Uusi kuntosali plussat ja miinukset

Sisäpyöräily 1 h (to)

Voima 58 min (to)

Eilen olimme härren kanssa kuntosalilla. Olemme vaihtaneet salia tutusta Pirkkalan GoGoExpressistä Tampereen Keskustaan Fitness24seven salille. Ihan vain vaihtelun vuoksi sillä aiemmassa salissa ei ollut mitään vikaa, päin vastoin se sali oli toimiva ja hyvä. Mutta oli aika siirtyä Tampereen puolelle kuntosalille vaikka Pirkkalassa asummekin. Fitness24seven saleja on Tampereen keskustassa ja Kalevassa. Kalevan salilla olemme käyneet kerran ja se oli melko pieni sumppu ilman asiakkaitakin kun taas keskustan sali on ihan tilava ja tähän mennessä siellä on ollu aika vähän asiakkaita samaan aikaan kuin me.

salileiekaeivika02
Minä uudella salilla.

Kivaa Tampereen keskustan salilla on se, että kaikki aerobiset laitteet on sijoitettu isojen ikkunoiden ääreen eli siellä on pari seinää ikkunaa lattiasta kattoon eli siinä kun soutaa tai juoksee niin pääsee koko ajan katsomaan Tampereen meininkiä, Satakunnankadun ja Kuninkaankadun menoa ja siitä tykkään. Joitain saattaisi häiritä kun kadulla kävelevät ihmiset töllöttävät kuntoilijoita, mutta ei mua haittaa, mietin vaan, että ehkä tuokin ajattelee tulevansa pian salille liikkumaan tai haaveilee aloittavansa liikuntaharrastuksen. Se on sitä parasta hommaa, ihmiset liikunnan pariin.

salileiekaeivika03
Kenkiä ja koipia.

Sali on ainakin monin puolin hyvä, vielä en ole aivan varma jääkö se minun kuntosalikseni, katsotaan kun olemme käyneet siellä muutaman viikon, että kotiudummeko hyvin vai vähemmän hyvin.

Härrellä on nyt vähän huono asenne salia kohtaan sillä miesten suihkut kaikki ovat sellaisia, että vesi leviää alas tullessaan niin laajalle alueelle ympäri lattiaa tai seiniä, että sitä ei riitä jalkoihin asti jolloin jalkoja on aika mahdoton pestä. Samaa ovat sanoneet muutkin. Naisten suihkut ovat samanlaisia, mutta jokaisessa naisten suihkussa on myös se käsisuihku jota voi käyttää ihan tavallisena suihkunakin sillä sille on kiinnitys niin ylhäällä. Palautetta on annettu ja henkilö sanoi, että muutkin ovat antaneet samasta asiasta palautetta ja että olisihan se kiva saada jalatkin pestyä. No joo olisi, tämä yksi asia on sellainen joka vaikuttaa nyt tosi paljon siihen, että jääkö sali meidän saliksi vai onko pakko vielä vaihtaa johonkin toiseen tai palata entiseen. Harmi sillä paikka on loistavalla paikalla kaupungissa. Onhan Tampere ❤

No joo toinenkin asia joka suihkutiloihin liittyy on negatiivinen. Eli suihkuissa tai mitä suihkukoppeja ovatkaan ei ole mitään telinettä minne laskea shampoopullo käsistään saatika kaapin oven lukon avain. Niitä ei voi laittaa minnekään muualle kuin lattialle ja se on jotenkin irstasta, en tykkää yhtään. Miten voi olla näin? Ja kuulemma oikein Ruotsista asti on sanottu, että telineitä pesuainetörpöille ei tule ja sillä sipuli.

Eipä näitä asioita tullut mietittyä ennen liittymistä vaan käytäntö on ne näyttänyt. Nyt sitten annetaan muutaman viikon kulua ja katsotaan mitä tapahtuu meidän saleilulle tuolla.

Onko joku muu kekä käy tua? Saisiko kokemuksia.

 

salileiekaeivika01
Alleille kyytiä.

 

Fitness24seven Tampere Keskusta plussat ja miinukset tällä hetkellä kun olemme käyneet salilla pari hassua kertaa.

PLUSSAT:

 • Tampereen keskustassa
 • Hieno paikka, hyvän näköinen sali
 • Edullinen hinta
 • Auki aina
 • Uusii naamoi

MIINUKSET:

 • Juoksumatot tuntuvat hieman hempuloilta tai sitten vain tottumiskysymys, katsotaan
 • Suihkuissa ei ole mitään minne laskea kädestään shampoopullo tai kaapin avain, ne on pakko laittaa lattialle
 • Miesten suihkuista tulee vettä siten, että jalkoja on mahdoton pestä eli vesi katoaa jonnekin ympäri seiniä ennen kuin se tulee maahan asti, käsittämätöntä

Lue myös kirjoitukseni Tosinaiset ja tosimiehet PUHTI triathlonryhmään.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “Uusi kuntosali plussat ja miinukset

 1. Tampereen salilla en ole käynyt, mutta Jyväskylän Palokan uutta salia olen käyttänyt avautumisesta lähtien. Tykkään kans siitä, että lämmittelylaitteet on sijoitettu ulkoikkunoiden eteen, niin voi maailman menoa katsella samalla. Ohi kulkevat ihmiset katsoo kyllä sisään, mutta heti, kun saavat katsekontaktin johonkuhun, kääntävät päänsä salamana toiseen suuntaan. Se itseä lähinnä huvittaa 😀

  Nämä uudet salit on varmaan varusteluiltaan aika samanlaisia, ja olen ollut laitteisiin sekä vapaiden painojen määrään tyytyväinen.

  Suihkupolitiikka on tosiaan hiukan kummallinen, enkä suihkua juurikaan käytä. Jotenkin ei myöskään huvita laittaa pesuainepulloja lattialle…

  Porukkaa salilla kävi aluksi aika vähän, mutta nykyisin on joinakin arki-iltoina jengiä ihan ruuhkaksi asti. Omassa vaakakupissa on kuitenkin plussia enemmän ja aion pysyä jatkossakin tämän salin asiakkaana. Itsellä vaikuttaa eniten salin sopiva sijainti työn ja kodin suhteen, sekä kuukausihinta, joka on hyvin kohtuullinen. =)

  Tykkää

  1. Lämmittelylaitteiden sijainti on kyllä tosi hyvä, niillä saleilla missä sitä ikkunaa on. Tampereen Kalevan sali oli pelkkää läpinäkymätöntä seinää eli siellä ei ollut tätä boonusta. =)

   Me käydään mielellämme suihkussa joka ikinen kerta kun salilla käydään ja harmittaa tällainen asia suihkujen kanssa. Uskon kyllä, että ne ovat menossa vaihtoon tai ainakin että miestenkin puolelle tulisi se käsisuihku jota voi käyttää normaalina suihkuna. Noin se ei toimi mitenkään. Ja se, että lattialle jossa pitäisi laittaa kamppeet ei ole kivaa, avainkin on vaarassa mennä viemäriin.

   Mää uskon myös, että nämä salit keräävät porukkaa paljon ja ainakin joku sanoi, että Tampereen keskustan salilla aamupäivisin on jo vähän ruuhkan meininkiä.

   Tykkää

 2. Mulle ei tule mieleenkään että lähtisin kauas kotinurkilta, vaan tykkään kun sali on lähellä. Vaikka se on mulle hieman tyyris, mutta plussana on se että se on lähellä ja sinne menemiseen en tarvitse autoa l. rahaa säästyy. Ja niihin lähtemisiin ja tulemisiin ei mene paljoa aikaa. Suihkussa käynti on ihan ehdoton homma treenien jälkeen. Mikäs sen ällömpää kuin hikisenä lähteä eteenpäin! (telineet löytyy ;)) Omakotiasuja kiittää myös, kun ei tarvitse kotona käydä suihkussa.

  Tykkää

  1. Tampere on onneksi meitä aika lähellä ja helppo kulkea. Maailman hienoin taka-ajatuskin on tässä enkä malta odottaa että sen aika on eli tulee ilmi myöhemmässä vaiheessa. =)

   Joo, itsekin voisin maksaa kuusikin kymppiä salista kuukaudessa jos olisi todella mieleinen sali jossain. Tai onkin, mutta tämä parin kympin kuukausihintainen sali tuli kuin tilauksesta Tampereelle ja meni kokeiluun.

   Mää arvostan kans suihkussa käyntiä liikuntapaikoissa ihan joo taloudellisista syistä. Kyllä. Enkä tykkää hikisenä liikkua, hyh sentään. Tai vaihtaa puhtaat vaatteet käymättä suihkussa ei kiitos.
   Varmaan jokaiselta muulta salilta löytyy ne telineet paitsi tämän firman saleista, mikähän syy siihen on ettei niitä ole eikä tule.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s