensa ja vilkkautensa vuoksi. Staffi vaatii aikuisen ihmisen, joka pitää sen aisoissa ja jaksaa kouluttaa sitä.

Vahtikoiran staffista saa vain opettamalla. Tämä saattaa olla vaikeaa, sillä avoimena ja ystävällisenä koirana staffi tutustuu mielellään uusiin ihmisiin – vaikka keskellä yötä. Staffin paras puolustus onkin sen ulkonäkö. Muhkeat poskilihakset ja korviin asti aukeava hammasrivi saavat häirikön taatusti miettimään tekosiaan toisenkin kerran. Toivottavasti rosvo ei jää tutkimaan staffia sen pitempää, sillä edestakaisin vispaava häntä ei anna kuvaa hirmuisesta vahdista. Ei sen puoleen, kyllä staffikin tosipaikan tullen puolustaa omistajaansa.

Staffille olisi hyvä antaa runsaasti liikuntaa. Jos koira ei saa purkaa suunnatonta energiaansa ulkona, se joutuu tekemään sen sisätiloissa. Turha kai sanoakaan, että ellei staffilla ole tällöin riittävästi omia leluja, on kotiintulo usein pulssia nostattava operaatio.

puppy-2298836_1280
Kuva pixabay.com.

Staffin omistajasta riippuu suuresti se, miten koira käyttäytyy toisten koirien seurassa. Staffi olisi hyvä tutustuttaa jo pentuna erilaisiin koiriin, ja jos se tällöin rupeaa isottelemaan, on sitä ehdottomasti kiellettävä. Jollain ihmisillä on outo taipumus saada mielihyvää siitä, että heidän koiransa uskaltaa komentaa isompiaan. Tahallisesti tai tahattomasti he tulevat rohkaisseeksi pentua käyttäytymään aggressiivisesti ja seuraukset ovat selvät: koira jatkaa aikuisena samalla linjalla. Silloin se ei vain hymyilytä enää ketään. Siis: koulutusta, koulutusta ja vielä kerran koulutusta. Onhan lapsillakin koulupakko. Ainakin perusasiat tulee opettaa staffille, sillä siinä on voimaa kuin pienessä kylässä. Sinne tänne poukkoileva staffi on vaikea pideltävä isollekin miehelle.

Staffi on perusperhekoira iloisille, aktiivisille, paljon ulkoileville ihmisille, joille kodin siisteys ei ole maailman tärkein asia. Pienen kokonsa puolesta staffi sopeutuu pieneenkin kerrostaloyksiöön, eikä se hiljaisena koirana valvota haukunnallaan naapureita. Staffi ei ole piha- eikä kennelkoira. Lyhytturkkisena se ei kestä Suomen talvi-ilmastoa ja staffi ilman perhettään on surkea näky. Onnellisimmillaan staffi onkin, kun se saa olla oman laumansa mukana kaikkialla.

Tottelevaisuuskoulutusta haluavalle staffi on haaste: kuka kouluttaa ja ketä? Omatoimisena  koirana staffi kuluttaa ohjaajansa hermoja, mutta kärsivällisyys palkitaan. Siitä ovat todisteena useat tottelevaisuudessa ja agilityssä menestyksekkäästi kilpailevat staffit.”

………………

Yhden kasvattajan kanssa olen ollut viestiyhteyksissä ja toivotaan, että sieltä meille koira  tulisi. Jos, niin ajankohta on ennen vuodenvaihdetta.

Tämä koiran hankkiminen on niin monipiippuinen juttu. Kun luen tarinoita koirista jotka ovat kodinvaihtajia ja tarvitsevat syystä tai toisesta uuden kodin niin on päivän selvää, että sellainen koira meille pitää tulla. Mutta sitten kuitenkin jostain syystä haluan valita rodun joka meille tulee. Hyvin ristiriitainen asia omassa päässäni on tämä. Olen melkein varma, että jos ovikelloamme tulisi soittamaan joku täysikasvuinen koira joka joutuu edellisestä kodistaan pellolle ja tarvitsee uuden oman kodin niin toivottaisin sen tervetulleeksi meidän elämään.

❤ Jaanaba

Nähdään somessa:

Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

8 thoughts on “Seurakoira meille

 1. Aika yllättävä valinta! Mutta varmaan teille sopiva koira. 😃 ainakin pääsee purkamaan energioitaan paljon liikkuvan parin kanssa. Saa nähdä mitä sanoo kisut, päivitä sitten kuulumisia!

  Tykkää

  1. Hei onko yllättävä? =) Koira on omaan silmään tosi kaunis. Ja taitaa olla hyvin energinen, mutta eiköhän sellaisen kanssa pärjätä.
   Mää todellakin päivitän, sitten kun hurtta on meillä (ikuisuuden jälkeen, siltä tuntuu) tästä taitaa tulla pelkkä koira- ja kissablogi. =)

   Tykkää

   1. Joo on se kaunis mutta yllätyin todusta kun poikkeaa ainakin kahdesta aikaisemmasta jonkin verran, ainakin ulkonäöllisesti 🙂 ja oppi kyllä lisää tuosta rodusta kun luki tuon rodun esittelytekstin. Poika vai tyttö? Kissa -ja koirablogi, käy!

    Tykkää

   2. Hahaa. Poikkeaa joo, olen aina tykännyt ihan lyhytkarvaisista roduista. Saa nähdä miten energinen tuleva koira lopulta on kun siitä sanotaan, että tosi energinen. Se vähän jännittää, mutta kyllä me selvitään. Meillä on onneksi hyvä tilanne, että koira ei pitkiä päiviä joudu olemaan yksin melkein ikinä kun työt on meillä mitä on eli ollaan niin eri aikoihin töissä.

    Mää en osaa päättää poika vai tyttö. Annan ehkä kasvattajan sanoa kumpaa olisi vapaana tai meille tulossa, kunhan syntyvät ensin.

    Tykkää

 2. Hyvä valinta! Tunsin ennen staffin, nyt jo edesmenneen ja hän oli todella ystävällinen ja upea koira! Ja teille sopii oikein hyvin energinen koira. Nyt olen elänyt pari vuotta koiratonta elämää ja ajatuksissa on ollut koko ajan uuden karvaturrin hankkiminen, ei sitä vaan oikein osaa olla ilman. Näillä näkymin meillekin tulee ensi vuonna koira, rotu on vielä vähän mietinnässä. Kaksi edellistä on ollut Kultsuja, oikein hyviä lenkkikavereita ja kaikessa mukana tyyppisiä.

  Tykkää

  1. Valinta on ihana, en malttaisi odottaa ja tässä tarvitsee minimissään ainakin siihen joulukuun puoleen väliin odottaa mikäli todellakin saadan ostaa pentu sieltä mihin olen ollut yhteyksissä. Ei sitä ikinä tiedä mitä mutkia tulee matkaan, kunhan nyt syntyisivät. =)

   Koirat on ihania.

   Tykkää

 3. Hiljaisen paimenkoiraihmisen on pakko kommentoida: Jos koiran kanssa vapaana ulkoilu sellaisissa paikoissa jossa saattaa tulla toisia koiria vastaan tai toisten koirien kanssa leikkiminen kiinnostaa, niin harkitsisin vakavasti muuta rotua. Iloisia, ihmisystävällisiä ja sporttisia rotuja löytyy monenlaisia – sellaisiakin, joissa aggressiivisuus toisia koiria kohtaan on paljon harvinaisempaa kuin tappelutaustaisilla roduilla.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s