Lempi arkivaatemerkit

Sehän on varmasti tiedossa, että vapaa-ajalla viihdyn rennoissa vaatteissa. Paljon on trikoota ja muuta rentoa venyvää päällä, harvemmin jotain muuta.

Pitkään mulla on ollut kolme selkeää suosikkimerkkiä arkivaatteissa ja aika monet kyseisten merkkien vaatteet voisin itselleni päälle laittaa. Mulla sekoittuu aika paljon treeni- ja vapaa-ajan kamppeet, mutta ei se mua haittaa, tykkään kulkea urheilullisissa vaatteissa.

Adidas, Nike ja Röhnisch, ne ne ovat ne mun lempivaatemerkit. Joo, tiedetään, että nämä ovat myös treenivaatemerkkejä, mutta jokainen näistä tekee myös muuta kudetta kuin treenikudetta.

Ostan vaatteen yleensä se mielessä, että sen pitää olla omasta mielestäni hyvin hyvännäköinen joka mulle tarkoittaa sitä, että sellaista vaatetta tulee pidettyä kauan sillä jos oikeasti tykkään jostakin tykkään siitä tosi kauan ja tämä pätee vaatteiden ja tavaroiden ohella myös ihmisiin. Jämähdän siihen mistä tykkään. Jos en ole muutenkaan spontaani niin en myös vaatehankinnoissa vaan tapanani on harkita ja miettiä etukäteen mitä ostan. Saatan tietää tarkalleen minkä vaatteen olen kaupasta menossa hakemaan kun olen sen penkonut läpikotiaisin jo netissä ennen kauppaan astumista. Joskus toki on mielessä, että tarvitsen trikoot ja menen sitten etsimään niitä kaupasta ilman, että olen ensin netissä asiaa penkonut.

lempivaatteet02
Paita (juoksupaita) Nike, kengät Adidas.

Viimeaikaisia vaatehankintoja on ollut yllä olevan kuvan lyhythiainen musta Nike-paita joka on oikeasti juoksupaita, mutta pidän sitä ihan peruspaitana. No, se hyvä puoli, että tarvittaessa paita päällä voi lähteä urheilemaan ja varmasti joskus tulen sitä siinäkin asiassa käyttämään. Paita on löysä, tekninen, tuntuu hyvältä ja näyttää hyvältä. Voin hyvin urheilla vaatteessa jota käytän muutenkin sillä mun treenivaatteet eivät koskaan haise. Pesen ne siten, että ne eivät missään nimessä haise sillä en voi sietää hien hajuisia pestyjä vaatteita.

Yksi ihan lempiostos on Röhnisch-tikkitakki. Musta ohut tikkitakki jota olen käyttänyt jo lyhyellä aikaa vaikka kuinka paljon. Mun mielestä takki sopii mulle kuin nenä päähän ja löysin sen aivan pilkkahintaan Intersportin nettikaupan alesta. Tämä tikkitakki on taas niitä vaatteita, että härre ei ikinä hankkisi mitään vastaavaa itsellensä, se taitaa jotenkin tuoda hänen mieleensä 70-luvun, luulisin. Meillä on härren kanssa joissain asioissa täysin vastakkainen maku kuten esimerkiksi tikkitakeissa. Mää tykkään ja härre ei tod. tykkää. Sama pätee vyölaukkuhin.

lempivaatteet01
Takki Röhnisch.

Entäs se vyölaukku? Taas vuosikymmenten jälkeen katu-uskottava kapine ja mää tykkään. Mun käyttöön vyölaukku sopii sillä en oikein pidä käsi- ja olkalaukuista kun taas lanteilla oleva vyölaukku on hyvä siinä missä selkäreppukin.

adidas_vyolaukku
Paita Nike (Mallorcalta), housut Nike, Vyölaukku Adidas. =)

❤ Jaanaba

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

5 thoughts on “Lempi arkivaatemerkit

 1. Mulla on toi sama musta Niken paita, juuri hankittu ja tykkään. Pitkästä aikaa musta paita näytti hyvältä kaupan henkarissa ja päällä. En oo vielä testannut juoksulenkillä, mutta uskon, että se toimii. Olisin ostanut samanlaisen myös pitkähihaisena, jos olis ollut. Oon aina tykännyt muutenkin Niken sloganista, Just do it. Senkun meet ja teet. 😊

  Mä pesen treenivaatteet aina heti hikisenä käytön jälkeen ja silti jotkut alkaa haista. Todella ällöttävää.

  Tykkää

  1. Paitoja oli myös valkoisena, sekin oli hieno. Mää joskus ostan eri väreissä jos olen hyväksi havainnut. =)

   Mää pesen surutta kuudessakympissä niin ei haise. Joskus jotain uutta vaatetta saatan pestä jonkin akaa 40 asteessa, mutta aika pian siirryn kuumempiin lämpötiloihin koska jos vaate alkaa haista en sitä enää käytä, mut näin ei oo käynyt. Hetkeksi kävi Maltalla kun pesin käsin niin se jätti hajun kuteisiin kunnes taas pääsin kotiin pesukoneen luo. =)

   Tykkää

 2. Viimeisetkin mahdolliset hajun rippeet saa karkoitettua käyttämällä huuhteluaineen tilalla pyykkietikkaa, käy erittäin hyvin teknisille vaatteille. Itse käytän Saaren Taika merkkisiä.

  Tykkää

 3. Pyykkietikka oliskin hyvää, täytyy tutustua, saako sellaista täältä (Sveitsistä). Mä laitan silloin tällöin urheiluvaatteita likoamaan etikkaveteen ennen pesukonepesua ja se vie kyllä hajun tehokkaasti. Taidan ottaa myös tuon saman taktiikan käyttöön eli pesun kuudessakympissä rohkeasti. 40-50 astetta on liian vähän. Vanhat haisevat vaatteet voin heittää surutta roskiin, mutta ottaa päähän, jos suht uusi vaate alkaa heti haista.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s