Reissuun pakkailua

Haa, tuntuu, että vastahan sitä Mallorcalta kotiuduttiin ja heti on taas uusi reissu tiedossa. Ystävä Teija kysyi lähtisinkö hänen kanssaan kesäkuussa lämpimään viikoksi. Mää siihen, että lährenhän mää kun kerrankin pyydetään sillä mua, intorverttiä ei  kovin usein pyydetä minnekään. Johtuu ihan siitä, että en helposti lähde moneen asiaan mukaan, kissanristiäiset eivät vain ole minun juttu. Viihdyn omissa hommissani ja härren kanssa, omassa pienessä piirissäni jonka ulkopuolelle en astu niin usein kuin moni muu astuu oman piirinsä ulkopuolelle. En ole sellainen höpöttelijä ja löpöttelijä vaan vaadin viihtyäkseni aivan muuta kuin mitäkuuluukukkuluuruu.

Mutta vaikka kissanristiäiset ovat osaltani todella minimissä niin lomamatkoja jaksan ja haluan ja olen ikionnellinen, että olemme lähdössä. Piti vain varmistaa K-työnantajalta saanko olla pois vaikka kesälomani on muuna ajankohtana ja tottahan se onnistui. Niin ja härreltä, että tuuraako hän minua PUHTI valmennuksissa ja lupasi tuurata eli vetää ainakin parit kehonpainojumpat, Nokialla ja Pirkkalassa.

Eipä siis muuta kuin reissua varaamaan ja se oli tosi helppoa. Molemmille kävi aika monet paikat ja pian oli selvää, että suuntaamme Kesäkuun puolivälin jälkeen Maltalle, tarkemmin Gozolle joka on oma saarensa puolen tunnin laivamatkan päässä Maltan pääsaaresta. Rauhallinen, vehreä ja hieman erilainen kuin pääsaari Malta. Ookko ollu? Kerro.

paita_tummansininen01.jpg
Rikoopaita. Tummansininen, tietysti.

Sinne me sitten menemme kahdestaan, Teija ja minä. En malta odottaa vaikka aika oikeasti meneekin tosi nopeaa ja pian on jo se hetki kun ajelemme täältä Tampesterin seudulta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Ihanaa päästä lämpimään, lämmin on aika parasta ihmisen elämässä. Sanoinko jo, lämpö. Paahtava lämpö joka tunkeutuu kehoon, sitä odotan ehkä eniten. =)

Matkakuumeen vallitessa olen pikku hiljaa tehnyt muutamat pakolliset (vaate)hankinnat mitä reissu vaatii. Aiemmin jo ostin Aquanetti.fi:stä värikkäät bikinit jotka otan reissuun mukaan.

funkita_aquanetti.jpg
Reissun uikkarit. Aquanetti.fi:stä.

Kävin eilen ostamassa kesäisen haalarin joka oli ihan lempihaalari jo heti ensinäkemältä. Ihan ensimmäiseksi näin sen netissä ja lopulta tehtyäni parin viikon ajatustyön menin sitä kauppaan sovittamaan ja ihanahan se oli. Lempivärinen eli tummansininen ja löysä kesävaate, nam. Samaa kuosia kuin haalari ostin lyhythihaisen trikoopaidan. En vaan voi sille mitään, että tummansininen on niin houkutteleva väri ja vielä kun paidan malli oli mun vartalolle sopiva niin uskalsin sijoittaa siihen sen 13 euroa minkä riepu maksoi. Olen huono sijoittamaan ns. normaaleihin vaatteisiin kun taas treenivaatteisiin voin huoletta laittaa enemmän massia, törsätäkin oikein. Treenivaate saa olla kallis jos se on laadukas tai oikein hieno.

kesahaalari02
Kesähaalari on pop.

Jostain urheiluliikkeestä löysin Niken juoksushortsit jotka käyvät muuhunkin olemiseen kuin juoksuun. Lyhytpunttiset mustat shortist teknistä kangasta. Ihanat ja oikeasti treeniin sopivat, varmasti kestävät,  kuten niin monet Nike-jutut ovat.

Uudet kengät tilailin jostain ulkomailta. Tai tarkemmin härre tilaili. Ne eivät vaan vielä ole vielä tulleet, mutta lähipäivinä varmasti. Tutki hintoja, vertaili ja tilaili. Halavalla samanlaiset New Balancen juoksutossut jotka mulla jo on oranssina niin nyt tulee pinkit, noin puoleen hintaan tämän maan kauppoihin verrattuna eli 60 €. Noilla tilatuilla pinkeillä kengillä aion reissussa lenkkini juosta ja myös käyttää niitä muulloin. Tällä kertaa nimittäin aion lähteä mahdollisimman vähillä matkatavaroilla. Kenkiä ajattelin reissuun ottaa vain kahdet, lenkkarit ja varvastossut ja niillä aion pärjätä. Varvastossut jotka olen vuosia sitten ostanut Kuubasta, Havannasta. Havannan todella pienestä tarjonnasta, siellähän ei ollut oikeastaan mitään ostettavaa. Kuuba on Kuuba, Havanna on Havanna, kaupunki jossa monessa paikassa astiatkin tiskattiin pelkällä vedellä kun ei ollut tiskiainetta. Siis ravintoloissa. Se on sellainen paikka se Kuuba. Kaupoissa hyllyt ammottivat tyhjyyttään, kaupassa saattoi olla vaikkapa vain vettä ja maitojauhetta ostettavana, ei mitään muuta.

nike_juoksushortsit
Nike juoksushortsit.

Mulla on aina liian paljon kampetta reissuissa mukana, mutta nyt aion olla todella tarkka mitä otan mukaan ja jatkossa lomilla sama homma. En halua kantaa överisti vaatteita kun niitä ei kuitenkaan tule käytettyä ja aika vähällä pärjää varmasti viikon reissun lämpimässä.

Mitä me siellä sitten ajattelimme tehdä, miten lomailemme, millaisia lomailijoita olemme? No, liikunnallisia ainakin tällä lomalla. Aion suunnitella meille neljä juoksutreeniä joista kolme on lyhyitä ja ytimekkäitä eli kovahkoja–kovia ja yksi sitten kevyempi löpsöttely.

Uimme meressä, Teija on ollut talvesta asti härren uimaopetuksessa maanantaisin ja perjantaisin ja osaa jo hyvin vapaauintia joten varmasti uimme. Mää uin mun uusilla treenipikineillä todellakin, pitää vain muistaa ottaa uimalakki ja -lasit mukaan. Joo, siis juostaan ja uidaan sekä lisäksi tehdään varmasti kehopainovoimatreeniä josta eniten käsilläseisontaa. Suunnitelmissa nimittäin on vihdoinkin oppia seisomaan ja kävelemään käsillä.

kesahaalari01

Liikunnan lisäksi kävellään, syödään, röhnötetään, nautitaan lämmöstä. Aa että.

Tunnemme toisemme melko hyvin, yli kahdenkymmenen vuoden takaa, mutta lomalla emme ole koskaan olleet yhdessä. Uskon kuitenkin, että yhteinen loma sujuu muitta mutkitta.

En ole koskaan ollut Maltalla, matkakertomuksia sieltä olen kyllä kuullut, mutta Gozolta en ole kuullut sen vertaakaan.

Ihana lähteä lomalle, vielä vain pitää malttaa odottaa reilu viikko.

Mietinnässä on millaista raportointia Gozon lomalta teen. Luulen, että jätän sinä viikkona blogin rauhaan ja spämmään Instagramiin jos spämmään, katotaan. Viimeistään loman jälkeen teen kuitenkin kunnon reissuraportin tähän blogiini.

Maltan lomaa seuraava lomakin on jo mietinnässä, härren kanssa lähdetään kesän lopussa / loputtua jonnekin ulkomaille, minne, sitä ei osata vielä sanoa. Mietintämyssy käy kyllä kuumana sen asian suhteen. Se loma ei taida olla liikunnallinen sillä meillä on varmaankin juuri silloin palautuminen käynnissä täyden matkan triathlonkisasta.

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Reissuun pakkailua

  1. Ihana haalari! Mistä se on? Onko hirmuisen pitkät lahkeet? Bikinit on myös hienot. Hyvää reissua teille lämpimään, Maltalla olisi hauska joskus käydä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s