Proteiinia proteiinijauheesta

riisiproteiini06
Lempi juotavan evään pullo. Riittävän iso ja muutenkin mukavan oloinen. =)

Nyt kun olen tällä muutaman kilon (5 tai 6 kg) muitten suunnittelemalla (Fitfarm) määrätynlaisella laihdutuskuurilla niin proteiinijauhe on todellakin tullut tutuksi. Missään vaiheessa elämääni en ole näin paljon proteiinijauhetta syönyt kuin tällä vegaanisella Fitfarmin dieetillä. Tässä dieetillä moni välipala on korvattu proteiinijauheella, oikeastan kaikki eläinkunnan tuotteita syövän dieettiläisen rahkat. Mulla ei ole tietenkään rahkaa vaan proteiinijauhe. Se on ollut tylsintä tässä laihdutuskuurissani, mutta menkööt sillä laihuus ennen kaikkea. Vitsi.

riisiproteiini02
Puhdistamo riisiproteiinijauhe, maustamaton.

Käytän maustamatonta riisiproteiinijauhetta johon ei ole lisätty sokeria tai minkään sortin keinotekoista makeutusainetta eikä sitä myöskään ole maustettu minkään suklaan tai mansikan tai vaniljan makuiseksi. Noista makuproteiinijauheista en tykkää yhtään, oeln vuosien mittaan niitäkin muutaman pussillisen syönyt, tai juonut. Kyllä varmaan joskus taas kokeilen jotain maustettuakin jos sopivasti eteen sattuu, mutta noin niin kuin pääasiassa maustamaton on se mun juttu.

Puhdistamon riisiproteiinijauhe on tullut suosikikseni, pussukan saa helposti ostettua lähiLidlistä ja 600 g pussukka maksaa siellä alle 20 € kun monessa muussa kaupassa se on jotain päälle 23 €, melkein 24 €.

riisiproteiini01
Hedelmää, riisiproteiinijauhetta, vettä.

Riisiproteiinijauhetta sanotaan pahan makuiseksi ja monella ei mukamas mene se kurkusta alas. Tätä mun on vaikea ymmärtää sillä mun mielestä siinä ei ole mitään kummallista ja menee alas siinä missä vaikkapa joku jukurttijuoma tai rahka (mun tapauksessa vegaaninen soijajugurtti tai soijarahka) =D Mutta makuja on monia kyllä tietenkin sen tajuan, eihän mullakaan mene alas kuin puoliväkisin noi kaikki maustetut. Tai ainakin suklaan makuinen ällöttää sillä en todellakaan halua vetäistä suklaan makuista juomaa aamupalalla, ei ikinä. Eikä iltapalalla, ei ikinä. Vaniljalle maistuvaa riisiproteiinijauhetta en ole vielä käyttänyt enkä mitään muutakaan riisiproteiinijauhetta kuin tämä natural ja suklaa. Sen sijaan kerran ostin ihan kokeeksi, että jos uppoaisi mun makunystyröihin hyvin niin öö mansikalta maistuvan soijaproteiinjauheen joka oli keinotekoisesti makeutettu. Ja joo, mansikka maistui aika mansikkapehmikselle, mutta se makeutusaine meni täysin yli sietokynnykseni. Parasta jauhe oli kauramaidon kanssa, mutta en kyllä helposti toiste osta.

”Puhdistamon Maustamaton Riisiproteiini on korkealuokkainen riisiproteiini joka sisältää proteiinin lisäksi palautumista edistäviä rasvoja. MCT eli keskipitkät tyydyttyneet rasvat ovat erinomainen energianlähde, ja lisäksi ne auttavat elimistöä palautumaan treenistä. Proteiinissa on MCT:n lisäksi riisinlesejauhe, joka sisältää runsaasti rasvaliukoisia vitamiineja ja antioksidantteja.”

Puhdistamo Riisiproteiini, maustamaton ainesosat:

 • luomuriisiproteiini
 • riisilesejauhe
 • MCT-jauhe

Ravintosisältö / 100 g:

 • Energia 442 kcal
 • rasva 13,1 g
  -josta tyydyttynyttä 9,2 g
 • hiilihydraatit 8,6 g
  -joista sokereita 1,72 g
 • proteiini 70,3 g
 • suola 0,14 g

Mulla on muutama tapa käyttää riisiproteiinijauhetta juomissa eli ihan helppo ja simppeli on sekoittaa se kauramaitoon ja laittaa vaikka loraus mehua joukkoon. Juon jauheeni mieluiten aika litkuna ja lisään vettä sen mukaan, että siitä tulee riittävän vetistä litkua.

riisiproteiini03
Anna otsikko

Toinen mitä tulee käytettyä, varsinkin nyt laihdutuskuurin aikaan on laittaa 40 g riisiproteiinijauhetta, ehkä 1,5 dl sokeroimatonta mehukeittoa ja jonkin verran vettä. Sokeroimaton mehukeito kun sen ostaa kaupasta sisältää keinotekoisia makeutusaineita ja se aine ei istu mun ajatusmaailmaan joten kun dieetti on ohi niin jätän tämän vaihtoedon heti pois. En vaan ole jaksanut itse tehdä mehukeittoa niin siksi syön tota sontaa kerran pari päivässä. Ja myös siksi koska ohjeessa lukee sokeroimaton mehukeitto ja olen todellakin ohjeiden ja sääntöjen noudattajaihminen. Plääh mikä pärsuuna.

riisiproteiini04

Kolmas tapa on laittaa blenderiin annos riisiproteiinijauhetta, marjoja ja vettä ja pistää sekaisin ja juoda. Helppo ja terveellinen.

No sitten tietenkin riisiproteiinjauhetta, hedelmä ja vettä blenderiin ja kaikki sekaisin, helppoa. Jos veden tilalla käyttää kauramaitoa niin tulee yllättäen vähemmän vetistä, eri makuista ja hyvää myös.

Sitten ihan rehellinen smoothie haluamistaan maidoista, jauheesta, marjoista, jogurtista, rahkasta, hedelmistä. Voi maustaa kanelilla tai kaakaojauheella tai kardemummalla, vaihtoehtoja on kyllä vaikka kuinka paljon.

Joskus jos tuntuu äveriäältä voi ostaa vaikkapa valmiinFroosh-smoothien ja sekoittaa proteiinijauhe siihen.

riisiproteiini05
Tämä lähtee sisältöoineen huomenna aamutauon evääksi töihin.

Tällä dieetillä on todellakin varmistettu, että proteiinin saanti on riittävää ja sitä se on. Jatkossa haluan kyllä proteiinini pääasiassa ihan ruuasta enkä mistään jauheesta paitsi ehkä treenin jälkeen on helppo vetäistä proteiinipitoinen palautusjuoma nassuun. Mutta siis dieetti dieettinä sen aikaa kun se kestää ja sitten yritetään osata syödä sillä tavalla, että kilot eivät kertyisi takaisin.

Käy tykkäämässä blogistani Facebookissa niin saat uutisvirtaasi tiedon uusista päivityksistä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s