Sisilia 9.9.2017

sisilia05
Vespa.

Olemme saapuneet Sisilian lepolomalta kotiin Pirkkalaan onnellisena ja viisaampina. Matkailu viisastuttaa aina, ainakin minua. Tykkään kun ympärillä on erilaisia ihmisiä kuka mistäkin kulttuurista ja kaikki omien tapojensa kanssa.

Tässä tulee nyt jonkinlaista matkapäiväkirjaa päivä kerrallaan, joskus ehkä kaksikin päivää kerralla. Vähemmän sanoja enemmän kuvia. Kesälomat on nyt pidetty, tämä viimeinen lomaviikko oli tosi mukava, erityisesti sen takia, että lämpöä riitti jatkuvasti, päivästä toiseen oli sellainen kolmekymmentä astetta. Lämpöä kaipasimme ja lämpöä saimme.

Giardini-Naxos, Sisilia 9.9.2017

Lomalla, viikko Sisiliassa. Sisiliasssa on aika monta mahdollista lomailupaikkaa joten tarkemmin hotellimme sijaitsi Giardin-Naxoksessa joka on pieni italialaisten suosiossa oleva rantalomakohde. Turisteista ympäri vuoden suurin osa on italialaisia.

sisilia09
Hotel La Riva oli hyvä valinta.

Päädyimme härren kanssa lomakohdetta valitessa Sisiliaan ehkä parin asian takia. Lähes takuuvarmasti lämmintä sillä ainakin itse olen täynnä ei niin lämmintä Suomen viime kesää ja myös sen takia, että italialaiset ja italialaismeininki ja itse Italia vaan on niin, no, Italia. Olen käynyt monesti Italiassa ja aina se ilmapiiri on iskenyt täysillä sisuksiini. Mulla on elämäni varrelta monenlaisia muistoja Italiasta ja tämä reissu siis niistä tuoreimpana.

sisilia02

Tulimme Sisiliaan Finnairin aamulennolla joka oli jo kahdeksan aikaan Catanian kentällä ja siitä turistibussilla kohteeseen, vajaa tunnin ajomatka. Samaan hotelliin majoittui meidän lisäksi kolme muuta suomalaispariskuntaa.

sisilia07

Meikäläinenhän kärsii jonkin asteisesta lentopelosta, kuitenkin sellaisesta joka ei saa mua jäämään lentämättä jos vaan reissuun pääsee ja toiminkin lentopelkoni kanssa niin, että en lietso sitä vaan enemmänkin yritän rauhoittaa mieltäni ja ja rentouttaa itseäni sillä haluan jatkossakin matkustaa lentokoneella. Laskun ajan kuten yleensä aina lentojen laskujen ja nousujen ajan, olin silmät ummessa rauhoittuen ja ajatellen kaikkea mukavaa vaikka samalla se laskeutuminen on jatkuvasti mielessä ja kuulostelen koneen ääniä ja tärinöitä ja kaikkea mahdollista. Noh, tämä lentokoneen lasku oli varmasti elämäni huomaamattomin, ei juuri yhtään tuntunut kun kone laskeutui maahan. En meinannut uskoa miten huomaamattomalta laskeutuminen tuntui, jee hyvä mukava lentäjä. Jatkossa jotta pääsisin joskus eroon tästä vaivasta niin aion katsella silmät sepposen selällään joka ikisen lentokoneen nousemisen ja laskeutumisen jossa olen mukana. Siedätyshoitoa.

sisilia10

Hotellimme sijaitsee vilkkaalla rantakadulla ja on oikein mukava ja ennen kaikkea hyvin siisti. Puhtaus ja hyvä tuoksu pisti heti silmään. Perhehotelli jossa työskentelee yksi jos toinen perheeseen kuuluva, La Riva nimeltään. Matkaa varatessa hotellin tiedoissa oli, että rantakadun melut kuuluu huoneeseen, mutta sellainenhan ei meitä kumpaakaan haittaa, ei sitten yhtään. Uni maittaa ja jos välillä herää johonkin ääneen niin uni jatkuu taas melkein samalla hetkellä. Mun mielestä on ihan kiva, että on elämää meikäläisenkin elämän ulkopuolella.

sisilia04
Hotellin parvekkeelta rauhoittava näkymä.

Tänään pitkin päivää ollaan tutustuttu ihan tähän lähiympäristöön eli on kävelty rantakatu päästä päähän plus vielä muutaman kerran edes takaisin ja käyty parissa pikku marketissa kartoittamassa valikoimaa. Ostettiin välipalaakin, jotain soijajogurttia ja leipää. Lähdin reissuun sen kummemmin miettimättä ja selvittämättä paikan kasvisruokatarjontaa mulle. Vähän kuin kahta kättä heittäen, mutta ajattelin, että jos tarvii syödä vain pastaa ja pitsaa niin kyllä silläkin elää varsinkin kun otin oman riisi-herneproteiinijauheeni mukaan.

sisilia11
Välipalaa kaupasta.

Kahvi on ollut hyvää heti ensimmäisestä päivästä alkaen ja sitä paitsi tykkään ulkomailla aina kahvista, melkein ikinä se ei ole pahaa ja siksi ihmettelenkin kun ihmiset sanovat, että taas pitää juoda pahaa kahvia koko loman ajan. Kahviloissa tilattu espressoa ja cafe americanoa, on syöty pastaa sitä tomaattikastikkeella ja munakoisolla, härre söi jonkun makkaraperunat-pizzan. Kokista, vettä, olutta, punaviiniä. 

sisilia06

Olemme suunnitelleet kävelyreissua läheiseen Taorminan kaupunkiin ja sieltä vielä ylemmäs johonkin pikkukylään. Mietitty huomista rantapäivää menisimmekö ilmaiselle rannalle vai maksulliselle jossa saa vuokrata varjot ja rantatuolit sun muut pelit ja rensselit. Tulevan maanantain reissu Etna-tulivorelle on ollut tapetilla, sinne haluan ehdottomasti.  Etna on aivan tässä lähellä ja on iso osa Giardini-Naxoksen maisemaa. Ravintoloiden ruokalistoja olemme lukeneet aina kun ohi olemme kulkeneet. Tuntuvat olevan toistensa kopioita pitsaa ja pastaa, valikoima tuntuu todellakin olevan sama lähes jokaisessa ravintolassa ainakin tässä pikkuriikkisessä rantakohteessa. Jossain pitsan ja pastan välissä vilahtaa aina välillä joku kalaravintola. Tämä kylä on erikoistunut kalaruokiin, tuoretta kalaa on joka päivä saatavilla ravintoloissa.

sisilia01
Ranta ilman rantatuoleja ja samalla ilman maksua.

Hieman on ollut sellainen ohhottelupäivä sillä yöunet jäivät vain parin tunnin mittaiseksi ja vetäisimmekin hotellihuoneessa pitkät päiväunet jotta jaksoimme iltaan asti.

Silmiinpistävän paljon on italialaisia turisteja, hiukan venäläisiä ja suomalaisia, hollantilaisiakin. =) Että tällaisessa porukassa seuraava viikko tulee vietettyä.

sisilia03

Näistä tällaisista asioista on tämä ensimmäinen lomapäivä koostunut. Merivesi kirkasta ja loma tuntuu lomalta.

sisilia08

PUHTI valmennus Facebookissa.

Käy tykkäämässä blogistani Facebookissa niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista päivityksistä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s