Pömpöttää

Elämän aikana monilla paino heittelee suuntaan jos toiseen ja se on aivan normaalia.

Kevennetyistä ruokavalioista on aina hieman haasteellista puhua sillä jokaisella on varmasti mielipide toisen olomuodosta ja siitä miten se keventely pitäisi tehdä jos tekee ja se on usein erilainen kuin itse asianomaisella. Joo, saa olla erilainen mielipide, mutta tuputtamalla tuputtaa ei tarvitse omia toimintatapoja.

Tapoja puuttua omaan repsahtaneeseen syömiseen on monia ja tässä tulee minun tapa joka on minulle sopiva tapa. Olen 42-vuotias joten kilot ovat elämäni aikana heitelleet sinne tänne. Nytkään kysymys ei ole mistään varsinaisesta ylipainosta vaan oman olotilan mielekkyydestä ja omassa elopainossa viihtymisestä.

superdieetti02.jpg
Treenipäivän aamupala.

Olen helposti tursuavaa sorttia ja joudun todellakin aina katsomaan mitä syön, siitäkin huolimatta vaikka liikun aika paljon. Joskus aikaisemmin kerroin, että helppo pudottaa muutama kilo, mutta jotenkin se paino kuitenkin pyrkii siihen entiseen takaisin.

Mun mittari milloin pitää viimeistään herätä elopainon tursuamiseen on se, että jos vatta pullottaa aamuisinkin ja sen takia olo ei ole niin tyytyväinen kuin se voisi olla niin sitten on aika tehdä jotain. Mitä jotain? Lähinnä sitä, että ateriaväli pysyy normaalina eikä syöminen mene naposteluksi jolloin tulee vähän väliä laitettua suuhun jotakin sapuskaa. Mää olen sellainen, että jos voisin söisin suunnilleen joka ikinen tunti jotain. Ja jos jatkuvasti suu käy syömisen vuoksi niin siitähän ei hyvää seuraa, on aivan selvä, että jossain kohtaa alkaa pömpöttää.

superdieetti01.jpg
Tofuista Jalotofu on parhaimpia. Tässä paljon maustettuna ja hyvin paistettuna. Valkoinen makaroni ei maistu, mutta kun sitä on kaapissa niin loppuun se pitää syödä.

Nyt olen ollut pömpöttävävattainen aamuisinkin ja olenkin ottanut itseäni niskasta kiinni, pömppövatta pois ennen kuin ehtii jäädä pysyväksi olotilaksi. Mulla on ostettuna (joskus aiemmin vuonna 2016 olen ostanut ja pistänyt ruokavalion muistiin) Fitfarmin Superdieetti jossa on myös vegaaninen ruokavalio ja ihan yksinkertaisesti aloin noudattaa sitä lauantaista alkaen ja ajattelin mennä ainakin huhtikuun puoleen väliin asti Fitfarmin ohjeen mukaan. Siitäkin huolimatta, että siinä on pari pikkujuttua jotka sotivat mun ajattelutapaa vastaan, mutta kestän sen. Ainakin proteiinijauhetta tulee syötyä enemmän kuin normaalisti ja sitä on pitänyt pikkuisen nieleskellä, mutta pari viikkoa tällä syömistavalla niin kestän kyllä. Maustamaton ja makeuttamaton riisiproteiinijauhe on ihan ookoo versio proteiinijauheista ja jossain smoothien joukossa erittäin oiva ainesosa. Mutta heti kun pitäisi juoda vaikkapa suklaanmakuisesta riisiproteiinijauheesta tehty juoma niin ei oikein uppoa vaan suklaan maku alkaa tökkiä heti. Sama kaikissa muissakin maustetuissa riisi- tai soijaproteiinijauheissa mitä olen kokeillut.

superdieetti03.jpg
Kassinvartija Kaisa. Älä tuu syömään herkkuja.

Aion noudattaa pilkulleen tätä tapaa syödä siihen saakka kun olotila on hyvä eli kun aamulla herättyäni tuntuu ja näyttää siltä ettei olisi edellisenä päivänä syönyt jalkapalloa. No, vähän liioilteltuna tuo jalkapallo, mutta kuitenkin. Timmimpi kroppa. Vähemmän pöhötystä. Mukava mieli.

Tässä läskin tursuamisasiassa ollaan härren kanssa täysin päinvastaisia. Siinä missä minä olen pullistuvaa sorttia härre ei todellakaan ole. Hän on aivan päinvastainen kuin minä eikä varmaan saisi lihotettua itseään kovinkaan helposti sillä hänen syömiseen tulee stoppi aika äkkiä jos pitäisi ylikaloreilla mennä. Kadehdittava olotila juu, mutta olen onnellinen hänen puolestansa kyllä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Pömpöttää

 1. Fitfarmilla mennään täälläkin, jo viikko takana. Ans kattoo ny, miten käy, mutta toivottavasti jo kesällä olis lihasta vähän enemmän ja höttöpömppöä vähemmän. Mä kun luisun niin helposti aina napostelijaksi takaisin ja etenkin illat ja viikonloput on ryhdittömiä. Lujaa tahtoa itselleni, lujaa tahtoa sulle!

  Tykkää

  1. Jee. Se on helppoa syömistä kunhan vaan pysyy siinä. Ei tarvitse itse miettiä sen kummemmin ja saa varmasti kaiken tarpeellisen.
   Naposteluun jotenkin luisuu ihan huomaamatta, en käsitä sitä enkä haluaisi luisua, mutta ihminen (minä) on heikko. Ei voi mitään ja sitten pitää aina välillä tehdä korjausliike. Hyvä me! =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s