Ystäväkirja sivuni

Postauksen kysymykset kopioitu Martina Aitolehden blogista. Seuraan Martinan blogia ja muita kanavia enemmän kuin mielelläni. Hän elää terveellisesti treenaa paljon ja juuri eilen oli Marbellassa ensimmäisessä puolimatkan triathlonkisassa joka meni erittäin hienosti.

Horoskooppi? Härkä. Olen syntynyt huhtikuussa ja syntymäpäiväni oli viime viikolla, olin silloin matkoilla. Nyt olen 44 vuotta vanha.

Paras juoma? Vesi, kahvi, punaviini. Pidän huolen, että vettä tulee juotua riittävästi joka ikinen päivä. Kahvista tykkään todella ja sitä juon muutaman kerran päivässä. Punaviiniä lasillisen silloin tai tällöin.

Lempiväri? Sininen ja keltainen. Ruotsin lipun värit. Lapsesta asti olen pitänyt väreistä eniten sinisestä, välillä vaaleasta ja välillä tummasta. Nykyään lempivärini on sähkönsininen.

Lempiruoka? Linssikeitto punaisisa linsseistä. Tykkään normaalista arkiruuasta ja tämä jos joku sitä on. Helppoa ja halpaa. Linssikeittooni tulee linssejä, tomaattimurskaa, kookosmaitoa, sipulia, valkosipulia, perunaa, porkkanaa, paprikaa. Mausteina liemikuutiota, suolaa, juustokuminaa, currya ja välillä milloin mitäkin. Teen linssikeittoa aina ison annoksen jota syödään monta päivää.

Lempinimi? Ba, Jaanaba, Multapussukka. Voi niitä olla muitakin.

Suosikki vuodenaika? Kaikki paitsi kevät. En osaa päättää sillä pidän noista kaikista vuodenajoista erityisen paljon. Syksyllä parasta on pimeys, talvella lumi ja pimeys, kesällä lämpö. No okei, jos valitsen yhden niin valitsen talven, pitkä pimeä luminen pakkastalvi on pop.

Lempieläin? Koira. Ensimmäinen koira perheeseemme ostettiin vasta kun olin 17-vuotias vaikka aina olin ollut ehdottomasti koiraihminen, koiralapsi. Olen edelleen sitä mieltä, että mun olisi pitänyt saada koira jo paljon aikaisemmin kuin täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Olisin pitänyt huolta koirasta jo paljon aiemmin jos minulla sellainen olisi ollut.  Vielä muistan pahimman uneni ikinä, olin ehkä neljäs- tai viidesluokkalainen kun näin unta, että sain oman koiran ja olin siitä niin onnellinen ja kiitollinen kuin olla ja voi. Sitten heräsin ja maailman ihanin uni oli maailman kamalin uni koska ei mulla mitään koiraa ollut. No, tuo ensimmäinen koirani / perheemme koira oli siis airedalenterrieri Pontus joka jäi vanhemmilleni sieltä pois muutettuani. Sen jälkeen minulla on ollut englanninmastiffi Jasser ❤ , englanninbulldoggi Laika ❤ , venäjänmustaterrieri Tärppä ❤  ja nyt on sekaroituinen Mortti ❤ .

Ennen näitä eläviä koiria minulla oli ensin pätkä kaukolämpöputken eristysputkea jota kuljetin narussa, se oli koira nimeltä Jeppe ja vannoin, että joskus kun mulla on oikea koira sen nimeksi tulee Jeppe. Toinen oli pehmolelukoira rodultaan kiinanpalatsikoira ja nimeltään Lennu. Sillä oli ohut punainen nahkavyö remminä ja kuljetin sitäkin paljon.

Kirjasuositus? Jutta Gustafsbergin ja Harriet Piekkolan Mielen päällä. Luen vähän.

Suosikkileffa? Ei taida olla. En ole elokuva- tai televisioihminen. No mutta kuitenkin suomalainen elokuva, niitä katson eniten.

meitsi02

Lempimusiikki? Musiikkia on paljon hyvää. Pitkäaikaisin lempimusiikki on ollut Yö-yhtyeen musiikki, viime vuosina sekin on tosin alkanut kuulostaa jo niin kuullulta. Mutta olen kuitenkin tunnollinen fani ja kyllä Yö pysyy lempiyhtyeinäni varmasti aina vaikka uusia tulee rinnalle. Yön uusi biisi Mitä jos mä rakastan sua on pitkästä aikaa erittäin hyvä.

Kadun? En ole katuvaa sorttia, mutta olen kyllä asiaa miettinyt. Olen miettinyt siltä kantilta, että kun sanotaan että mitään en vaihtaisi eletystä elämästä pois niin olisiko jotain mitä minä kuitenkin vaihtaisin pois. Olisi, alkoholin juominen humaltumistarkoituksessa, sen voisin elämästäni jättää pois. En ole saanut siitä mitään elämääni, en sitten mitään joten jos nyt olisin parikymppinen minäni en koskaan pämppäisi. Asia on varma. Tämä asia myös on jatkomietittyttänyt aika paljon.

Onnennumero? 13. Muiden epäonnennumero on mun onnennumero.

Hajuvesi? Ihan ei ole lempihajuvettä. Elämääni ei mahdu hajuvedet, se (elämä) on niin urheiluhikistä, että vain joskus tulee suihkautettua hajuvettä. Silloin se on useimmiten Escada. Kun ostan pullollisen se taitaa pilaantua ennen kuin käytän sen loppuun.

Laukku? Ei o, mut haaveilen suht jämäkästä kangasolkalaukusta. Halvasta pussukasta siis.

Auto? Mercedes Benz on oma autoni, mutta myös Porche käy. En ole autoihminen lainkaan ja haluaisin elää ilman autoa. Olen ajellut monilla autoilla ja aina Mercedes on ollut se mukavimman oloinen on se sitten ollut urheilu- paketti- tai pikkanen henkilöauto ja siitä syystä nytkin autoni on Mercedes-kottero.

Tapa viettää vapaailta? Kotona sohvalla netistä töllöohjelmia katsellen. Vain ollen.

Viimeksi itkin?  En kerro. Olen sulkeutunut persoona ja tällaiset asiat eivät kuulu blogiini.

Viimeksi nauroin? Nauroin ihan possuna eräälle kuvalle jonka otin härrestä Mallorcalla. Hän ei näytä siinä lainkaan itseltään vaan joltain pullealta iloiselta ala-asteikäiseltä pojalta. Naurattaa aina kun katson sitä kuvaa, katsoin viimeksi tänä aamuna kun perkasin Mallorcan kuvia.

Viimeksi kehuin? Ainakin erään pikkupojan kanssa keskustelun mukavuutta sekä hänen hienoa sinistä uutta takkia muutama päivä sitten.

Uskotko yliluonnollisiin asioihin? No joo ja ei. Enemmän ei. En.

Paras paikka maailmassa? Koti. Koti on siellä missä läheiset ovat.

Seksikkäintä minussa? En kerro. Olen sulkeutunut persoona ja tällaiset asiat eivät kuulu blogiini.

Lempijutut tällä hetkellä? Härre, koira, kissat ja minä kaikki terveenä ja se kun ilmat lämpenee ja kohta saa juosta hiki valtoimenaan virraten, se on ihanaa!

Jos uskaltaisin niin? Lähtisin kuukausien reissuun yksin. Kysymys ei ole kuitenkaan lopulta uskalluksesta vaan siitä, että ei tule lähdettyä. Joskus varmaankin toteutan. Haluan toteuttaa.

Maailmankatsomukseni? Kehittyy. Jonkun testin mukaan tällainen:

”Uskot nautintoon ja hyvään oloon

Olet nautintoa ja elämäniloa arvostava ihminen. Sen sijaan, että ärsyyntyisit elämän rasittavista ja varjoisista puolista, sallit itsellesi mukavamman elon: aistit auringon hyväilyn ihollasi ja tuulen henkäyksen hiuksissasi. Haluat kokea ympäristöäsi tietoisena ja valppaana, huvitella, antautua joutilaisuuteen ja/tai elää tasapainossa itsesi ja maailman kanssa.

Uskot järjestykseen ja suunnitelmallisuuteen

Olet erittäin tervejärkinen jalat maassa -tyyppi. Todennäköisesti tärkeitä asioita elämässäsi ovat todellisuudentaju, perinteet, arvot, järkevyys ja/tai turvallisuus. Muut ihmiset uskovat, että kaaoksen avulla voidaan synnyttää tanssivia tähtiä. Sinä puolestasi uskot järjestyksen voimaan.

Uskot johonkin, joka on enemmän kuin puhdasta materiaa

Sinusta ihmisjärjellä ei yksinkertaisesti pysty selittämään kaikkea. On olemassa muutakin! Tunnet yhteyttä korkeampaan voimaan – ilman, että välttämättä kuvittelet sen olevan jossakin toisessa maailmassa. Kenties uskot tiettyjen asioiden elämässä olevan pyhiä, edellyttävän kunnioitusta ja kiitollisuutta. Kenties uskot myös, että kaikella on tietoisuus ja keskinäiset sidoksensa. Riippumatta siitä, miltä uskosi näyttää konkreettisesti ulospäin, elämääsi ohjaa ajatus siitä, että tässä maailmassa on ulottuvuus, joka on enemmän kuin materiaa.

Uskot yhteiskunnalliseen vastuuseen

Ovatko Edward Snowden ja Mahatma Gandhi sankareitasi? Kenties. Joka tapauksessa uskot siihen, että elämässä on kyse ennen kaikkea vastuun ottamisesta – omasta itsestäsi, muista ihmisistä ja ympäristöstä. Näet elämäsi laajemmassa yhteydessä ja tunnet itse olevasi osa suurempaa kaikkeutta. Yksi tai useampi seuraavista periaatteista on sinulle erityisen tärkeä: panostaminen tuleviin sukupolviin, terveystietoisuus, luonnonläheisyys, aitous ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Et usko Jumalaan

Tämän oletkin jo varmasti tiennyt entuudestaan: et ole uskovaista tyyppiä. Rukoileminen ei ole sinun juttusi, etkä tiedä, miksi joku Jumala antaisi sinulle voimaa. Muut asiat elämässä ovat lähempänä sydäntäsi.”

meitsi01

Mottoni? Ei oikein ole.

Erityistaitoni? Öh, vaikea kysymys.

Mitä teen ensi vuonna? Liikutan porukkaa PUHTI valmennuksen kautta. Treeniryhmiä, juoksuryhmiä, triathlonvalmennusta, uintivalmennusta ym. mille on kysyntää. Teen myös normaalia palkkatyötä muutamana päivänä viikossa. Matkustan ainakin muutamaan otteeseen ulkomaille. Asun Tampereella.

Keräilen? En keräile. En halua enää yhtään tavaraa kotiini jota en tarvitse.

Karmein paheeni? Onhan niitä. No ainakin itse itselleni karmea pahe on vanhojen muistelu ja miettiminen joka johtaa siihen, että oma vanheneminen alkaa tuntua ahdistavalta. En todellakaan halua ahdistua ikääntymisestä ja haluan päästä eroon siitä asiasta sillä väkisinkin tässä mennään askel askeleelta jalka hautaa kohti, tarkemmin sanottuna tuhkauunia. Vituttaa näyttää satoja vuosia vanhalta, naama roikkuu, allit roikkuu, ajatus ei kulje, silmäluomet roikkuu niin paljon, että kohta en näe eteeni. Vituttaa miettiä, että pian täältä kuollaan vanhuuteen. Kunto sentään kasvaa edelleen ja se on hyvä, olen paremmassa kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin kuin koskaan aikaisemmin elämässäni. Hyvässä kunnossa oleva ikääntymisestä ahdistunut rouva, se mää oon.

Ihanin ominaisuuteni? Ihanin, outo sana tässä kohtaa, mutta empatia ja ennakointi. Empatia auttaa olemaan hyvä ihminen erityisesti eläimiä ja maapalloa kohtaan ja ennakointi toimii kaikessa, kas näin: mieti tänään mitä syöt huomenna, aika ihanaa suoraan sanottuna. Kun seuraavan päivän on suurin piirtein suunnitellut niin asiat hoituu. Itse pidän kohtuullista ennakointia ihmisessä ihanana, mutta tiedän että ennakointiominaisuus on hankala varmasti niiden mielestä jotka eivät huomisesta päivästä tiedä ja menevät joka paikkaan ja koko ajan fiiliksellä.

Tämä saa minut onnelliseksi? Vaikka mikä. Seesteinen omanlaiseni lapseton elämä riittävän vähine aktiviteetteineen. Uusiin itselleni sopiviin ihmisiin tutustuminen. Se, että saan harrastaa liikuntaa. Hiljaisuus. Monipuolinen terveellinen ruoka. Se, että saan ihmisiä liikkumaan ja innostumaan liikunnasta. Eläimet, omat ja muiden hyvin hoidetut lemmikit Ja miljoona muuta asiaa.

Kirja ja biisi, jotka olisin halunnut itse kirjoittaa?  En ole kirjoittajatyyppiä, tai no joo Anna Saivosalmen Treenaa kotona – 10, 20 tai 30 minuuttia -kirja omannäköisenäni treenikirjana. Biiseistä olisin voinut kirjoittaa lempibiisini Yön Mustat päivät jäädä saa.

Elämäni tähtihetki? Sen oivaltaminen joskus kauan aikaa sitten, että ole juuri sellainen kuin olet ja elä kuten itsellesi hyväksi on välittämättä mitä muut ajattelevat. Että ei tarvitse tehdä asioita miellyttääkseen muita jos ei oikeasti tahdo. Se on asia joka tekee minusta nykyisen minäni, olen jatkuvasti kovin onnellinen ja muiden mielipiteet minusta ei kiinnosta lainkaan.

Keksintö jota ilman en voi elää? En osaa vastata. Kamera ja kuvat ovat tärkeitä. Elän kuvia varten, elän kuvista, inspiroidun ja inspiroin ja kaikkea siltä väliltä ja enemmänkin. Saan kuvista ja kuvaamisesta paljon.

Tämä vie minulta jalat alta? Se kun tapaa ihmisen joka ei oikeasti ajattele mitä muut hänestä ajattelevat vaan elää elämäänsä itselleen hyvin. Sen kyllä huomaa aika pian.

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

8 thoughts on “Ystäväkirja sivuni

  1. =) Tämmösiä on kyllä kiva kirjoitella. Muistan lapsena kuinka ystäväkirjat kiersivät luokkakavereitten kesken. Siellä oli aina joku sama kysymys mihin ei tullut millään sopivaa vastausta mieleen, mutta en nyt muista mikä se oli.

   Tykkää

 1. Kiva juttu taas 👍 Ja mukava huomata jälleen kerran, että en ole ainut joka elää muitten mielipiteistä piittaamatta omanlaistaan elämää 😊

  Tykkää

  1. Kiva. =) Et oo tosiaan ainut. Omanlaiseni eläminen, kuten varmaan tiedät, näkyy muille siinä, että en ole niin sosiaalinen ja menevä ja tuleva ja jutteleva kuin useimmat ihmiset ovat. Nyt kieltämättä työni sekä kaupassa että PUHTI valmennuksessa on jatkuvaa kontaktia muihin ihmisiin ja koska se on mun työ se sopii mulle.

   Enää en ollenkaan meinaa ymmärtää sitä, miten joku voi ajatella että mitä muut ajattelee tai että mukamas pitäisi tehdä jotain sen takia ettei vaikkapa naapuri loukkaannu. Tai olla jonkun määrätyn lainen sen takia, että muut olettavat niin tai että muut ihmettelevät. Ei tarvitse olla kuin omanlaisensa, kunpa tämän ymmärtäisivät kaikki.

   Tykkää

 2. Ystäväkirjan sivu oli hyvä varastettu blogi-idea. 😊 Nää on kivoja. Samalla kun lukee, on kiva miettiä, miten itse vastaisi. Arvostan, kun et jaa ihan kaikkea yksityistä blogissa. Kukin tyylillään ja omilla tavoillaan tietty.
  Ja hei, synttärionnittelut, vaikka vanheneminen onkin p*seestä! Sitä se todellakin on.

  Tykkää

  1. Joo kiva on tollasiin vastailla, vaikka sitten itselleen. =D
   En kyllä pysty jakamaan itkuja ja seksejä, rakastamisia ja alusvaateasioita ja jotain muita juttuja blogissa. Voin kyllä kertoa jos joku kysyy, mutta tuntuu liian avoimelta kirjoitella sellaisia tänne. Mulla on ollut alusvaatteissa yksi raja blogissa, että niistä ei kirjoitella ja niitä ei näytellä, mutta sellaisen naisten urheiluliivipostauksen haluaisin tehdä. Mutta vain yhteistyössä jonkun alan virman kanssa ja olennkin päättänyt, että jos sellainen vastaan tulee niin sitten kirjoittelen alusvaatteista. Niin moni mennä juoksentelee huonoissa liiveissä.

   Kiitos. Nyt ensimmäisen kerran on ollut jotain vajaan vuoden verran vanheneminen negatiivisella tavalla mielessä. Haluaisin päästä eroon noista mietteistä, mutta se on hankalaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s