Sunnuntain triathlontreeni

Uinti 33 min
1500m

Pyörä 1 h 8 min
keskisyke 147, maksimi 160
34,46 km, 30,2 km / h

Juoksu 58 min 8 sek
keskisyke 142, maksimi 160
10 km, 5:48 / km

IMG_4482
Uusi märkäpuku, aquanetti.fi:stä.

Sunnuntaina meillä oli kiva ja vähän kovakin treeni. Päätettiin tehdä perusmatkan triathlon. Eli samat matkat jotka perus- eli olympiamatkan triathlonissa mennään. Ei aivan kisanomaisesti (eli täysiä) vaan kaikki lajit kevyemmin.

Ensimmäisenä uinti. Tampereen Tohlopin uimarannalta (Pyydyspohjankatu 1) lähdettiin uimaan ihan rauhallisesti. No, ennen veteen menoa kuitenkin märkäpuku päälle. Määhän ostin keväällä aivan uuden märkäpuvun edellisen monta kesää uidun tilalle. Ostin Tampereen Lapintiellä sijaitsevasta Aquanetin myymälästä Orcan puvun joka on nyt parin käyttökerran jälkeen osoittautunut todella hyväksi. Se on helppo pukea, se on erittäin helppo ja nopea riisua. Triathlonkisoissa on tärkeää myös miten toimit vaihtoalueella eli esim. kun uinnistaa tullaan ja lähdetään pyöräilemään. Mitä nopeammin saat uintivehkeet päältä pois ja siirryttyä pyöräilyyn sitä parempi. Eli tärkeää on myös se, että märkäpuvun kanssa ei tarvitse jäädä tuunailemaan vaan sen saa sekunneissa pois päältä. Kello käy ja jos tarkoitus on saada mahdollisimman hyvä loppuaika kisassa niin vaihtoalueen hommiin on keskityttävä ja ne on suunniteltava siten, että se on mahdollisimman sujuvaa ja nopeaa.

IMG_4454
Suuri, synkkä, pelottava Tohloppi-järvi. No ei oo vaan pieni, synkkä, ei niin pelottava Tohloppi-järvi.

No, puku saatiin päälle ja järveen. Härren ensimmäien kerta tänä keväänä järvessä, mun toinen kerta. Ihan lämmintä oli vesi, jotenkin uskomatonta se, että vielä mennään toukokuussa ja tässä on jo yksi kesä ollut. Siltä musta tuntuu, että olemme tänä kesänä saaneet nauttia jo yhdestä Suomen kesästä, ihanaa.

Uitiin 3 x 500 m siten, että aina rannasta 250 m pois päin ja takaisin jonka jälkeen hörppy urheilujuomapullosta joka pönötti rannalla veden rajassa odottamassa. Järveen tupsahti eräs härrelle hieman tuttu uimaoppilas-triathlonisti joka lähti meidän kanssamme uimaan sillä yksin järvessä ei ole kiva uida. Aina parempi kun on seuraa, turvallisempaa. #uintionparasta

Uinti oli tosi rentoa läpsyttelyä ja tuollainen 1500 m menee kyllä hujauksessa ja sitten olikin aika vaihtaa pyöräilykamppeet päälle ja siirtyä pyöräreiteille. Ajettiin oma tuttu ”Pirkkalan Mallorca” -reitti eli Säijän lenkki. Perusmatkan triathlonissa pyöräosuus on 40 km, mutta meillä se hieman nyt alittui sillä Säijän lenkki on n. 35 km. Ei haitannut sillä se oli hyvä lenkki. Tarkoitukseni oli ajaa se omaa reipasta vauhtia. Tunteella, sen verran reipasta kuin hyvältä tuntui ja olihan se hienoa, oli tosi hienoa.

IMG_4483
Pirkkalan Mallorcan maisemat ovat kauniit.

Polkeminen sujui koko lenkin ajan hyvällä fiiliksellä vaikka vauhtikestävyyssykkeillä meninkin, korkeilla sellaisilla. #pyöräilyonparasta

Uinnin ja pyöräilyn teimme siis peräkkäin, mutta juoksu jätettiin illalle eli pyöräilyn jälkeen menimme kotiin syömään ja tekemään muita juttuja ennen iltaa.

Juoksuun lähdin sillä suunnitelmalla, että ensimmäisen viisi kilometriä juoksen pk1-sykealueella ja toisen viisi kilometriä vk1- eli vauhtikestävyysalueen sykkeillä. Heti alusta alkaen juoksu tuntui hyvältä ja etenevältä. Härre kantoi juomapulloa käpälässänsä ja siitä joimme lenkin aikana muutaman kerran. Oli lämmin ilma kuten näinä päivinä on ollut ja juotavaa pitää olla lenkeillä mukana. Silloinkin vaikka olisi kylmä ilma, ei kannata jättää vesi- / urheilujuomapulloa kotiin vaan ottaa se mukaan ja pitää huoli siitä, että lenkin aikana tulee  juotua. Se auttaa omaan oloon, palautumiseen ja on tärkeä asia liikkuvan ihmisen elämässä. Pitää juoda. #juoksuonparasta

IMG_4477
Ihana juosta ja ihana kun #juoksuonparasta.

Siinä oli sellainen sunnuntai, tosi kiva liikunnallinen sunnuntai. Meillä, mulla ja härrellä oli koko päivän treeneissä yhteistyökumppanin urheilujuomaa. Eli Fendurex-urheilujuomavalmistetta jota saa tilattua Finfen.fi -verkkokaupasta. Koodilla JAANA15 saat 15 %:n alennuksen tilatessasi tuotteita. Lämpimästi suosittelen juuri tätä urheilujuomaa. Se on hammasystävällinen ja mikä mulle myös tärkeää se on miedon makuinen. Mieto sitruuna on makuna.  Urheilujuomavalmistetta on saatavilla annospakkauksissa tai sitten isossa 60 annoksen pömpelissä. Lue lisää virman sivuilta eli tästä.

fendurex_urheilujuoma_annospussi

Olemme härren kanssa käyttäneet tätä urheilujuomavalmistetta jo kuukausia ja sillä mennään edelleen. En muuta ostaisi.

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

 

Mainokset

6 thoughts on “Sunnuntain triathlontreeni

 1. Hyvin sanottu toi, että Suomessa on jo ollut yksi kesä nyt toukokuussa. Siltä se vaikuttaa ja ihana, kun on niin! Mä toivon, että koko kesä on hieno ja vielä elokuullekin riittää kauniita ja lämpimiä kelejä ja uimavesiä. Meinaan silloin uida paljon, todella paljon. Niin paljon, että kyllästyn olemaan märissä uikkareissa. 😁🏊‍♀️

  Pakko kysyä, mitä tarkoittaa, että märkkäri on helppo pukea ja riisua? Tätä kuulee aina, kun joku kehuu uutta pukuaan, mutta mitä se sulle tarkoittaa. Mikä tekee siitä helpon? Onko sen sisämateriaali jotenkin erilainen, joka helpottaa pukemista, vaiko venyvyys vai mikä? Mulla on siis kokemusta vain yhdestä puvusta ja mun mielestä se on tosi hankala laittaa päälle. Muovipussi kädessä tai jalassa laitan sen, muuten ei onnistu. Pois se kyllä lähtee väärinpäin kuorimalla helposti, enkä ole vetoketjuunkaan koskaan jäänyt jumiin, muistaakseni. No, nyt en ole sitä edes kahteen vuoteen päälleni pukenut ja ehkä ei edes mahdu päälle, mutta eniveis. Kyselen vaan siksi, jos jossain vaiheessa tarttee ostaa uusi puku, niin mihin mun kannattais kiinnittää huomiota. Kiits! 😊

  Tykkää

  1. Ihana kesä!
   Noh, mulla se tarkoittaa sitä, että puku sujahtaa helpohkosti päälle ja pois. Sekä aiempi Sailfish One että nykyinen Orca 3.8 ovat mun mielestä ohutta, mutta jotenkin kummallisella tavalla venyvää tai päälle sujahtavaa kangasta. Ensimmäiset kerrat olivat hankalia, mutta jo kolmas päällepukukerta oli hyvä ja helppo ja uskalsin käsitellä pukua enemmän kuin ihan uutena.
   Härren Tyr ei todellakaan ole sellainen vaan on aina ollut hankalaakin hankalampi pukea. Jotenkin noin.

   Edellinen märkäpukuni ja nykyinen tuntuvat molemmat aivan samanlaisilta. =) Yritän ottaa joskus videota miten sen riisun, aion riisumista harjoitella kesän mittaan sillä haluaisin todella nopeaksi märkäpuvunriisujaksi. =)

   Tykkää

   1. Mä luulen, että mun märkkäri on sen takia hankala ja vähän ahdistavakin, että se on niin paksu. Olikohan se 3-millinen tai jotain, hyvin kelluttava ja aloittelijaystävällinen, kelluttava paneelit ohjaa oikeaan asentoon jne. Ehkä mun seuraava puku vois olla vähän ohuempi ja venyväisempi. Mä myös toivoisin, että puku olis kaulan kohdalta mukavamman tuntuinen eikä semmoinen apua mä tukehdun tähän enkä saa happea. Uidessa se ei tunnu semmoiselta, mutta maalla seistessä tuntuu.

    Kiitos, kun vastasit, hyvin osasit selittää! 😊

    Tykkää

   2. Joo voi olla. Mää en jaksa ollenkaan perehtyä paksuuksiin ym, mutta mulla on aika sutjakka ja ohut ehkä. Ei kuitenkaan niin ohutta hihaa kuin jossain Orcan kallissa puvussa, se oli kertakaikkiaan tosi ohuthihainen, ihana. Mutta liian kallis. =)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s