Ystävyydestä

balloon-3147674_960_720.jpg

Mulla on ystävä tai pari, aina ollut. Olen koko elämäni, lapsesta asti, ollut ihminen jolla on yksi–kaksi läheistä ystävää. Näin on jatkunut koko tähänastisen elämäni ajan ja varmasti tulee jatkumaankin sillä olen introvertti-ihminen jolloin introverttiyteni näkyy myös ystävyyssuhteissa eli vähemmän on ehdottomasti enemmän. Minun kohdalla ei olisi mahdollista omistaa monia ystäviä.

Ihmiset ystävystyvät varmasti eri tavalla ja eri tasoilla ja siinä missä toinen tarvitsee syvää kanssakäymistä jotta ystävyys olisi mahdollinen joku toinen ystävystyy vaikka ei tietäisi juuri mitään uudesta ystävästänsä. Ei ehkä ole käynyt tämän kotona tai ei tunne tämän lapsia, pinnallisempi ystävyys riittää. Siinä missä toiselle tilanne on kaveruus, toiselle se on jo ystävyys.

Itse olen sitä sorttia joka ystävystyy sitten kun on käyty yhteyksissä jo syvälläkin ja on puhuttu paljon ja on puhuttu monista asioista ja kerrottu asioita puolin ja toisin ja jos toinen on osoittautunut ehdottoman luotettavaksi. Luottamus on mulle tärkeimpiä asioita elämässäni, se on sellainen asia mistä olen huomannut, että saatan vaatia luottamuksen suhteen tutulta ihmiseltä varmaankin liian paljon ja joissain tapauksessa asian takia ihmisestä tulee entinen tuttu. Tämä on yksi monen muun joukossa niistä asioista joissa yritän itseäni kehittää, välittää vähemmän asioista jotka eivät ole niin tärkeitä ja antaa mennä ohi, unohtaa. Antaa mennä ohi ja samalla pitää se ihminen yhtä lähellä kuin se on ollut ennen kuin mitätön luottamuksellinen asia on tapahtunut. Härre onkin hyvä muistuttaja ja herättäjä tässä asiassa, hän sanoo noissa tilanteissa, että älä takerru siihen.

On aika vapauttavaa opetella itseänsä ja oppia miksi minä käyttäydyn tilanteissa kuten käyttäydyn ja onko hyvä käyttäytyä näin vai kannattaisiko nähdä asiaa enemmän ulkopuolelta ja miettiä muunlaista lähestymistapaa asiaan.

Joskus olen miettinyt, voiko aviopuolison laskea ystäväksi ja aina tulen siihen tulokseen, että kyllä tottakai voi. Kyllä härre on mun ystävä ja ihminen johon luotan ja jolle voin tarpeen vaatiessa kertoa ja kerronkin asioita mitä ei muiden kanssa tule juteltua. Me puhumme härren kanssa mielestäni paljon.

Muutaman ystävän olen elämäni varrella menettänyt ja se harmittaa sillä kiinnyn ihmisiin jotka olen oppinut oikeasti tuntemaan. Mutta sellaista elämä taitaa olla vaikka sanoisinkin, että ystävien menetykset ovat olleet aivan turhia ja johtuneet omalta osaltani keskenkasvuisesta itsestäni. Nykyään en ole enää aivan niin keskenkasvuinen, mutta menetettyjä ystävyyssuhteita on haastava ja usein myös mahdoton korjata ja saada takaisin. Elämä.

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “Ystävyydestä

 1. Mulla on Ystäviä ja ystäviä. 😊 Ystävystyn tosi helposti, mutta hyvin vähän puhun silti niistä syvimmistä ja omimmista asioistani ystävieni kanssa, mutta Ystäväni isolla Y:llä taas tietävät ne. Kaveri-sanaa voin käyttää ihmisestä, jonka olen tavannut muutaman kerran ja moikataan, kun tullaan vastakkain. Mä tykkään siitä, että voin sanoa jotain ihmistä ystäväkseni, sillä ihmisellä on mulle jotain merkitystä ja sen ihmisen ajatteleminen tuo hymyn huulille. Nyt mun ystävät ja Ystävät on suurin osa fyysisesti tosi kaukana, mutta silti on kiva, kun tietää, että ne on olemassa ja ettei ne mihinkään häviä, jos en kohtele heitä typerästi. 😊

  Tykkää

  1. Niin, tota myös tarkoitan, että toisilla on ystäviä ja toisille sama homma on kaveruus.
   Mää en voi ystävystyä jos ei puhuta tärkeistä asioista ja muutenkin pitää moni asia loksahtaa paikoilleen ja kaveria saatan nähdä tosi paljon, tuttujakin jonkin verran. =) Kaverista voi tulla ystävä, mutta ei kovin nopeasti.

   Tykkää

 2. Olen usein ajatellut, että sinulla on ihana tilanne kun voit jakaa elämän ja harrastuksenkin miehesi kanssa tuolla tavalla! Itsellä ei tuon kaltainen tilanne, todellakaan ole. Mutta tosi mukava kun jaat teidän juttuja meille muillekin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s