Painavia mielipiteitä ja vastauksia

Haaste kopioitu Annun elämä uusiksi -blogista.

KAMALIN RUOKA

No, tykkään monenmoisesta ruuasta, mutta tottakai eettisistä syistä täysin kasvissyöjänä elävä minä pidän kamalimpina ruokina eläimiä, lähinnä sitä mitä kamalaa se eläin on joutunut kokemaan. Tehoeläinrääkätty broileri, en vaan käsitä ja toivon, ettei koskaan enää vinksahda päästäni niin, että söisin elukoita. Niitä kohdellaan liian huonosti ja nykyään voin pahoin ajatuksestakin ruumiinkappaleita lautasellani.  No, sitä mitä syön eli vegaaninen sapuska niin mikä on inhokkiruokani? Aika monet einekset ehdottomasti. Joku Pouttun tekemä irvikuva kasvisnakista, ei kiitos.

HERKKURUOKA

Linssikeitto punaisista linsseistä. Helppoa, halpaa, täyttävää, hyvää. Mun linssikeittoon tulee tietenkin niitä linssejä, tomaattimurskaa, perunaa, porkkanaa, kookosmaitoa, currya, juustokuminaa, garam masala -mausteseosta, kasvislientä, suolaa.

liikuntapaivakirjamirrijakurpitsa
Mirri on syömässä mun soppa-aineksia.

KAHVIHERKKU JOLLE SANON EI

Melkein kaikki, en vaan tykkää enkä ole ollenkaan sitä mieltä, että kahveen kanssa pitäisi mössöttää ns. herkkuja. Saa niitä toki syödä ken haluaa, mutta en halua niitä tuputettavan mulle. Tarjota voi, mutta ei tuputtaa sillä olen ehdottomasti tuputtamista vastaan. Todella usein en ota kahviherkkua olin sitten kylässä tai kotona enkä ota varsinkaan miellyttääkseni muita, ei mun tarvitse jotain keksiä mussuttaa jos en halua. Etukäteen suunnitellusti ja mietittynä mitä haluaisin kahviherkkuna niin saatan syödä, mutta kahvi kauramaidon kanssa on jo itsessään se herkku.

KAHVIHERKU JOLLE SANON KYLLÄ

Joulutorttu, niitä uppoaa jos on tarjolla ja ne ovat tosi herkkua namimaiskis oikein, lapsesta asti olen niistä tykännyt. Ihan perus pulla myös on hyvää varsinkin jos joku on vaivautunut sellaista vääntämään vegaanisena. Kaupasta ostettuna olen syönyt kahvipöydässä Leivon leipomon kardemummapullaa. Se on hyvää ihan tavallista pullaa. Jopa niin tavallisen ja ankean näköistä, että mun mummu ja vaari olivat sitä ostaneet ja syöneet sämpylänä kun näytti niin sämpylältä. Tiedän vielä yhden henkilön joka myös on tehnyt saman, syönyt pullaa sämpylänä. =D

TELKKARIOHJELMA JOTA EN KATSO

Aika monta. Mun vapaa-ajasta puttuu töllöohjelmien säännöllinen töllöttäminen. Urheilen ja sitten teen PUHTI valmennushommia  johon mun aikaa muunmuassa kuluu joten televisio on aika vähän käytetty kapistus mun elämässä. Ollut aina, ennen liikunnalista elämääkin. Mutta siis en katso missään nimessä Huutokauppakeisaria.

karvanenkoira
Mortilla on taas niin tyylikäs ulkomuoto että oi että. =) Parturia kaipaisi, mutta saattaapi olla että saa kasvaa pitkä talvikarva.

TELKKARIOHJELMA JOTA KATSON

Vain elämää, Haluatko miljonääriksi, Tosimiehet, Gladiaattorit. Onhan näitä mitä voin katsoa ja katsonkin, mutta pakko ei ole katsoa. Sitten kun on sopiva hetki niin kaivetaan härren kanssa Katsomosta tai Ruudusta tai mistä lie niitä nyt näkyykin niin ohjelma esiin ja upotaan sohvaan.

INHOKKISÄÄ

Ei ole ihan oikeaa inhokkisäätä, tykkään Suomen säistä ja olen tottunut ulkoilemaan säällä kuin säällä. Pimeästä tykkään erityisesti. No, jos pitää lähteä pitkälle maasto- tai maantiepyörälenkille niin toivon, että ei sataisi, muuten ei ole kovasti väliä. Sää saa olla mikä on ja sen mukaan pukeudutaan. Tulee joo nuristua jos satelee suunnilleen koko kesän eikä pääsekään haaveilemilleen kauniin ja lämpimän sään pitkille maantiepyörälenkeille, mutta todellisuudessa olen kiitollinen Suomen vaihtelevista säistä.

LEMPISÄÄ

Jatkuva helle. Jatkuvat paukkupakkaset. Ne.

KAMALIN MUSIIKKI

On monia. Vesa-Matti Loiria en kestä kuunnella. Arvostan hänen työtään ja että hän on pystynyt itsensä hyvin elättämään, mutta lauluansa en kestä kuunnella. En sekuntiakaan.

uimakamppeetmun'

PARAS MUSIIKKI

Hyvää musiikkia on maailma täynnä. Antti Tuisku, Cheek,  naisista kai Paula Vesala ainakin. Nuo nyt esimerkiksi.

PAHIN AIKA VUOROKAUDESTA

Ne syksyn illat kun olen kotona yksin ja härre on myöhäisessä uintitreenissä. Kotona pihalla säkkipimeää ja pitää vaan odottaa ja odottaa milloin härre tulee kotiin pelastamaan minut pelolta. Se on pahaa aikaa.

PARAS AIKA VUOROKAUDESTA

Oi aamu. Olen aamuihminen ja jos on vapaata palkkatyöstä niin saan aamun ensimmäisinä tunteina ihan kello kuudesta alkaen paljon aikaan. Pää pursuaa ideoita, blogitekstiä tulee, jaksan siivota, lenkkeillä koiran kanssa ja vaikka mitä. Monet ruuatkin olen tehnyt aamuvarhaisella.

kaisanen
Kaisa ja Kaisan tassut. Härrenkin tassut.

TÄSTÄ MENETÄN HERMOT

Vaikea kysymys. Ehkä se, että sanotaan toista ja tehdään toista. Luvataan. Sovitaan jotain eikä tehdä mitä on sovittu. Työpaikalla en menetä hermojani, otan työasiat rennolla otteella sillä ei auta yhtään mitään alkaa siellä riehua eikä siihen ole syytäkään kun olen jo pitkään asennoitunut työhön siten, että hermoja ei menetetä.

TÄSTÄ RAUHOITUN

Rauhoitun kun saan tietää asiat varmaksi ja jos saan tietää miksi ja kuka ja koska ja tasan mihin kellonaikaan lähdetään. Että miksi joku sanoi mitä sanoi ja mitä oikein tarkoitti. Ympäripyöreää diipadaapaa ei kiitos vaan perinpohjainen analyysi asiasta, lyhyt analyysi kiitos.  Muistan kerran kesällä kun joku mamma sanoi jotain ja halusin tietää tarkemmin, että miksi sanoit tässä tilanteessa näin. Mamma siihen, että miksi tuo (mää) tekee taas tästä asiasta niin vaikeaa? Pikkusen pisti korvaan mamman kommentti sillä mulle asia olisi helpottunut miljoonasti jos mamma olisi vastannut tarkentavaan kysymykseeni. Ei vastannut kun ei varmaan tuntenut itteänsä ihmisenä niin hyvin, että olisi osannut vastata. Eli rauhoitun kun ei jää epäselviä asioita.

syksy201701
Tänään lenkillä.

HUONOIN MIELIALANI

Vittuuntuneena mun on kamala olla. Olotila on kamalin ikinä sillä mua voi joku asia ketuttaa joskus niin halavatun paljon, että ei meinaa pystyä olemaan ollenkaan. Vastaan siis  vittuuntunut.

PARAS MIELIALANI

Onnellisuus. Olen perusonnellinen ihminen ja elämässäni on ollut vain pari ajanjaksoa milloin en ole ollut onnellinen ja niistä olen tietoisesti pyrkinyt eroon enkä ole halunnut sellaista elämä enää. Mikä sitten tekee onnelliseksi? Elämä hei. Olla vaan ja tehdä mukavia omia asioita, pyrkiä eroon kaaoksesta ja sinne tänne sohimisesta.

KODIN TURHAKE

Töllö, televiissio, telkkari, televisio. Se tulee ensimmäisenä mieleen. Meillä ei paljon tavaraa haalita joten turhakkeitakaan ei ihan hirveästi ole. No jos ei töllö niin sitten Siemensin sähkökäyttöinen appelsiinimehupuristin jota ei olla kovin montaa kertaa käytetty.

PARAS TAVARA

Öö, Fiskarsin pressokeitin, sillä me keitetään kahveet nykyään ja hyvää tulee.

VAATE JOTA EN SUOSTU LAITTAMAAN PÄÄLLE

Beigen tai beessin mikä se nyt on värinen, oli vaate tai asuste sitten mikä tahansa niin tuon väristä en päälleni laita. Beigeä väriä vaatteessa olen inhonnut varmaankin aina vaikka on mulla ainakin joskus teininä ollut beiget housut. 14-vuotiaana. Tämä väri on muita ihmisiä kuin mua varten ihan selvästi. Voi olla, että pieni kammo on jäänyt kun joskus lapsena, ala-asteikäisenä, olimme jossain Häijään kaupassa ja siellä oli hieno leveä kuminauhavyö ja olisin halunnut sellaisen vitivalkoisen, mutta äitini mielestä valkoinen ei ollut hyvä valinta ja suostui ostamaan beigen ja sitä sitten jouduin käyttämään.

VAATTEET JOISSA VIIHDYN

Trikoot. Jo vuosia paljon liikuntaa harrastaneena treenitrikoot ovat käyneet todella tutuksi ja voin mennä sellaisissa nykyään aivan mihin tahansa. Pois on se alkuaikojen ihmeellinen tunne, että voikohan näissä nyt mennä, tai voinkohan tällaiset trikoot laittaa juoksulenkille. =D Viihdyn myös pyjamahousuissa joita mulla on kahdet flanelliset, toisissa on minnihiiriä ja toisissa sydämiä. Villasukissa viihdyn myös erinomaisesti.

HAJU JOTA EN KESTÄ

Monia, olen herkkä äänien lisäksi hajuille. Yksi kaamein on auto joka on sisältä pyyhitty jollain kojetauluaineella, monesti justiinsa käytettyjen autojen liikkeestä ostettu auto haisee sellaiselta, en kertakaikkiaan kestä sitä hajua, oksettaa ja alkaa heikottaa, päässä pyörii aivan kuin olisin Särkänniemen laitteissa. Kamala haju joka menee ytimeen ja tämä piirre on ollut mulla lapsesta asti ja liittyy erityisherkkyyteen jonka olen saanut tietää vasta aikuisena (kiitos ihmiselle joka antoi vinkin blogini perusteella, että olenkohan sellainen ihminen ja olenhan mää vahvastikin). Myös se roikkuva hajustekuusi autossa saa mulle saman päässäpyörimisoksestustunteen aikaiseksi. On myös muita hajuja.

PARAS TUOKSU

Appelsiinin tuoksu on hyvä.

KAMALIN LUONTEENPIIRRE IHMISELLÄ

Hassunhauska. Olkoon se luonteenpiirre, kamala on.

smottiet

MUKAVIN LUONTEENPIIRRE IHMISELLÄ

Luotettava ihminen on mukava. Elämä on opettanut, että loppupeleissä voit luottaa vain itseesi, mutta on mulla silti pari ihmistä joihin voin sanoa luottavani täydellisesti. Härre tietenkin, häneen luotan ja häneen uskon. Voi olla, että luotettavia ihmisiä olisi enemmänkin lähipiirissäni jos vain antaisin mahdollisuuden heille olla mulle sitä. Mutta en anna, en kestä esimerkiksi sitä, että kerron jotain ja sitten tämä tyyppi meneekin kertomaan mun tärkeitä asioita jollekin toiselle, se on nähty niin monta kertaa, että näin vaan on ja ihmisellä on tarve lörpötellä muiden asoista.

Jos joku puhuu paljon muiden asioista sinulle hän puhuu myös sinun asioista muille, niin se vaan on.

Mutta siis luonteenpiirteenä luotettavuus on mukavaa ja myös positiivisuus, sellainen realistinen positiivinen ei mikään yltiöpositiivinen joka jaksaa hihkua joka maailman asiasta, tehdä ison numeron asiasta kuin asiasta. Rauhallisuus on mukavaa myös. Monikin luonteenpiirre ihmisessä on mukava.

Viikon 41 liikunnat:

Näyttökuva 2017-10-16 kello 19.47.49.png

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Painavia mielipiteitä ja vastauksia

 1. Täähän oli kiva! 😀
  Jännästi sulla menee ristiin toi, että nautit pimeästä, mutta pimeässä toisen odottaminen kuitenkin pelottaa. 😊 Mutta onhan se kuitenkin eri asia.
  Mä en myöskään kestä toisten salaisista ja henkilökohtaisista asioista juoruilevia ”ämmiä”, olkoon ne sitten naisia tai miehiä. Juoruilu saa mut poistumaan paikalta. Mä oon myös tyyppi, johon salaisuudet pysähtyy. Jos joku kertoo mulle henkilökohtaisen asiansa, se jää kyllä mun tietoon.
  Hei, Huutokauppakeisarihan on läpipaistavasti käsikirjoitettujen muka-hauskojen junttiohjelmien se kaikkein juntein, ja siksi hyvä, kun se on niin huono. 😂😂

  Nyt lenkille! 😊

  Tykkää

  1. =)
   Se pimeä ei olekaan se pääpointti tässä kauhussa vaikka liittyykin näihin kertoihin oleelisesti. =)
   Mistähän se tarve kertoa muiden jutut muille kumpuaa, en tiedä. Toisilla on oikein pakko lähteä melkein siltä istumalta ettimään joku jolle sanoa, että hei arvaa mitä ja pälä pälä pää…

   Ei Huutokauppakeisaria, kerran olen katsonut pidempään ja pari kertaa ohimennen, en vaan pysty.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s