Saamaton rautakanki pääsi hierontaan

hierontapirkkala02
Hierottu ja fysioterapioitu minä.

Hierontaputki on nyt auki. Avattu. Minä, Jaanaba, olen nyt vuoden suunnitellut meneväni hierontaan. Siis todella aktiivisesti suunnitellut vuoden saamatta mitään aikaan. Viime syksystä asti olen ollut koko ajan menossa hierojalle kun tuntui, että jokaisen treenin jälkeen menee yläselkä aivan jumiin, lihakset tuntuivat olevan yhtä isoa laattaa ja treenin jälkeen seuraavana päivänä selän lihaksia särki ja sattui. Liikkuvuus oli pienentynyt ja kaikkea tuollaista ja silti en saanut hieronta-aikaa varattua itselleni. En kokonaiseen vuoteen vaikka ajan varaaminen oli tehtävälistallani kärkipäässä.

Hah, tämmönen mää oon. No, syy miksi en koskaan varannut aikaa lienee päivän selvä eli se, että en koe hierontaa tai muita hoitoja kovin kivana asiana. Jotenkin ahdasta kun ihminen tulee ihan iholle. Mulla on aika iso henkilökohtainen oma tila itseni ympärillä ja tulee siihen sisään kuka vaan niin ahdasta on. =)

hieronta_pirkkala01
Mirri tuli ihmettelemään itselaukaisimen ääntä.

Elämässäni olen vain muutaman kerran käynyt hierojalla tai fysioterapiassa, aina kun on ollut jotain sellaista vaivaa, että lääkäri on kehottanut menemään niin sillon olen kuuliaisesti varannut ajan ja mennyt. Ihan mukavia kokemuksia ovat olleet, mutta silti hieronta ei ole tuntunut niin mun hommelilta, että olisin sen hyötyjä itselleni ottanut.

Paitsi nyt. Päätin, että nyt avataan jumitukset ja hoidetaan täti kuntoon liikkuvuutta myöten ja kävin kuin kävinkin viikko sitten ensimmäisen kerran hierottavana. Pirkkalassa tässä aika lähellä omaa kotia.

Ja mitä nyt. Olin erityisesti sieltä yläselästä aivan jumissa, hieroja sanoi, että aivan kuin kaikki lihakseni olisivat yhtä kireää lihaskalvopussia. Uskon, siltä se tuntuikin. Jumeja avattiin ja eilen olin toisen kerran ja hieronta vaihtui fysioterapiaan. Rangan liikkuvuus on olematon, sekä kierto- että pyöristys, aivan kaikki. Lantion seutu ehkä vielä enemmän jumissa ja koko minä jalkapöydästä alkaen aina siihen yläselän yläosaan asti. Huh sentään sano minä, onneksi sain sen verran ittestäni irti, että menin sinne hierojalle joka on kaiken lisäksi vielä fysioterapeutti sillä tarvitsenkin fysioterapiaa enemmän kuin hierontaa.

Eilen siis olin toisen kerran ja viikon päästä menen kolmannen kerran. Sain harjoitteita mitä pitää tehdä liikkuvuuden lisäämiseksi ja ensi kerralla hoidetaan tätiä sitten lisää.

Onneksi ei ole myöhäistä nytkään, hoito.

syyskuun28
Aamusumussa Mortin kanssa, tehtiin reipas vajaan tunnin mittainen kävely.

Lue myös kirjoitukseni Tosinaiset ja tosimiehet PUHTI triathlonryhmään.

PUHTI valmennus Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

10 thoughts on “Saamaton rautakanki pääsi hierontaan

 1. Hyvin suunniteltu on jo lähes tehty. 😀
  Voi että, voihan jumit. Olen nyt omistani ihan hiljaa tässä vaan… 😂 Onko sulla putkirullaa? Saat sillä vähän kalvoja itse pehmenemään. Golfpallon pyöritteleminen jalan alla avaa myös koko takaketjua kantapäästä päälakeen saakka, sanoo mun fyssari.

  Tykkää

 2. Näin on. Mun kohdalla hyvin suunniteltu ja oikeasti harkittu tulee varmasti tehtyä. =D Just tein puolentunnin rintarankaharjoituksia, kiertoja ja pyöristyksiä. Mun rintaranka on yhtä suoraa pötköä, jännä nähdä saako sen taipumaan.

  Joskus pyörittelen pallolla. Mulla jatkuu fysioterapia niin eiköhän siellä tule ketjua jos toistakin avattua. =D Mää kutian vaan aivan perkeleesti suoraan sanoen niin on välillä mahdoton antaa henkilön tehdä jotain. Kamala piirre, kutiaminen. Siitä ei ole mitään hyötyä en ainakaan heti keksi yhtään mitään, tuntuu vaan pahalta kun kutittaa.

  Tykkää

  1. Jep, kutiaminen on niin ärsyttävää, muutenhan sitä kävis hierojalla useamminkin. Mulla selkä on erityisen herkkä kutiamaan etenkin keskiosasta. Välillä täytyy hierojalle tai fyssarille sanoa, että ei sittenkään siitä kohdasta tänään, kun joskus kutiaa niin mahdottomasti, ettei pysty rentoutumaan ollenkaan.
   Hermoratahierojaopinnoissa opin, että se johtuu siitä, ettei hermosto hermota riittävän hyvin. Noiden opintojen aikana kun toisiamme jatkuvasti rangasta käsiteltiin, menikin pitkään, että selkä kesti kosketusta ihan hyvin. Nykyään se on taas tommonen välillä ärsyttävä ja välillä todella ärsyttävä.

   Tykkää

 3. Hyvä että sait varattua ajan 🙂 kyllä siitä varmasti hyvä tulee.
  Minunkin pitäisi varata, mutta en ole minäkään saanut aikaiseksi sitä tehtyä. Tosin edellisestä käynnistä on vasta 3kk aikaa. Minulla on loistava tilanne, kun firman piikkiin saa veloittaa puolet hierontojen kustannuksista.

  Tykkää

  1. Uskon myös, että hyvä tulee. On jotenkin ankeaa, että olen päästänyt itseni näin liikkumattomaksi, liikeradat ovat pienentyneet silmissä ja silti en oo mitään asialle tehnyt aiemmin. :O

   Tosi hyvä juttu aina kun saa työpaikalta apuja tällaiseen tai joihinkin liikuntajuttuihinkin niin kuin toiset saavat. Ihan parasta.

   Tykkää

 4. No huh, mä täällä olen ollut menossa hierojalle jo monta vuotta! On vaan tyyristä mulle, työttömälle. Salikorttikin teettää aina hikikarpaloita otsalle, maksan pienistä rahoistani n. 50kk. Halvempaan en vaihda, siis tuohon Easy Fit:iin mikä olisi vielä lähempänä kuin oma kotisali ja halvempi. Näin riittäisi raha hierojalle? Mutta ehkä joku kaunis päivä… No, hyvä että menit sinne hierojalle/fyssarille. Eikös se ole ihan must juttu urheilupiireissä?

  Tykkää

  1. Joo, onhan se kallista. Tosi kallista kuten myös salilla käyminen. Me vaihdettiin salia edullisesta toiseen edulliseen, Fitness24seven vai mikä nimihirviö se onkaan, sinne suuntaan tänään. Siellä on jopa samaan rahaan jotain ryhmäliikuntatunteja, tais olla 20 € / kk. Se on jo halpa kieltämättä.

   Ymmärrän kyllä, että jos joku sali miellyttää ja se on kallis niin sitä maksaa vaikka se kirpaiseekin, olen itsekin tehnyt niin, mutta nykyään parikymppiä kuussa on hyvä. =)

   Tykkää

 5. Hyvä, että lopulta pääsit! Rangan liikkuvuus on tosi tärkeä ennaltaehkäisevänä selän ja lantionseudun ongelmille. Liikkuvassa rangassa nikamaväleissä pysyy aineenvaihdunta kuosissa ja saattaa estää myös väärät kuormitukset, virheasennot jne. jotka voi aiheuttaa pidemmällä aika välillä isoja ongelmia.

  Tykkää

  1. Näin on, olen täysin samaa mieltä, että onneksi sain mentyä. Kyllä vähän hävetti siellä paikan päällä kun olen päästänyt itseni tällaiseen kuntoon. =/ Vaikka fysitoterapeutti oli tosi kiva ja sanoi, ettei niitä kannata miettiä vaan tärkeintä on nyt tämä hetki ja se mitä jatkossa tehdään.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s