Kerrankos sitä triathlonkisa keskeytyy

Ei mennyt ihan putkeen mun ja härren sunnuntainen Voimarinteen teräsmieskisan puolimatka.

IMG_6248
Sunnuntaiaamuna lähdössä kisapaikalle Voimarinteelle.

Ensinnäkin härrellä tuli hammas kipeäksi lauantai-iltana ja hänen oli soitettava hammaslääkäripäivystykseen sunnuntaiaamuna ja pääsikin heti operoitavaksi. Hammasta leikattiin ja leukaluutakin ja heti laakista tuli kuukauden kisakielto. Ikävää, mutta minkäs teet.

No, mää kuitenkin olin terve ja hyvävointinen joten lähdin yksin kisaamaan. Ainut mikä häiritsi oli se, että ei huvittanut lainkaan, ei sitten ollenkaan. Mutta koska maksettu oli niin menin ja tiesin, että kun tämän kisan käyn niin sitten se kisafiilis tulee.

IMG_6255
Vaihtopaikalla oli hälinää ennen kisaa.

Lähdin siis yksin ajamaan Voimarinteelle kahdeksan aikaan aamulla. Startti oli klo 10. Pääsin paikalle, sain kisanumeron ja laitoin rauhassa pyörä- ja juoksujutut vaihtopaikalle hyväksi havaitsemaani kohtaan. Paikkoja ei oltu numeroitu eli sai valita minkä tahansa paikan. Otin parhaimman.

Yllättävän vähän tuttuja, yleensä täällä on näkynyt vaikka ketä ja vaikka kuinka paljon. Mutta ihan hyvä niin, kisaa ennen ja kisan jälkeen en ollenkaan välitä kommunikoida muiden kanssa vaan kunnollisena introvertti-ihmisenä haluan olla omissa oloissani, korkeintaan härren seurassa. En noissa tilanteissa kaipaa yhtään ylimääräistä lätinää ja tsemppiviestejä ja kyselyitä tai muuta kontaktia muiden kanssa.

IMG_6259
Vaihtopaikka.

Sain aseteltua mun pinkihköt kamat paikalleen ja sitten olikin aika alkaa pukea märkäpukua ja samalla kuunnella kisainfoa. Jännitti, ei huvittanut, mutta samalla olin tietoinen siitä, että jännitys katoaa muutaman uidun metrin jälkeen.

IMG_6260
Lenkkitossut, pyöräilykengät ym.

Märkäpuku päälle, pinkki uimalakki päähän, uimalasit myös. Energiageeli nassuun veden kanssa ja alas rantaan tekemään hyvin pieni alkuverra uiden. Vesi tuntui kylmältä vaikka se oli lämmintä, kuulemma 19,5 astetta. Uin muutaman minuutin ja asettelin uimalasit niin, että eivät vuotaisi ja menin takaisin rannalle odottamaan lähtölaukausta. Viime hetkellä yllätyksenä tuli kaksi henkilöä kannustamaan ja huutelivat minulle, kävin selittämässä, että Juha ei tulekaan ja painuin takaisin starttiviivalle. Haluan olla yksin.

voimarinteen_terasmieskisa2018_01
Uinnin puolivälissä käytiin rannalla.

No, ei siinä kauaa tarvinnut olla kun lähtö tapahtui. Lähdin aika edestä vasemmasta reunasta. Siten, että molemmilla puolillani ei uisi muita, ainoastaan oikealla puolellani. Uinti tapahtui vastapäivään ja kahtena 950 m kierroksena. Välissä käytiin rannalla ja itse hörppäsin siinä mukillisen vettä kun tarjottiin.

Molemmat uinnin kierrokset sujuivat omalla tasaisella uintitahdillani ilman mitään kummallisuuksia. Uinti sujuu multa aina ihan ok ja se on jopa kivaa. Ainut hankala asia oli eräs uimari joka veti siinä mun edessä melko siksakkia. Välillä oli mun toisella puolella ja sitten yht´äkkiä kylki kiinni mussa tai varpaat mun nenän edessä. Lopulta tajusin hieman erkaantua uimarista niin sain uitua oman hyvän uinnin. Pysäytin kellon kun pääsin rantaan ja aikaa 1900 m uintiini meni 39min. Olin ihan tyytyväinen vaikka ihmettelin pari minuuttia liian hidasta aikaa.

1df033a0-7075-46eb-8645-16063a0fd13d.jpg
Vaihtopaikalla uinnista tulleena.

Voimarinteellä on kova ylämäki rannasta vaihtopaikalle ja menin sen reippaasti, suurimmaksi osaksi juosten ja sitten olinkin jo riisumassa märkäpukua pois. Mun Orcan märkäpuku tosiaan lähtee päältä pois tosta noin vain, muutama liike ja puku on poissa, roikkumaan kaiteelle ja kypärä päähän, aurinkolasit päähän, numerolappuvyö numerolappuineen vyötärölle, sukat jalkaan ja pyöräilykengät jalkaan. Pyörä pois telineestä ja taluttaen se viivan yli jonka jälkeen sai lähteä polkemaan.

adeda2c7-93e5-42a4-9ee7-01ab38f412ad 2.jpg
Meitsi sotkee.

Mulla oli tosiaan ensimmäistä kertaa kisassa mietittynä watit joilla pyörääni polkisin. Mulla on wattmittari pyörässä ja tein suunitelman mukaan. Pyrin pitämään watit määrätyssä haarukassa ja hyvin se onnistuikin. Tuntui mukavalta polkea sillä tavalla. Pyöräreitti poljettiin kaksi kertaa ja toiseen suuntaan oli kummallakin kerralla vastatuuli ja toiseen myötätuuli.

Energiageelin otin noin 40 min välein veden kanssa. Pyöräreitin varrella oli juomahuolto  jossa oman tyhjän pullon sai heittää pois ja sai täytetyn tilalle. Vettä tai urheilujuomaa, mää otin aina vettä. Vettä ja energiageeliä, se on ollut mulle toimiva tapa energioiden suhteen kisassa.

Viimeisen 22 km päätin mennä hieman kovempaa koska virtaa oli hyvin, kertakaikkiaan tosi hyvin ja lopulta olin polkenut 90 km aikaan 3 h 5 min. Olin tyytyväinen. Pyöräreitistä tykkäsin tosi paljon, oli mäkeä sekä ylös että alas ja se on musta aina mukavaa.

voimarinteen_terasmieskisa2018_02
Kohta juostaan.

Pyörällä vaihtopaikalle ja juoksukamppeet päälle. Lähdin juoksemaan helpon tuntuisesti ja kaikki oli sen suhteen hyvin. Ihana oli ilma, aurinkoinen ja lämmin eli oikein mukava ja juoksu sujui tasaisesti koko ensimmäisen kierroksen eli 7 km. Juoksu juostiin kolmena kierroksena. Mää en kuitenkaan juossut kuin yhden kiepin kun keskeytin. Edellisenä päivänä tullut päänsärky jota en saanut pois yltyi niin inhottavaksi, että päätin lopettaa juoksun siihen. Se oli sen pituinen kisa sitten mulla eilen sunnuntaina.

IMG_6245
Kisa-asu.

Loppukommentit ovat ne, että fiilis jäi hyväksi vaikka tulikin keskeytys. Kisapaikalle tullessa oli mukaavaa kun parkkipaikalla liikenteenohjaaja jo toivotti hyvää kisaa ja seuraavassa kohdassa kun kävelin pyöräni kanssa liikenteenohjaaja toivotti tervetulleeksi.

Ai niin, kisafiilis löytyi jollain tasolla vaikka ei aivan niin suurena kuin olisin halunnut. Seuraava kisa on jo mietinnässä ja haluan sen olevan aika lyhyt. Lyhyt ja ytimekäs.

❤ Jaanaba

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

triathlonkoulu_tampere_nokia_pirkkala

Mainokset

2 thoughts on “Kerrankos sitä triathlonkisa keskeytyy

 1. Mua kiinnostaa, että löytyikö se kisafiilis kisan aikana? 😊 Ja että oliko radan varrella perinteisen kuuma tälläkin kertaa? 😁☀️

  Tykkää

  1. Höö, lisäsin tällaisen kommentin vielä tekstin loppuun: Ai niin, kisafiilis löytyi jollain tasolla vaikka ei aivan niin suurena kuin olisin halunnut. Seuraava kisa on jo mietinnässä ja haluan sen olevan aika lyhyt. Lyhyt ja ytimekäs.

   Eli kyllä se löytyi, pyöräillessä se tuli jossain vaiheessa. Pyörä oli niin helppo ja hyvä johtuen varmasti siitä tasaisesta wattipoljennasta ja tieto siitä, että lujempaakin olisin päässyt teki erityisen kivan fiiliksen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s