5 km kovaa juoksua

Sisäpyöräily 45 min (eilen)
keskisyke 125, maksimi 148

Juoksu 39 min (eilen)

5kmtestijuoksu02
Jaahas, Pirkkahallissa taas.

Hyvät treenit taas eilen. Mentiin pyörä- ja juoksuvarustus mukanamme Pirkkahalliin tarkoituksena ensin vähän polkaista ja sen jälkeen juosta 5 km mahdollisimman kovaa.

Pyörätreeni kesti 45 min ja se sisälsi 3 x 5 m vk1-sykkeillä joka mulla tarkoittaa sykealuetta 143–149, eli ei lähellekään täysiä, mutta ihan hikisellä sykealueella kuitenkin.

5kmtestijuoksu01

Pyräilyn jälkeen saatiin juoksuradalle seuraa ystävä Teijasta. Meillä kaikilla, mulla sekä härrellä ja myös Teijalla oli ohjelmassa kovat (täysiä) juoksut. Mulla ja härrellä 5 km ja ystävä Teijalla 3 km.

Minä pelkäsin omaa testivitostani ihan huolella sillä olenhan timmiytymisen toivossa kevennetyllä ruokavaliolla ollut jo pari viikkoa jolloin treenipäivän kalorit pyörivät siinä 1600–1700 kcal välillä ja juoksua ennen oli vielä kohtuullinen pyörätreeni. Olin varautunut tosi huonoon juoksuaikaan, juoksun keskeytymiseen ja ihan kaikkeen parhaan ja huonoimman suorituksen väliltä. Olo on kyllä ollut ihan hyvä koko reilun pari viikkoa mitä olen kevennellyt ja yrittänyt saada painoa tippumaan muutaman kilon. 2–3 kg on nyt miinusta lähtötasoon mun elopainossa. Hyvä tahti ollut ja tätä aion jatkaa jos näinkin hyvissä tunnelmissa sujuu. Ei ole ollut mitään heikotuksia tai huonoja oloja vaikka tottakai kalorivaje tuntuu kehossa ja mieli tekisi enemmän sapuskaa. Tai ainakin napostelua. Mulla ei nyt vaan ole sellaista vaihtoehtoa kuin repsahtaminen. Kun repsahtamiset ja syyt miksi söisi sitä ja tätä ja varsinkin uutta vegaanista karamellin makuista jäätelöä käy mielessä tarvitaan sitä henkistä kanttia ja punnitaan sen kestävyyttä.

5kmtestijuoksu04

Hölkkäiltiin ensin pieni 15 min alkuverra jossa oli pari puolen radan (150 m) mittaista vauhdinnostoa ja vasta sitten startattiin kukin omalle matkalle.

Juoksu lähti ihan hyvän tuntuisesti ja painatin menemään kierros kierrokselta. Syke ei noussut ihan niin isoksi mitä se mulla voisi olla ja ajattelin sen johtuvan kevennetystä ruokavaliosta. Mutta siis hyvin meni juoksu, loppuajaksi tuli 24 min 55 sek johon olen tyytyväinen. Keskisyke 166, maksimi 180. Seuraava vitonen kuukauden päästä, tämä enteilee mielestäni hyvää sen suhteen ja toivon silloin ennätystä.

5kmtestijuoksu03
Ohi on.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “5 km kovaa juoksua

 1. Siis syötkö oikeasti nuin vähän? Että reilusti alle 2000kcal/treenipäivä vaikka tulis reilu tunti treeniä ? Miten syöt lepopäivänä? Miten aiot jatkaa dieetin jälkeen?

  Itse olen 55kg, haluaisin nipistää 2-5 kiloa rasvaa elokuuhun mennessä (olen lyhyempi ku sinä!), mutta en missään nimessä mene treenipäivänä alle 2500.😁 Lepopäivänäkin tulee se 2000kcal. Mut ehkä siks tää timmiytyminen on niin hidasta ku en näe järkeväksi pudottaa liikaa kaloreita. Itse treenaan kans täysmatkalle ja olen miettinyt juuri sitä että voiko yhdistää muutaman kilon laihtumisen ja runsaahkon treenin..

  Tykkää

  1. Jep, menen tämän projektin mukaan ja sitten sen jälkeen yritän syödä viisaasti. Hyvältä näyttää nyt kuitenkin ja ennen kaikkea tuntuu sujuvan ihan ookoosti.
   Treenissä tai heti jälkeen otan palautusjuoman joka nostaa päivän kaloreita. Mutta en missään nimessä mene treenipäivänä yli 2500. 😀

   Laihduttaminen, mikä kenellekin sopii ja toimii. Se aiheuttaa kanssihmisissä aina kohkaamista ja kaiken maailman vouhotusta tekee sen miten vain ja tiesin kyllä sen kun asiasta suuni aukaisin.
   Mun tapa on nyt noudattaa Fitfarmin vegaanista liikkuvan ihmisen dieettiä ja toivoa, että saan ongelmani kuriin ja pudotetut muutamat kilot pysymään poissa. Aika mielenkiintoista on ollut todella miettiä omia tuntemuksia ja kaikkea mitä tämä on tuonut tullessaan oman itseni sisällä. Paino putoaa tasaisesti, mutta hitaasti. Huomaan iän myötä näiden asioiden muuttuneen, joskus sata vuotta sitten tuntui, että pömppövatta lähti saman tien kun vain ajattelikin kevyempää ruokaa. 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s