Italialaisessa tuppukylässä

IMG_3231 2

Terveisiä kesälomalta. Olemme härren kanssa olleet jo pari päivää Italiassa. Tarkemmin Amalfin rannikolla ja siellä tuppukylässä nimeltä Maiori. Ranta, pikkuisen lättänää maata ja hitonmoisen korkea ja jyrkkä rinne, sellainen tämä paikka on. Rannan ja jyrkän välillä ei ole valtavaa matkaa, vaan rinne hallitsee maisemaa joka puolella paitsi merellä.

IMG_7673 2

Eli maisemat taas niin kauniit kuin vain voi olla ja mehän mielellämme hakeudumme reissuillamme sinne vähän peremmälle, sinne kohteeseen mistä sanotaan, että rauhallinen meininki ja vain muutama tuhat paikallista asukasta ja sopii sellaisille ketkä haluavat hissutella. Meille.

IMG_7702 2

Aiemmin ollaan oltu lähistöllä Sorrentossa, yli kymmenen vuotta sitten ja sekin oli hieno paikka vaikka samalla tavalla silloin ei osannutkaan nauttia matkustamisesta ja uusien paikkojen ilmapiiristä sekä maisemista kuin nykyään.

IMG_7712 2

Niin vaikka tämä saattaa hissuttelijoiden kohde ollakin niin ei me koskaan jässähdetä täysin paikallemme hissuttelemaan vaan katsellaan paikkoja, käydään siellä sun täällä. Usein tassutellen.

Eilen aamupalan jälkeen lähdettiin kävelemään ennalta katsottua patikkareittiä kaupunkiin nimeltä Amalfi. Oli eväät repussa ja kaikkee, ajatuksena ihailla maisemia ja saada kävelykilometrejä ihan silkasta liikunnan ilosta ja siitä, että ihminen on luotu liikkumaan terveillä raajoillansa. Matkoillamme isossa osassa on siirtyminen kävellen paikasta toiseen kohteeseen ja sen ympäristöön tutustuen. Näkee mukavalla tavalla paikan elämää ja olemusta.

IMG_7706

Pakkasin meille reppuun tuorepuuron, vettä, päärynöitä ja pari hedelmäpatukkaa. Niillä pärjäisimme varmasti. Meillä on huoneessa pieni jääkaappi (minibaari) jonne ostimme hieman eväitä niin on sitten helppo tehdä terveellistä välipalaa. Kieltämättä oma syömiseni (vegaani) on täällä pienessä italialaiskylässä montaa muuta paikkaa haastavampaa, mutta onnistuu kyllä kunhan teen pienen pieniä myönnytyksiä. Esimerkiksi sellaisia, että laitan evääksi tekemääni tuorepuuroon soijajogurttia joka sisältää sokeria koska ilman sokeria täältä ei sitä tai muuta vastaavaa saa. Mää oikeasti olen sellainen, että haluan lisätyn sokerin syödä ainoastaan karkkipäivinä karkissa ja jäätelössä tms., en mielelläni missään muualla. Mutta kuten sanoin niin reissut ovat ne joissa kompromissejä on tehtävä tai muuten nääntyisin nälissäni viikon ajan.

IMG_7713 2

Lämpötila oli heti aamusta lähellä kolmeakymmentä astetta eli taas ollaan täydessä kesässä Suomen pitkän kesän jälkeen.

Härre katsoi meille reitin netistä ja se meni ylös alas ylös alas ja niin edelleen. Jyrkästi ylös ja jyrkästi alas. Paljon mentiin portaita ja täällä esimerkiksi vuoren rinteellä olevassa kylässä kuljetaan pitkät pätkät kapeita katuja talojen välissä.

IMG_7714 2

Oli mukavaa, jossain kylässä pysähdyimme kahville kahvilaan ja jossain toisessa syötiin sopivassa kohtaa penkillä omat eväät että taas oli virtaa mennä eteenpäin. Vettä kului paljon ja maisemat olivat todella hienot. Jyrkähköä pudotusta merelle ja toiselle puolelle katsottuna jyrkkä rinne taivaaseen asti. =)

Päätepisteemme oli Amalfin kaupunki jonne koko reissu taukoineen kesti noin viisi tuntia. Sieltä otimme bussin takaisin omaan kyläämme Maioriin, matka kesti 20 minuuttia ja hinta oli reilu euron per nassu.

IMG_7722 2.jpg

❤ Jaanaba

Nähdään somessa:
Instagram @jaanaba_liikuntapaivakirja | Liikuntapaivakirja FB | Puhtivalmennus FB

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s