Pahoinvointi on valinta, älä valitse sitä vuonna 2018

Pahoinvointi on valinta, kyllä. Mutta voit valita myös toisin. Todellakin voit.

Voit valita terveellisen ruuan. Voit valita olla ottamatta einestä kätöseen kaupan hyllystä. Voit valita monta liikuntakertaa viikkoon. Voit valita rappuset hissin sijaan. Voit valita positiivisen asenteen. Lemmikkieläimen ystävä voi valita hankkivansa lemmikkieläimen. Voit valita riittävän pitkät yöunet. Voit valita vaikka mitä. Hyvä ihminen voit valita niin paljon! Sinä olet se joka tekee elämäsi valinnat.

Askel kerrallaan hyvinvoivempaan ihmiseen eli sinuun itseesi.

valitee_parempi01

Itse olen valinnut liikunnallisen elämän joka alkoi yli kymmenen vuotta sitten määrätyillä liikuntakerroilla viikossa. Päätin, että liikun ja liikuin vaikka se vaati patistamista ja uhrauksia ja ennen kaikkea henkistä kanttia sillä halusin pitää siitä kiinni mitä olin päättänyt. Tässä on nyt on sen valinnan tulos, elämäni on suht terveellistä ja liikunnallista aivan kuten olen halunnut ja liikunta tuo mukanaan niin paljon positiivista omaan elämään, että jo sen takia se on kannattanut kokea. Saatikka terveyshyödyt mitä liikunta tuo tullessaan, ne ovat varmasti valtavat. Parasta. Nautin paljon omasta elämästäni.

Olen valinnut valittaa vähemmän. Jos negatiivinen ajatus tulee mieleen, sitä ei tarvitse aina joka tilanteessa pullauttaa suusta ulos vaan suun voi pitää supussa ja näin kanssaeläjien ei tarvitse rasittua toisen valittamisesta. Samalla voi miettiä, että onko tämä negatiivinen ajatus se ainoa asia mikä tästä asiasta voi tulla mieleen, yleensä ei ole. Jatkuva valitamisen kuunteleminen saattaa ahdistaa muita ihmisiä aika paljonkin. Kannattaa ymmärtää, että omaa ajattelua voi muuttaa positiivisempaan suuntaan ja sitä kannattaa muuttaa. Negatiivisuus ruokkii negatiivisuutta aivan hirmuisesti, valitse siis neutraalimpi suhtautuminen vaikkapa vallitsevaan säätilaan, työhön, aamuheräämisiin, pimeyteen. Nauti elämästä. Se kannattaa. Elämä on justiinsa nyt tässä. Tässä ja nyt. Mitä sitten vaikka talvella joutuu raaputtamaan auton laseja, se on aivan normaalia elämää täällä Suomessa talviseen aikaan.

valitse_parempi02
Vuodenvaihteen ruoka. Teksmeksiä.

Huomenna maanantaina alkaa uusi vuosi ja aion edelleen valita paljon samoja asioita kuin tähänkin asti. Aion syödä terveellisesti ja monipuolisesti sillä rakastan kasvisruokaa ja rakastan inspiroitua erilaisista ruuista ja kaiken maailman mahdollisuuksita. Vuonna 2018 aion liikkua säännöllisesti ja paljon, aion osallistua kesällä moneen triathlonkisaan, joihinkin juoksutapahtumiin, aion nauttia liikunnallisesta elämästäni aivan täysillä. Tärkeintä liikunnassa mulle kaikkien tapahtumien ja paljon liikkumisen keskellä on se, että liikun riittävästi välttääkseni liikunnan puuttesta johtuvat sairaudet ja vaivat. Tämä on valinta joka mielestäni jokaisen ihmisen kuuluisi tehdä, liikkua sen verran, että saa itsellensä liikunnan terveyshyödyt. Kaiken lisäksi lopulta liikunnasta oppii tykkäämään ja sen jälkeen se jää helposti osaksi tavallista arkea. Itse liikun paljon, mutta niin paljon ei todellakaan tarvitse liikkua, vähempikin riittää hyvinvointiin ja hyviään kuntoon.

Olen ilmoittautunut ensi kesän kahteen triathlonkisaan, Voimarinteen teräsmieskisan puolimatkalle (uinti 1900m, pyörä 90 km, juoksu 21,1km) sekä Extreme Finntriathlon Leville (Uinti 1900 m, pyörä 120 km, juoksu 21,1 km.) Ilmoittautumatta on vielä parille lyhemmälle matkalle ja elokuussa häämöttävälle täydelle matkalle (Uinti 3800 m, Pyörä 180 km, juoksu 42,2 km) joka on oma päätavoitteeni liikuntapahtumien suhteen ensi vuonna.

Extreme Finntriathlon Levi tulee olemaan varmasti taas uudenlainen triathlonkokemus itselleni. Haastavammissa olosuhteissa kuin aiemmin kisaamani triathlonkisat. Menen tapahtumaan Kunnon Kaipuu -Blogin Mintun kanssa.

Tällä hetkellä ajattelen, että vuonna 2018 juoksen pari puolimaratonia ja lyhempiä juoksutapahtumia ja mahdollisimman monta sellaista jotka ovat lähellä kotia eli Tampereen suunnalla.

valitee_parempi02
Tossut vielä hyvässä kunnossa.

 

Hyvää ja terveellistä vuotta 2018 ihan kaikille!

PUHTI valmennus www.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Pahoinvointi on valinta, älä valitse sitä vuonna 2018

 1. Mahtavaa, Jaana!
  Terveellinen elämä on todellakin valinta, joka kannattaa tehdä. Hehkut terveyttä näissä sun kuvissa, olet mainio esimerkki kaikille. 😊

  Tykkää

  1. =)
   Kannattaa tehdä ehdottomasti. Vaikea enää muistaa miltä se tuntui kun ei ollut terveellinen elämä, että mitä siitä terveellisyydestä ja normaalista syömisestä oikein ajatteli. Ja kun ei muista, on välillä vaikea mennä niiden saappaisiin keillä elämä on epäterveellinen ja sen takia huono.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s