Auttakaa miestä mäessä polkujuoksuasioissa

Osallistun 28.7.2018 Extreme Finntriathlon Leviin jossa uintimatka on 1900 m, pyöräily 120 km ja juoksu 21,1km.

Juoksu on tässä kisassa mulle varmasti se haasteellisin osuus. Juoksu joo sujuu tietenkin ihan hyvin olenhan juossut jo yli kymmenen vuotta, mutta haasteellista ihan sen takia, että se juostaan polkujouksuna sillä ”Juoksuosuus on polkujuoksua aidoimmillaan, kun reitti kiertää mm. legendaarisen Kätkätunturin vaellusreitin sekä nousee pitkin maailmancupin pujottelurinnettä kohti Levin huippua Palovartijan majalle. Viimeiset kilometrit lasketellaan Lapin lumouksesta nauttien Zero Pointin ja Levin kylpylän alueella sijaitsevalle maalialueelle.”

Meikäläinen ei ole polkujuoksua pahemmin harrastanut. Nyt ajattelin, että kun lumet sulavat niin aion juosta kerran viikossa poluilla.

Pitää ostaa polkujuoksuun soveltuvat kengät, onko suosituksia?

Muuta vinkkiä miten tätä polkujuoksuasiaa kannattaa edistää? Oletan kerta viikkoon poluilla juoksemisen riittävän muun juoksun ohella? Koska mää aloittaisin? Mitä mieltä?

kissa_ja_koira.jpg
Polkujuoksukannustajajoukkoa.

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

10 thoughts on “Auttakaa miestä mäessä polkujuoksuasioissa

 1. Inov-8-sarjan kengät on Salomonin polkukenkien ohella erityisen suosittuja polkujuoksijoiden keskuudessa. Itselle sopiva lesti on vain testattava. Hokat ovat supervaimennettuja, ja jos ei hae sellaista kenkää niin ne ovat vähän ”raskaat” juosta ja tuntuma polkuun heikompi.

  Kerran viikossa poluilla juoksemalla saa jo hyvinkin riittävän tuntuman asiaan kun kunto ei ole ongelma. Poluilla ei tee oikein mitään kilometrivauhdeilla / niiden seuraamisella koska se riippuu täysin maastosta, vaan kannattaa mennä ihan sykkeillä. Ja monipuolista ja vaativaakin polkua. Toki tuosta reitistä en tiedä, mutta jotkut ajattelevat polkujuoksun olevan sellaista helppoa kävelypolkua pitkin juoksemista ja itse en ole yhdessäkään kisassa nähnyt reittiä joka olisi vain sellaista. Ja mäkiä kannattaa hamuta reilusti polkureiteille, siinä Levillä noustessa voi alkaa kummasti hapot jylläämään ja on silti puskettava eteenpäin.

  Polkujuoksu on upea laji, hienoa että tästä tulee oiva syy tuustua siihen!

  Tykkää

  1. Kiitos. Jep, joku oli Inov-8 -kengistä myös erittäin positiivista mieltä blogin FB:n puolella. Ei se auta kun mennä kokeilemaan mikä sopii jalkaan.

   Polulle kun lähden juoksemaan niin ensisijaisesti juoksen sykkeellä ja määrätyn ajan ja annan matkan ja vauhdin olla sitten ihan mitä ovat. Aikamoinen on Levin reitin maasto mitä nyt pari blogitekstiä aiheesta löysin. Kivenmurikkaa ja kaikkea. Mää uskon, että tykkään tosissani polkujuoksusta ja nyt kun sain vielä härrenkin innostumaan, hän lähtee mun polkujuoksulenkeille mukaan.

   Tykkää

 2. Itse olen käyttänyt Inovin X-talon 212 (uusi vastaava malli 230) -kenkiä vuosia niin etelässä kuin Haltin ja Pallaksen maastoissa. Eivät ole vaimennetut mutta niillä saa todella hyvän tuntuman alustaan. Pitoa täytyy olla, jotta voi luottaa kenkään, toki märässä juurakossa täytyy aina olla vähän varuillaan. Mielestäni polkujuoksukengän erityisesti tulee istua kuin sukka. Tärkeää on myös se, että ne eivät ole vedenpitävät: päinvastoin vesi saa mennä sisään mutta sen pitää myös pumppautua hyvin ulos. Muita merkkejä Salomon, vähän enemmän vaimennetumpaa on La Sportivalla (löytyy mm. Treelinestä Kangasalla). Myös VJ Sportin kenkiä käytetään (esim. Irock, nastallisena Sarva).

  Polkujuoksu on hieno laji. Saa liikkua luonnossa ja taatusti löytyy ihan uusia lihaksia 😀

  Tykkää

  1. Kiitos. Pääsen ehkä tälllä viikolla vähän kokeilemaan polkutossuja, kauppaan nimittäin.
   Joo luin tosta vesiasiasta, en missään nimessä halua vedenpitävällä kalvolla olevaa tossua, olisi aika ikävää isolla sateella jos vesi jää kenkään, hyh.

   Tykkää

 3. Minulla on ollut käytössä Altran Lone Peak Neoshell tossut ja olen tykännyt kovasti. Altroissa on normaalia leveämpi varvasosa ja se on soveltunut hyvin minun jalkaan.Neoshellit on myös vedenpitävät ja pohja on mukavan pitävä.

  Tykkää

 4. Mulla on salewan kengät, mutta niitä ei moni paikka myy. Sopii ainakin kapealle lestille hyvin. Onko sulla juoksureppu? Noi nykyreput on niiiin hyviä! Lajissa kuin lajissa. Itse olen ikäni suunnistanut, niin alkuun polkujuoksu tuntui ajatuksena ihan hassulta. Että ihanko totta, erikseen tästä saa lajin. Mutta on se hauskaa. Ei ole suorituksen hallintaa, kuten suunnistuksessa, vaan voi löysätä keskittymisen kanssa ja läpsyttää niitä näitä ajatellen 🙂

  Tykkää

  1. Hei mulla on juoksureppu. Asics sellainen aika perus jossa on juomapussukka sisällä. Olen sitä pari kertaa käyttänyt juoksussa, enemmän maastopyöräilyssä kuitenkin. On se ihan hyvin pysynyt selässä juoksulenkeillä, mutta ruma se on. Haluaisin punaisen Salomonin repun jonka olen jossain nähnyt. =) Mutta tuskin ostan, taidan mennä tolla mikä mulla on.

   Polkujuoksu, joo. Mun näkökulmasta se voisi olla vain juoksu.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s