Onko valittaminen kopioimalla perittyä?

Jatkuvalle valittamiselle allergisena ihmisenä olen asiaa miettinyt aika paljon. Että mikä saa jotkut ihmiset joka päivä puhumaan negatiivisesti vaikkapa sellaiseta asiasta kuin sää. On monia muitakin asioita, mutta sää tule esiin kovin usein.

”Taas on niin pimeää, on pimeetä ei pysty tekemään sitä sun tätä, voi että sataa lunta, olisipa vähemmän lunta, olisipa enemmän lunta, ei se aurinko kuitenkaan kauaa paista, kohta on taas pimeetä, pian varmaan sataa taas vettä, ei ne lumet kauaa maassa oo.”

Eli oli miten hyvänsä niin se ei ole hyvin ainakaan kovin pitkää aikaa ja siitä valitetaan ihan tosissaan, ihan kuin se olisi maailmanloppu. Tällaista on rasittava kuunnella ja kun ajattelen ajassa taaksepäin, ihan lapsuuteen asti niin luulen, että se valittamisen asenne on peritty sieltä. Mää uskon niin.

ala_valita_ela.jpg

Itselleni on itsestään selvää, että aina on jonkinlainen sää, pakkasta, lämmintä, hellettä, sataa lunta, sataa vettä, on pimeää, on kirkasta. Sää vain on ja sään mukaan laitetaan vaatetta päälle ja sinne säähän lähdetään. En mulle tule yleensä mieleen valittaa siitä että voi perhana taas sataa.

Omasta lapsuudestani en sellaista muista, että omat vanhempani olisivat puhuneet negatiiviseen sävyyn vallitsevista sääolosuhteista, ei siitä säästä ole tehty numeroa se on vain ollut. Jos sataa, sateella kävellään kouluun kuten muissakin säissä, jos on paukkupakkanen, lämmintä vain päälle ja se siitä. Se on sää ja se siitä. Ei ole tehty numeroa, että pitää tehdä lumitöitä, ei ole tehty numeroa, että pitää raaputella auton laseja, ne asiat on vain tehty jos sää on ollut sen mukainen. Tästä asiasta olen nyt kiitollinen vanhemmilleni, itseänikään ei ketuta vallitsevat sääolosuhteet ja silloin kun on talvi on talvi eli nyt ja talvella tehdään lumitöitä jos on tarvis ja liukastellaan jalankulkuteillä jos ei ole sellaisia kenkiä jotka eivät luista.

Kuinka paljon sitten kukakin valitttaa, jaa-a. Voi vaikka ottaa oman työpäivän ja laskea viisi lausetta tai puheenaihetta mitä sanoo ja katsoa montako niistä on negatiivissävytteistä. Jos on muutamakin niin ehkä kannattaa miettiä voisiko omaa asennetta muuttaa ja jos muuttaisi olisiko se kivempaa elämää. Ja jos tuntuu, että kaikki muutkin valittavat jatkuvasti se ei ole totta. On paljon ihmisiä jotka ottavat asiat neutraalimmin tai paljonkin positiivisemmin, sitä ei vaan välttämättä omassa negatiivisuudessaan huomaa.

Älä valita, elä!

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Onko valittaminen kopioimalla perittyä?

 1. Jep, jatkuvasti negatiiviset ihmiset on tosi raskasta seuraa. Itseäni ärsyttää suunnattomasti oma joka päivä edelleen kipeä olkapää, joka hankaloittaa mua tietyissä asioissa, mutta en jaksa siitä itsekään valittaa, totean vaan. Paska mikä paska, mutta se paranee. Ehkä. Ei se narisemalla ja vinkumalla ja huomiota hakemalla parane. Ja sellaisille ihmisille oon erityisen allerginen, jotka haukkuu toista ihmistä ja kenties vielä pahemmin allerginen ihmisille, jotka aloittaa perheriidan nenäni edessä. Olen nykyisin allergisoitunut vakavasti myös ihmisille, jotka IHAN KOKO AJAN näpräävät kännykkää minun seurassani tai esimerkiksi meillä kyläillessään tai jos olen heillä kylässä, syömässä, kahvilla tms. Sen puhelimen VOI laittaa hetkeksi pois. Facebook tai Instagram ei räjähdä sillä aikaa, kun juomme esimerkiksi kahvit.

  Säästä ei kannatakaan valittaa, vaikka jatkuvana vallitsevana säätilana joku +12 ja jokapäiväinen vesisade kyllä ärsyttää. Silloin voi ottaa karttakirjan käteen ja miettiä, pääsiskö sitä säätä pakoon hetkeksi johonkin, jossa olis erilainen sää. Ja mennä sinne valittamaan, kun on helle tai pakkanen. 😁

  Ollaan positiivisia mielummin! (Vai mieluummin… 🤔 Mä en koskaan tiedä kuinka päin se on. 😊)

  Tykkää

 2. Mieluummin on oikein. =)
  Niin, kyllähän sitä tulee itsekin valitettua asioista aina välillä, mutta pointti onkin just ne koko ajan valittavat, ei niitä vaan jaksa ja jos sellaiselle yrität sanoa jotain positiivista tai edes neutraalin positiivista vastakommentiksi niin ei se sitä edes tajua jotenkin.

  Allergisoitua tosiaan voi näköjään monelle asialle, perheriita nenän edessä on kamalaa katsottavaa ja kuunneltavaa, olen myös kokenut sellaista. Huh.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s