Keholle parasta?

Tiädättekö mikä mua kiinnostaa? Olen aina (tai ainakin 26-vuotiaasta saakka) ollut kiinnostunut monipuolisesta, säännöllisestä ja terveellisestä syömisestä ja tällä hetkellä syön kyllä terveellisesti ja vain ja ainoastaan kasvisruokaa. Mutta.  Pikku hiljaa on lisääntynyt kovin iso kiinnostus sellaiseen ruokavalioon mikä olisi keholle erittäin terveellinen ja hyvä, vielä terveellisempi ja parempi kuin mitä nyt syön. Sellaisia ruokia jotka edistäisivät kehon hyvinvointia vielä enemmän kuin nykyinen syömiseni.

Toistaiseksi en ole asiaa enempää ajatellut, en osaa sanoa mitä muutoksia ruokavaliooni pitäisi tehdä jotta se olisi mun omalle mukavalle keholle parasta mahdollista ravintoa. Tai no, ainakin varmaan sokerikarkkipäivät pois ja vehnäjauho. Mitä muuta? En tiedä enkä ole varma aionko selvittääkään, mutta ajatuksen on mukava antaa virrata näissä asioissa.

Otan kyllä viisasta tietoa vastaan tässä asiassa eli kommentoida voit mielellään. Niin ja vielä se, että en missään nimessä koe omaa syömistäni hankalana vaikka joku toinen esim. vegaanisen ruokavalion näkee tod. hankalana. Ei se sitä oo, ruoka ja ruoka-asiat ovat mulle nautinto.

pyynikki_rohnisch02

Mää oon kesälomalla. Myös härre. Kolme viikkoa kesälomaa K-kaupasta ja härrellä omasta työstään. PUHTI-hommat pyörivät kyllä normaaliin tapaan paitsi yhden viikon ajan kun olemme reissussa.

Tänään käytiin Tampereen Pyynikillä ja jossain Näsijärven rannoilla kävelemässä ja nauttimassa luonnosta. Oli mukavaa.

pyynikki_rohnisch01

❤ Jaanaba

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

6 thoughts on “Keholle parasta?

 1. Suosittelen liikuntaravitsemuksen kirjoja. 🙂
  Ravitsemustieteeseen perustuvia siis,eli faktapohjaisia .

  Tykkää

 2. Kokeillaas nyt. 😊
  Opin itse hurjasti avoimessa yliopistossa lukiessani ravitsemustieteitä, erityisesti tietysti liikuntaravitsemuksen opintokokonaisuus kiinnosti. Urheilijan lautasmalli toimii urheilijalla ja paljon liikuntaa harrastavalla erittäin hyvin, eli lautanen kolmeen osaan ja joka osa täyteen; hiilaria, proteiinia ja kasviksia. Miksei tietysti perus lautasmallikin toimi, jossa lautasella on puolet kasviksia, mutta se voi energiamäärältään olla urheilijalle liian nafti.

  Valkoista sokeria ja vehnää ei tarvitse kukaan, ihminen pärjää hyvin täysin ilman niitä. Mä en toisaalta ikinä kannata ehdottomuutta juuri missään lajissa, paitsi eettiset, uskonnolliset, poliittiset ja rikolliset jutut jätän nyt ulos tästä ehdottomuusperiaatteestani. Jos haluaa joskus syödä pullan, se on varmaan juuri silloin ihan paikallaan ja hyväksi korvienväli lle. Mielen hyvinvointi on myös vatsan hyvinvointia ja toisinpäin. Monipuolisuus ja kotimaisuus on valttia, eikä suomalaisia supermarjoja kannata unohtaa. Mustikka on ehkä maailman paras superfood. Banaanilla on huikeasti terveysvaikutuksia kalium- ja b-vitamiinipitoisuutensa vuoksi, sitä kannattaa syödä. Auttaa kuulemma myös raudan imeytymisessä. Viisaat väittävät, että aamuisin kannattaisi puristaa juomaveteensä sitruunaa, jotta päivän ravinteet imeytyvät paremmin. Hampaat ei ehkä ole ihan samaa mieltä.. Omenaviinietikkatilkkanen siinä aamujuomassa auttaa myös suolistoa, väittävät.

  Alfalinoleeni täytyy saada ravinnosta päivittäin, siksi tilkkanen öljyä esim. salaatissa tai ruoanlaitossa kannattaa. Tätä ei elimistömme pysty itse valmistamaan. Rypsiöljy ja auringonkukkaöljy ovat parhaat lähteet tähän.

  Kyllä vain, ravitsemusasiat ovat hurjan mielenkiintoisia. Mä voisin jauhaa niistä monta päivää putkeen. 😁 Mua on kiinnostanut ravitsemusasiat jo hyvin nuoresta asti. Olen seurannut suurella mielenkiinnolla kanadalaisen vegaanin ja gluteenittomasti syövän triathleetin, Triathlon-Tarenin, treenejä ja ravitsemusjuttuja. Toki hän käyttää paljon erikoistuotteita, joita ei varmaan maailman ääristä kannata alkaa tilailemaan, mutta hän on mielenkiintoinen kaveri. Nauttii aamuisin eräänlaisen bullet proof -”kahvin” ja lähtee treenaamaan siis oikeastaan rasvan voimalla ja syö myöhemmin sitten tukevamman aamupalan. Mulle taas rasvan voimalla treenaaminen on ihan vierasta. Herra näyttää voivan hyvin ja koko ajan treeni kehittää.

  Joku toinen vois jatkaa tästä, oon hiljaakin välillä. 😊 Yläpuolella olevat ravitsemusfaktat eivät ole oman mieleni mutu-tuotosta, vaan perustuvat ravitsemustieteeseen. Paitsi noi sitruuna- ja omppuviinietikkajutut, ne olen lukenut muualta.

  Tykkää

  1. Kiitos tietopläjäyksestä! Tämä on mielenkiintoinen aihe =) Ehdottomasti lukeminen kannattaisi tässä asiassa varmasti, sehän kannattaa aina. =) Ja nimenomaan oikea tieto, ei tulisi mieleenikään mikään ns. huuhaa. Pitää miettiä.

   Mulla on tosi terveelinen ruokavalio jo nyt, sen tiedän. Nimenomaan pulla tms. joskus jos siltä tuntuu, mut kun sitä en varmaankaan oikeasti halua eli mulle sopii kyllä se, että tiedetään tarkkaan mitä syödään ja mitä ei. Mulle kaikki ruokailu on myös mielen hyvinvointia, kaikki terveellinen ruokailu nimittäin. Sokerimömmöt ei sitä oo olleet enää pitkään aikaan, jätski ainoastaan on se mitä oikeasti haluan välillä syödä. En karkkia, en pullaa, en leivoksia ja silti syön karkkia. Se on outoa ja miksi teen niin, sitä pitää ajatella.

   Vaatii varmasti vielä tietoa ja aivotyöskentelyä että homma etenee. Aivotyöskentely on alkanut jo joku aika sitten.

   Tykkää

 3. Mä aina unohdan tuon Karitan blogin, vaikka se on niin hyvä. 🙂 Mä nauttisin kyllä raakaruuan ja terveellisen kasvispainotteisen ja hedelmä- ja marjapainotteisen ruuan syömisestä ja niin haluaisin ehdottomasti syödä, värikkäästi, mutta kun mun vatsa kapinoi. Se harmittaa oikeasti. Lähes kaikki pitäisi kypsentää, ettei maha oireile. Tyhmää. Mun mielelle olis hyväksi sellaiset ruuat, jotka ei ole hyväksi mun vatsalle. Erittäin tyhmää.

  Mä tajuan, mitä ajat takaa ravintoajatuksiesi kanssa. Syöt terveellisesti ja vegaanisti ja silti tekis mieli hoitaa homma vieläkin paremmin. Ihan samat ajatukset mullakin, paitsi etten ole vieläkään vegaani. Vaikka en haluaisi sanoa tätä ääneen, niin totta se on, että me ikäännytään ja ikäkin velvoittaa tarkkaavaisuuteen ruoka-asioissa. Siihen yhdistettynä terveellinen aktiivinen elämä, niin haluaisi tarjota keholleen vain parasta ja sopivaa oikeaan aikaan. Mikä sitten saa omankin käden valitsemaan välillä sen karkin , paljon karkkia? En tiedä, en todellakaan tiedä. Miksi on niin helppo tehdä huonoja valintoja, kun ihan yhtä helppo tai jopa helpompaa on tehdä vain niitä hyviä valintoja? Onko se joku ulkoapäin tuleva paine olla sosiaalisesti hyväksytty samanlainen kuin muut? Onko se vaan sisäänrakennettua, että makea hakeutuu suuhun ja siihen tulee himo? Joku eloonjäämisajattelu? Vai kertooko se jostain suojaravintoaineen puutteesta? Emmä tiiä… Kaiken lisäksi melkoista avaruustiedettä yrittää löytää itselle se sopivin ratkaisu.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s