Salla 2017 päivä 3

Hiihto 1 h 59 min (aamupäivä)
keskisyke 129, maksimi 154
18,43 km

Hiihto 1 h 52 min (ilta)
keskisyke 137, maksimi 154
20,34 km

Tänään oli kahden hiihtolenkin päivä.

Ensimmäinen lenkki startattiin siinä vähän ennen puolta päivää vissiinkin, lähdettiin hiihtämään latua nimeltä kuntolatu. Lyhyt kiekura jota ajattelimme hiihtää moneen kertaan. Mää jotenkin ajattelin omassa päässäni, että kuntolatu kun on nimeltään niin latu on tosi iisi, helppo kaikille oman elämänsä sohvaperunoille ja kuntoilijoille.

IMG_1035
Tänään uusi hiihtopipo päässä.

Hetken aikaa hiihdettyämme pyörsin ajatukseni sillä reitti oli jyrkkää ylämäkeä, jyrkkää alamäkeä ja niien siksakkia eli vaikea hiihtää sujuvasti. Ylämäkiin tampattiin sukset v-asennossa ja alamäissä annettiin mennä ja syke laski silloin aina vaikka kuinka alas. Yhteensä viisi kertaa kierrettiin kuntolatu ja oli sekin hienoa vaikka ei niin sujuvaa eteenpäinmenemistä ollutkaan.

Maisemia ihasteltiin taas toden teolla ja pysähdyttiin välillä kuvaamaankin.

IMG_1295
Tämä oli kaunis hetki.
IMG_1297
Moitteettomassa kunnossa olevat ladut.

Lenkin jälkeen tietenkin huoneistossa sauna päälle ja sinne. Aiomme varmasti saunoa joka ikinen päivä, se on jotenkin niin sujuvaa ja helppoa kun on lomalla. Syödään, hiihdetään, koiraillaan, saunotaan, nukutaan ja sama alusta moneen kertaan.

IMG_1020
Koira tietää ettei pääse mukaan tälle reissulle.

Illan lenkin suuntasimmekin sitten täältä Sallatunturilta Sallan keskustaan, 10 km yhteen suuntaan. Se lenkki olikin tasaista ja jos aamupäivällä monien monien mäkien takia hiihto ei ollut kovin sujuvaa niin nyt oli. Tasainen maasto oli mukavaa nyt parin erilasen hiihtolenkin jälkeen ja hiihto suorastaan lensi ja aika meni kuin hujauksessa, olisin voinut hyvällä mielellä jatkaa vielä toisen mokoman. Mutta ei, päätettiin lenkki kahteenkymmeneen kilometriin kuten oltiin suuniteltu.

IMG_0925
Ihanat ladut ❤

Hyvin huomaan itsestäni, että tällainen kestävyysliikunta on se mun juttu. Pitkää siivua ja yksin tai härren kanssa eikä ole mitään ongelmaa viihtyvyyden suhteen, jaksaisin vaikka kuinka kauan. No näin se kai tarvitseekin olla kun kerta havittelen täyden matkan triathloneita joka ikinen vuosi.

IMG_0921
Voinko jäädä tänne?

Huomenna me olemme suunitelleet menevämme aivan kevyelle parin tunnin hiihdolle ja sitten keskiviikkona tosi pitkälle, viiden tunnin lenkille. Saa nähdä miten suunnitelmat toteutuvat sillä tiedän jo nyt, että huominen ”vain” parin tunnin lenkki tuntuu tosi vähältä.

IMG_0899
Meidän torppa ja Sallatunturi.
IMG_0894
Mortti oli eilen aivan pots plojoo.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s