24 kysymystä joulusta

merrychristmas2017.jpg

24 KYSYMYSTÄ JOULUSTA (kopioitu Queen of Everything -blogista)

On joulun aika, mitä luet?

Blogeja, äänikirjaa JHT – Musta lammas jonka juuri ostin Elisa Kirjasta.

Suosikki jouluelokuva?

Ei mulla oo, en osaa ehkä nimetä yhtään jouluelokuvaa.

Lempi joululaulu?

Monet joululaulut ovat kivoja, usein tulee hoilattua nyt sitä saa nyt sitä saa vatsansa täyteen puuroo… Tykkään kuunnella radiosta joululauluja ja saatan hoilottaa niitä ympäri vuoden.

Milloin avaatte lahjat?

Mitkä lahjat? No jos niitä on ilmaantunut niin illalla jossain kohtaa. Vanhemmilleni olemme menossa ruokailemaan ja siellä tulee varmasti avattua lahjat ruuan jälkeen illan mittaan.

Lahjojen ostamisesta olen sitä mieltä, että vähemmän on enemmän. En ole enää vuosiin ostanut juuri lainkaan joululahjoja enkä niitä myös tahdo saada. En halua viljellä ihmisille tavaroita enkä niitä myöskään itselleni kaipaa. Joululahja on kiva ainoastaan silloin kun sen antaja on sellaisen halunnut ehdottomasti hankkia juuri sille ihmiselle, saajalle, ja jos se vielä on juttu joka tulee oikeasti käyttöön ja jopa tarpeeseen niin aina parempi.

Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?

En.

Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?

Jouluruokaa, aloiteltiin jouluruokien syömiset jo viime viikolla kun olimme hiihtämässä Sallassa ja taas uudelleen tänään. Tykkään joluruokien sekamelskasta lautasellani.

Tuttuun jouluaattoiseen tapaan käymme vanhempieni luona syömässä aattona. Tänä aattona lupasin viedä sinne täydelliset omat ruuat mukanani, ettei äitini tarvitse miettiä mun syömisiä ja ruokien valmistamisia.

Oikea vai muovinen joulukuusi?

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa muovinen. Osittain siksi, että säälittää tappaa joku pihassamme kasvavista monista kuusista jonkun joulun takia. Kuusia kyllä olisi omasta takaa isolla tontilla, mutta kaikille järkevämpää oli hankkia tekokuusi. On se kieltämättä outo pönöttäjä olohuoneen nurkassa vaikka näyttää kuitenkin ihan joulukuuselta.

Kaikkien aikojen suosikkisi jouluherkuista?

Joulutorttu. Nam ja erittäin iso nam. En kyllästy koskaan joulutorttuihin. Yhden satsin olen jo paistanut ja syönyt ja toinen satsi odottaa pakkasessa uuniin menoa.

Rehellisesti: kumpi on parempaa, lahjojen antaminen vai saaminen?

Antaminen ehdottomasti, en tykkää vastaanottaa lahjoja.

Oudoin saamasi lahja?

En tosiaan muista. Lapsena oli joku tapahtuma kun mun ja sisarukseni lahjat olivat menneet paketointivaiheessa sekaisin jolloin siis paketistani paljastui sisarukseni lahja. Joulun jälkeen muutaman vuoden vanhempi sisarus sanoi aina väärin menneen lahjan olleen hänen eikä minun.

Millainen lahjojen paketoija olet?

Kaikki samanlaiseen paperiin samanlaisella narulla joita molempia on ostettu vuosikausiksi etiäpäin. Noh, paperi on voinut jo loppua, mutta naru ei todellakaan. Nättejä kuitenkin.

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

Mulla ei ole joulupaitaa vaikka sellaista olen himoinnut ensimmäisen kerran tänä jouluna. Ainakin se olisi punainen tai sininen, ehkä harmaa, mutta ei ainakaan vihreä. Todella jouluaiheisella kuvalla ehdottomasti.

joulu2017_02.jpg
Sipulit.

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?

Kyllä se liittyy siihen, että aatto meni aina samalla tavalla. Samat ihmiset tulivat syömään aattona eli isomummu ja -vaari, kummit saattoivat käydä ja illalla sitten lahjojen kimppuun jotka minä tonttuna aina jouduin jakamaan tai ehkä sain jakaa.

Myös kuusen koristelu oli odotettu tapahtuma joka joulu. Ja se tunne kun sai avata laatikot jossa ne aina samat koristeet olivat.

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

Äitini kanssa lapsena joka vuosi.

Suosikkipuuhasi joululomalla?

Joululomalla? Pari joulun pyhää olen vapaalla ja toivoisin, että täällä Pirkkalassa pääsisi hiihtämään, mutta ei taida onnistua. Oleminen ja liikunta, ne ovat suosikkipuuhia joulun aikaan myös kuten muulloinkin.

merrychristmas201701.jpg
3 x eläin, 1 x hanska.

On jouluaatto, mitä kupissasi on?

Vettä, kahvia, inkivääriteetä, punaviiniä.

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Sisarukseni jälkikasvu.

Mitkä värit tekevät joulusi?

Punainen. Joulun punainen kuuluu jouluuni, väri on tarttunut muhun härren kautta. Hän on todella perinteinen jouluruokineen ja -koristeineen ja punaista sen olla pitää.

Mistä jouluperinteestä et pidä tai minkä skippaat vuosittain?

Sukulaisten ja tuttujen tapaaminen. Omat vanhemmat riittää ja joskus mummu ja vaari.

Itsestäni olen vuosien varrella oppinut sen, että ihmiset joiden kanssa tykkään oikeasti olla säännöllisen epäsäännöllisesti tekemisessä ovat sellaisia joiden kanssa voi jutella paljon ja syvällisemminkin kuin vain pintapuolista diipadaapaa. Joulunakaan en kaipaa tuota diipadaapaa joka itse asiassa ahdistaa mua aika paljon. Se siis, että pitäisi tavata ihminen, oli hän sitten sukulainen tai tuttu, pelkästään sen takia, että kyllä nyt kuuluu nähdä edes jouluna ja jutella mitäkuuluu hyvääkuuluu kaunisonilma -juttuja. Noi jutut eivät multa luonnollisesti suju enkä niitä juurikaan harrasta.

joulu2017_01.jpg
Valkoiset kukat.

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?

En ikävä kyllä ole, haaveissa on ja varmasti joskus tulevaisuudessa tulee vietettyä.

On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?

Rosollia aivan sikana. Tänä jouluna rosolli ruokapöydässämme on työpaikkani kokin tekemää. Mää kertakaikkiaan pidän erityisen paljon rosollista ja saatan lappaa sitä lautaselleni puolen lautasellisen verran ja vasta sen jälkeen muuta jouluruokaa sen verran mitä lautaselle mahtuu. Se muu jouluruoka on lanttu-, punajuuri-, peruna- ja ehkä porkkanalaatikkoa sekä Anamma-kasvispyöryköitä jotka on kuorrutettu sinapilla ja korppujauholla ennen uuniin laittoa.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Kaikki käy, meillä on valkoisia. Me asumme aika mettässä ja piha on pimeällä pimeä. =) Pihasaunan katon rajassa on joku valosarja joka valaisee sopivasti pihaa. Samoin vessan ikkunassa on tähti jossa on valo.

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai -päivästä?

Molemmista tasan yhtä paljon. Aattona käydään siis vanhempieni luona syömässä ja olemassa, mutta joulupäivän suunnitelmia ei ole. Liikuntaa se ainakin sisältää, mutta mitä muuta sitä ei vielä tiedetä.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

 

Mainokset

2 thoughts on “24 kysymystä joulusta

  1. Kylläpä oli taas tosi paljon samanlaisia asioita ja ajatuksia kuin minun elämässäni!Tuon rosollin kohdalla alkoi jo ihan naurattaa, on nimittäin minunkin jouluherkku ja oon tankannut sitä jo marraskuusta lähtien 😁

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s