Salla 2017 päivä 2

Hiihto, perinteinen 3 h 8 min
keskisyke 130, maksimi 153
30,34 km

Täällä Sallassa on hienot oltavat. Lunta on paljon ja melko rauhallista on. Ulkomaalaisia on nähty enemmän kuin suomalaisia ja sesonki ei ole vielä alkanut niin sekin on hyvä, hiihtoladut ovat täysin ruuhkattomat.

IMG_0816
Meidän huoneisto on kuvassa näkyvässä talossa.
IMG_0820
Aamulenkillä karvaturrin kanssa.
IMG_1292
Tänään rinteessä oli joku kisa, ehkä pujottelukilpailu joita täällä kuulemma on aika usein.

Tänään päästiin tämän reissun ensimmäiselle hiihtolenkille. Meillä on koko viikon toimintasuunnitelma hiihdon suhteen se, että enemmän määrää vähemmän tehoa. Eli hiihtotunteja mittariin ja melkein kaikki hiihtotunnit peekoolla.

Aamulla vietiin tai tarkemmin ottaen härre vei meidän sukset suksihuoltoon jossa niille tehtiin perusteellinen hoito, alkaen vanhojen voiteiden poistosta ja täydellisestä pohjustuksesta. Sitten vielä pitoteipit ja luistot pohjaan ja saatiin sukset takaisin keskipäivän aikoihin ja päästiin ladulle. =)

IMG_0873
Me.

Mää oon ostanut uuden hiihtopuvun, tummanharmaa Kari Traa-merkkinen pinkeillä tehosteilla. Housuissa on edessä tuulta läpäisemättömät kankaat ja takissa ilmeisesti myös ja takki on joistain kohtaa paksumpaa kuten yleensä talvitreenikuteet ovat.

Hyvin toimi hiihdossa, tarpeeksi joustava sekä takki että housut eikä tullut kylmä ei kuuma. Olen käyttänyt näitä kuteita aiemmin jo pakkasella juoksussa ja toimivat siinäkin oikein hyvin. Yksi juttu vaan pännii. Mun hiihtopipo on punainen eikä se sovi nyt yhtään tähän asukokonaisuuteen joten on ostettava uusi pipo, mitä pikimmin sen parempi. Mieluiten jo huomenna täältä Ski shopista jos siellä vain on. Väreiksi kelpuutan pinkin, harmaan, valkoisen, mustan, ehkä sopivan sävyisen sinisenkin.

IMG_0879
Juomatauko.

Ladulle kun päästiin niin kevyttä pk-hiihtoa pistettiin menemään. Koko kolmetuntinen kevyellä sykkeellä ja me molemmathan hiihdetään perinteistä eli pertsaa, luisteluhiihdo päälle ei ymmärretä ollenkaan. Oli niin kivaa, niin kivaa. Olemme molemmat odottaneet tosi paljon tätä talvilomaa ja hiihtämään pääsyä ja nautimme siitä koko kolmen tunnin ajan täysillä ja vielä olisi voinut tunnilla parilla jatkaa lenkuraa, mutta lienee viisasta vähän säästellä, että jaksaa koko viikon hiihtää. Niin hienot lumiset maisemat vaihteleva ylä- ja alamäkinen hiihtoreitti josta jostain kohtaa näkyi todella upeaa luontoa. Rauhallinen latu jossa tuli vain muutamia hiihtäjiä vastaan.

Juotavaa meillä molemmilla oli hiihtäjille tyypillisessä vyötäröllä olevassa juomapullovyössä ja pysähdyimme aina puolen tunnin välein hörppäsemään. Yhden energiageelin otin, se taisi olla kahden tunnin hiihdon jälkeen.

Lenkin jälkeen kävimme saunassa, sitäkin aiomme tehdä täällä joka päivä, saunoa.

Mulla oli uudet sukat jalassa, olen saanut kolme paria LuntaGo Trading Finlandin maahantuomia treenisukkia kokeiluun. En ole sukkia vielä aiemmin käyttänyt sillä jemmasin ne tätä viikkoa varten.

IMG_0836
1000 mile fusion walking sock.

Tänään laitoin jalkaani violetin sävävyiset 2-kerrossukat, joissa pehmustettu suojaus akillesjänteelle. Pehmustettu päkiä ja kantapää. Olen aiemmin siis vain käsin pidellyt sukkia ja ne ovat tuntunteet hyvältä ja erityisesti olen kuvitellut ne omille hiihtolenkeilleni jalkaan. Ja tietenkin maastopyöräilyyn.

Sukassa on siis kaksi kerrosta ja esitteessä sanotaan että kaksikerrosrakenne poistaan kitkan jalan ja kengän väliltä, vähentää kulumista sekä estää rakkojen muodostumista.

Sukat toimivat hiihtolenkillä oikein hyvin, ei mitään valittamista. Erityismaininnan antaisin siitä, että tuntuivat jaloissa todella mukavilta. Jalat myös pysyivät lämpiminä. Täällähän ei kovin kylmä tällä hetkellä ole joten en ehkä pääse sukkia heti testaamaan kovassa pakkasessa.

Härrellä oli jaloissa saman merkin sukat 1000 mile Breeze nimeltään. Myös 2-kerrossukka, pitää jalat viileinä ja kuivina kovankin urheilusuorituksen aikana. Sisävuori on valmistettu ainutlaatuisista NILIT® BREEZE -kuiduista, jotka on
suunniteltu antamaan sukille paras mahdollinen hengittävyys.

Kyselin härreltä lenkin aikana monta kertaa sukista. Miltä ne tuntuvat? Onko jaloilla liian kuuma tai kylmä? Sopiva?

Härre sanoi ja sanoo nyt, että sukat tuntuivat hyvältä. Eivät olleet kuumat eikä kylmät vaan tuolle kelille juuri täsmälleen sopivat. Rakkoja tai mitään muita hinkkaamisia ei tullut. Molemmat sukkaparit menivät heti pesuun ja tulee käyttöön myös huomisella lenkillä tai lenkeillä. Oo, tarkoitus on hiihtää kaksi lenkkiä huomenna.

1000 mile Sukkkia myydään tehtaanmyymälässä Mänttä-Vilppulassa sekä verkkokaupassa: www.paperplast.fi.

IMG_0859.jpg

IMG_0825
Sukkavaras 2-kerrossukkapari suussa.
IMG_0832
Saiskos näitä vähän testata?
IMG_0835
Vähän vaan olisin halunnut venyttää ja vanuttaa, että kestääkö.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Salla 2017 päivä 2

  1. Oijjoijjoi, hiihtoa mahtavilla laduilla pitkää lenkkiä tehden, kiireettä, ah! Ja sauna siihen päälle, voi morjens! Täällä toisessa maassa sitä arvostaa noita kotimaisia juttuja ihan eri tavalla ja etenkin, kun viime talvet on Suomessa olleet hiihdon kannalta aika surkeat, meidän leveysasteilla siis. Meillä oli tänään aamupäivällä niin paljon lunta, että olis hyvin voinut mennä umpihankeen hiihtämään. Tai vaikka villasukkajuoksemaan, mutta hulluna olisivat pitäneet kumminkin, niin laitoin lenkkarit. 😀

    Ihana toi sukkatestiMortti! 😂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s