Mitä haluan triathlonilta?

harrastan_triathlonia02
Viime viikolla pyörän päällä kolmesti.

Harrastan triathlonia jo aika monetta vuotta ja sitä ennen harrastin juoksua monta  vuotta. Mitä haluan? Mihin pyrin?

Aivan yksinkertaisesti haluan liikkua ja treenata, olla hyvässä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Haluan ylittää itseni täyden matkan triathlonkisoissa ja elää liikunnallista elämää. En pakota itseäni olemaan nopeampi, parempi vaikka tuon kaltaista kehitystä toivonkin ja siihen pyrinkin. Kunhan liikun, se riittää. En tavoittele mitään maailmanmestaruuksia tai sijoituksia, mutta teen kyllä härren kannssa itselleni ja hänelle treeniohjelmaa joka on treenikauden ja mahdolliset kisat tai tapahtumat huomioonottava eli peruskuntokaudesta kovemman kauden kautta kisakauteen. Toki haluan tulevassa kesäkuun täyden matkan kisassa Puolassa mennä lujempaa kuin täydellä matkalla Lahdessa viime vuonna sillä haluan kehitystä, mutta en ota siitä mitään erityisiä paineita.

Miten tämän nyt sitten laittaisi pariin sanaan kun tuntuu kirjoitettuna niin monimuotoiselta, että mitä haluan harrastamiseltani. Toisaalta sanon, että kunhan liikun ja toisaalta haluan itseltäni parempia suorituksia. Ota mustakin sitten selvä, tämmöinen mää oon. Sanotan sitten niin, että hyvän mielen ja kunnon lisäksi haluan haastaa itseäni. Joo, niin se on. Pääasia on kuitenkin hyvä olo, hyvä kunto ja hyvä terveys. Henkinen ja fyysinen hyvä olo. Todella tärkeää on myös mukava oma elämä, itselle mukavaksi rakennettu oma elämä.

harrastan_triathlonia01
Sisäpyöräily on hikistä hommaa.

Komatta kertaa olen osallistumassa täyden matkan triathlonkisaan, samoin härre. Kisa on Challenge Poznan Puolassa juhannuksena ja kuulkaa, juhannus tulee sieltä aika äkkiä hui. En tiedä jatkuuko kerran vuodessa noin pitkälle matkalle (uinti 3800m, pyörä 180km, juoksu 42,2km) osallistuminen, mutta ainakin ensi kesänä vielä.

Edelleen olen tyytyväinen siihen, että triathlonkisoihin voi osallistua aivan tavalliset tallaajat ja se juuri tekee kisapäivästä ja koko tapahtumasta aika hienon. Jos meitä tavallisia tallaajia ei olisi lajin parissa ja osallistuisi kisoihin olisi kisat aika ankeaa kun siellä olisi osallistujia vain kourallinen, oikeat urheilijat. Nykyään samassa kisassa on Suomen nopeimmat ja Suomen hitaimmat ja kaikkea siltä väliltä. Toisilla on vermeet viimeisen päälle ja toiset ovat itselleen ensimmäistä kertaa kisassa ja ehkä ilman märkäpukua ja ”mummopyörällä”. Aika hienoa sanon minä. Parasta.

On myös tosi kiva harrastaa oman aviomiehen kanssa, on joku jonka kanssa höpöttää harrastamisesta ummet ja lammet, ihan milloin vain.

Viikon 10 liikunnat yhteensä 11 h 29 min (tehoviikko)

  • ma uinti 1 h 11 min
  • ti lepopäivä
  • ke juoksu 1 h 13 min, uinti 47 min
  • to juoksu 58 min, voima 1 h 18 min
  • pe sisäpyöräily 1 h, uinti 1 h 1 min
  • la sisäpyöräily 1 h 31 min
  • su sisäpyöräily 1 h 30 min, uinti 1 h 1 min

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s