Kevään ensimmäinen maantiepyörälenkki Suomessa

Maantiepyöräily 1 h 42 min
keskisyke 120, maksimi 132
45,7 km, 26,7 km / h

maantiepyoraily03
Härre ja lenkin maalaismaisema. Lempääläläinen maalaismaisema.

Tänään lähdettiin härren kanssa tämän vuoden ensimmäiselle maantielenkille. Täällä Suomessa, oltiinhan me Mallorcalla viikko pyöräilemässä. Joskus vielä aiemmin kuvittelin, että kun tulemme Mallorcalta kotiin niin täällä Pirkanmaalla olisi jo hyvät maantiepyöräilykelit. Vaan ei ole olleet kun on ollut kovin kylmä ja lumisateita.

Mutta tänään oli ne kauan kaivatut kelit, oikein hyvä päivä maantiepyöräilyyn.

maantiepyoraily05
Minä ja pirkkalalainen maalaismaisema.

Sopivat kuteet päälle, eli pyöräilyhousut, irtolahkeet tai pitkälahkeiset trikoot, pyöräilykenkien päälle suojat, pitkähihainen tekninen paita ja päälle Castellin pyöräilytakki joka meillä molemmilla on. Päähän tuubi (mulla Angry Birds ja härrellä Battery =D), hanskat kätösiin niin siinä se alkoi olla tämän kelin pyöräilyvarustus.

Lähdettiin ihan sellaiselle tunnustelulenkille. Olin yllättynyt miten lauhaa oli, heti huomasi, että enää ensi yöksi ei taida tulla mitään yöpakkasia kuten aiempina öinä on ollut.

maantiepyoraily04
Härrellä on pyöräilyhousujen kanssa irtopuntit. 

Meiltä kotoa on pätkän matkaa hiekkatietä ja triathlonpyöriä ei voi oikein siinä ajaa joten aina kun lähdemme maantiepyörälenkille laitamme pyörät autoon ja ajamme minne milloinkin. Tänään Pirkkalan vanhalle kirkolle josta lähdettiin polkemaan tuttua Säijän lenkkiä. Käytiin Lempäälän Hakkarin Nesteen pihassa pyörähtämässä ja samaa reittiä takaisin.

pyorailykartta.jpg
Ees taas.

Puoleen väliin asti mun lenkura meni ihan hyvin ja sutjakkaalla tunnelmalla, mutta sitten vähän hyydähdin. Hyydähdin vaikka vauhti ja syke olivat molemmat tosi maltillisia ja varmaankin hyydähtäminen johtui osittain meneillään olevasta dieetistäni. Normaalielämää pienemmillä kaloreilla menen vielä jonkin aikaa syömisteni kanssa, sillä mulla on vielä joku kilon verran pudotettavaa ja sen aion todellakin tehdä, en missään nimessä aio repsahtaa ja jättää suunniteltua dieettiä kesken. Kun painonpudotus on valmis painoni on alle 63 ja luulen siihen olevani oikein tyytyväinen. Osasyy pienoiselle hyydähtämiselle voi olla normaalia vähäisemmät yöunet, en nimittäin malttanut mennä eilen illalla täysin ajoissa nukkumaan vaikka tiesin herätyksen olevan klo 4:50. =) No, näitä sattuu joskus, aika harvoin, mutta joskus kuitenkin ja se on aivan normaalia.

maantiepyoraily02
Härre on innoissaan kun sykkeet ovat viime kesää matalammalla.

Helposti lenkki kuitenkin sujui vaikka pistin merkille, että tuolla reitillä asvaltti oli selkeästi huonontunut talven aikana. Oli enemmän kuoppia ja ihme reikiä tiessä, jotain railoja ja mitä lie. No, reitti tulee käymään kevään ja kesän aikana tutuksi joten eiköhän kaikki montutkin jää päähän ja se kyllä helpottaa polkemista. Ei tarvitse koko ajan olla niin älyttömän tarkkana kun muistaa missä kohtaa tie on huono.

maantiepyoraily01
Hänellä kyllä kulkee.

Kaikein kaikkiaan hyvä päivä maantiekauden aloitukselle täällä Suomen keväässä. Toivottavasti edes tämän lämpöiset (11 astetta) kelit jatkuvat eikä tulisi enää niitä kovin kylmiä ja räntää ja lunta. Tarkoitus olisi nyt päästä maantiepyöräilemään mahdollisimman monta kertaa näinä viikkoina ennen juhannuksena olevaa täyden matkan triahtlonkisaa Puolassa jonne härren kanssa olemme ilmoittautuneet. Hui. =)

maantiepyoraily06.jpg
Meitsi taas kuvattavana.

Minä olen vähän suunntellut, että myisin oman rakkaan pyöräni johon säästin aika kauan niin tulevan kesän jälkeen ja ostaisin sitten ensi kevääksi uuden. Saa nähdä myynkö kuitenkaan sillä tykkään pyörästäni todella paljon ja asiassa on tunteetkin mukana sillä säästin siihen niin hartaasti ennen kuin hain sen Porvoon pyöräkeskuksesta. =)

Käy tykkäämässä blogistani Facebookissa niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista päivityksistä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s