Seinäpallo, wall ball

Liikunta on parasta silloin kun hikoilee. Ehdottomasti pitää hikoilla riittävän usein ja kestävyysliikunta jota itse harrastan on aikamoista hikiliikuntaa. Aina valuu hiki nassussa ja treenin päätteksi on vaatteet sieltä sun täältä ellei aivan kokonaan hiestä märkiä. Se on liikuntaa mun mieleen.

Kieltämättä tykkään myös voimaharjoittelusta, jopa sellaisesta missä vatkataan salilla jotain liikettä jossa lihas kehittyy, mutta hikeä ei pintaan pukkaa välttämättä ollenkaan. Perus salitreeniä miljoona kertaa mukavampaa voimatreeniä on kuitenkin sellainen voimaharjoittelu jossa myös hiki lentää. Nyt kun mulla ei ole salijäsenyyttä niin on tullut kokeiltua erilaisia koti- ja Pirkkahallijumppia treeninauhoilla ja ilman, milloin mitenkin.

wallball02

Viime aikoina olen käynyt Pirkkahallissa tekemässä voimaa usein kaverin kanssa. Välillä on niin kokonaisvaltaista liikettä, että syke nousee ja voimat loppuu ja hikeä pukkaa ja välillä sitten sitä perus vatkaamista missä ei hikikarpalot otsalle eksy. Ehkä yksi tai pari, mutta ei kunnolla.

Nyt ostin taas uuden treenivälineen, seinäpallon. Sellaisen pehmeän ison 6 kg painavan pallon jonka avulla voi tehdä mun lempiliikettä jota en ole tehnyt sitten sen koommin kun jätin crossfit-salilla käymisen. Seinäpallo oli siellä mun kahdesta lempiliikkeestä se toinen. No, nyt mulla on oma pallo jota heitellä seinään.

wallball01

LIIKE NIMELTÄ SEINÄPALLO:

Liike alkaa kyykyn ala-asennosta jossa takapuoli on polvikulmaa alempana, pallo käsien varassa. Heitetään pallo 2,5–3 m korkeuteen, otetaan pallo kiinni ja mennään kykkyyn ja heitetään uudestaan.

Tätä liikettä, seinäpalloa, tein sunnuntaina kun olin Pirkkahallissa juoksemassa 10 km ja sen jälkeen tekemässä voimatreenin. Raskas liike, mutta ehkä paras. Tosi kokonaisvalatainen liike. Koko liike lähtee jaloista, mutta tuntuu aivan koko kropassa ja jatkuva kilojen painoisen pallon yläilmoihin heittäminen sai mukavat tunnelmat yläselän lihaksiin.

En malta odottaa, että pääsen seuraavan kerran liikkumaan oman uuden 6 kg:n ystäväni kanssa. Ehkä jo huomenna. =)

wallball03.jpg
Hän.

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s