20 km pyörätempo

Pari päivää sitten eli viime maanantaina Nokia-Pirkkala -akselilla järjestettiin 20 km pyörätempo johon olin mennyt ilmoittautumaan. Tiedossa siis kovaa ajamista, mieluiten niin kovaa koko 20 km, että lujempaa ei pääse.

Itsekin menin sinne hakemaan parasta mahdollista aikaa kuten varmaan aika moni muukin. Olin vaihtanut työvuorojakin työkaverin kanssa, että pystyisin tempoon osallistumaan siten, että koiran hoito ei kärsi.

No, maanantai tuli ja minä pyöräilykamppeineni painelin Nokialle tempon lähtöpaikalle. Menin autolla ja härre joka oli pakannut jo aamulla mun ja hänen pyörät autoonsa tuli niiden pyörien kanssa paikalle ja heti lähdettiinkin tekemään lyhyttä alkuverraa, että paikat lämpiäisivät edes vähän ja olisivat valmiit ottamaan vastaaan kovan pyöräilyn.

tempo_20km04
Pyöräilykampetta.

Ainahan tämmöinen kisailu missä on muitakin vähän mua jännittää, niin tämäkin pyörätempo. Toki ei enää lähellekään ollenkaan verrattuna johonkin vuosien takaisiin ”kisa”jännityksiin sillä olen tehnyt itseni kanssa töitä kisajännityksen vähentämiseksi. Inhoan nimittäin jännittämistä yli kaiken ja kisatilanteissa ja tapahtumissa mulle ei ole olemassa sellaista kuin hyvä jännitys. Kaikki jännitys on pahaa eikä kuulu mun kohdalla asiaan.

tempo_20km03
Tempoporukkaa odottelemassa starttia.

Pyöräilijät lähetettiin matkaan puolen minuutin välein ja suurin piirtein naiset ensin, miehet sitten. Siten, että oletetusti hitaimmat lähtevät ensin ja nopeimmat viimeisenä. Tällä kertaa oli yhteensä 20 osallistujaa, naisia kuusi kipaletta ja miehiä 14.

tempo_20km01
Kohta se alkaa.

Mun vuoro lähteä tuli jossain vaiheessa. Oli tuulinen keli eikä mikään lämmin joten pyöräilytakki ja pitkät housut päällä mentiin, hanskat kädessä ja tuubi päässä lämmittämässä korvia ja kupolia muutenkin.

Lähdin polkemaan ja alusta asti tuntui hyvältä. Voimaa oli painattaa ja aina välillä kattoin menovauhtia ja -sykettä ja mietin, että pääsisinkö lujempaa vai onko tämä se vauhti.

Kääntöpaikka tuli aika äkkiä ja paluumatkalle. Vastatuuli iski päin kasvoja, mutta mielestäni oli silti helppo edetä ja poljin ja poljin ja poljin ja lopulta olin maalissa jossa aika pysähtyi lukemaan 37 min 25 sek.

tempo_20km02
Valmis!

Olen tyytyväinen tähän tempoon ja katse on jo seuraavaa kohti joka on 38 km:n mittainen ja parin viikon kuluttua.

Tempon tulokset ovat nähtävissä täältä.

Käy tykkäämässä blogistani Facebookissa niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista päivityksistä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s