Pyöräilisikö töihin vai ei?

tyomatka02

Tänään työmatkapyöräilin pitkästä pitkästä aikaa. Silloin alkuun kun aloitin nykyisessä työpaikassani päätin, että pyöräilen työmatkat kesät talvet. Tavoite oli, että autoa ei käytetä työmatkoihin. No pyöräilin ainakin syksystä talveen ja ehkä ylikin, mutta sitten aloin kokea työmatkapyöräilyn jotenkin rasitteena. En oikein tiedä miksi, ehkä eniten siksi, että, tai no en tiedä, varmaan laiskuuttani tai jotain. Ei, en ole laiska joten ei ole mitään oikeaa syytä miksi työmaktapyöräily jäi. Tai ehkä se, että ei huvita herätä edes sitä kymmentä minuuttia aikaisemmin mitä työmatkapyöräily vaatii. Eli laiska sittenkin.

No tänään kuitenkin menin pyörällä sillä kotteroni sanoi lopullisesti sopimuksensa irti eilen. Enää en voi ajaa kotterolla sillä metriäkään, ei se edes varmasti lähde käyntiin. Soitto romumiehelle joka saa hakea sen pihasta pois. Tämä oli kotteroni kohdalla tiedossa, se että se ajetaan loppuun asti ja loppu on aika lähellä ja se oli eilen.

tyomatka03

Mikä siis estää työmatkapyöräiyn jatkumisen, ei kai mikään. Mulla on hyvät vaatteet ja varusteet pyöräilyyn, on huippuhyvä härren maastopyörä ym. Eli ehkä on todellakin aihetta kokeilla jatkuvaa työmatkapyöräilyä nyt vaikka uusi auto on jo hankinnassa.  Työmatkani on kyllä melkoisen lyhyt, pyöreästi kuusi kilometriä. Tarkalleen 5,56km.

Sitä paitsi pyöräily on kivaa, ja talvipyöräily erityisesti on kivaa sitten kun se talvi sieltä tulloo.

Miten monta kilometriä sinä pyöräilet töihin ja kuinka usein? Minkälaisella pyörällä?

tyomatka01

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

7 thoughts on “Pyöräilisikö töihin vai ei?

 1. Nastarenkaallisella etujoustomaasturilla talvella, keväällä ja syksyllä hybridillä ja kesällä en juuri käy töissä. Matkaa on 6 km. Aivan turhan harvoin tulee pyöräiltyä, korkeintaan kerran viikossa. Sekin menee kausittain. Välillä innostun pyöräilemään enemmänkin. Taitaa tuohon vähän vaikuttaa se, että suunniteltuja treenejä on niin paljon. Työmatkat eivät muka enää mahdu ohjelmaan tai kerta kaikkiaan väsyttää edellisen päivän treenin jäljiltä.

  Tykkää

  1. Kerta viikkoon on kyllä vähän jos on kaikki mahdollisuudet työmatkapyöräilyyn. Vähän kuin mulla eli nolla kertaa viikossa. Nyt olen viimeiset 3 päivää mennyt pyörällä ja huomaan taas, että siinä ei ole mitään vikaa, työmatkapyöräilyssä. Ei tosiaan mitään vikaa vaan se on paljon rentouttavampaa kuin autolla ajaminen.

   Mulla on myös toi sama, eli treenejä on viikossa niin paljon, että välillä tuntui, että työmatkapyöräily sekoittaa huonolla tavalla treenaamisen. Niin se ei mielestäni kuitenkaan saisi olla vaan se pitäisi jotenkin sovittaa treenaamiseen.

   Tykkää

 2. Tavoitteena oli kerran kesän aikana pyöräillä töihin. No se jäi, matkaa on yht. 160km. Matkan puolesta ei ongelma, mutta laiskuus tai jotain ja aina satoi… ja olis tullu ihan hurjan pitkä työpäivä. Ehkä sitten ensi kesänä.

  Tykkää

 3. 5 km suuntaansa. Kelillä kun kelillä jaksaa kun ei oo pitkä matka. (Ja bussilla kestäö puolet pidempään :D)

  Tykkää

 4. Yritän kerran viikossa pyöräillä töihin ja 16-17 km on suuntaansa, riippuen vähän loppupään reittivalinnasta. 27,5 tuumaisella jäykkäperällä ajelen. Mut sillä kiva ajaa. Uskaltaa kaupungissakin, suhautella mukulavillä. Kesällä ajelin ehkä 2-3/vko. En tiedä miksi välillä on niiiin vaikeaa, vaikka aina se tosi kivaa. Ainakin siinä kohtaa, kun on takaisin kotona. Ens viikolla onkin joku pyöräilykampanja. Jaetaan valoja pyöräilijöille.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s