Energiset fiilikset, jatkoon kiitos!

Juoksu 58 min
keskisyke 129, maksimi 168

voima 1 h 18 min

juoksu 1h 13 min (eilen)
keskisyke 148, maksimi 158
12,06 km, 6 min 4 sek / km

uinti 47 min (eilen)

3x600m_pirkkahalli05
Eilen oli naistenpäivä. Kukkanen sille.

Tuntuu, että olen täynnä energiaa ja iloa, liikkumisen halua. Mukava olla siinä pisteessä omien liikuntojen kanssa, että liikkuminen lisää liikkumishalua. Helppo lähteä vaikka minkälaiseen treeniin ja aina vaan harvemmin ja harvemmin on niitä kertoja kun pitää oikein patistamalla patistaa tai että jäisi mieluummin tekemään jotain muuta kuin lähtisi liikkumaan. Liikkuminen on sitä parasta elämän aikaa, olen sitä mieltä. Mun eläminen on vahvasti liikunnallista ja sitä se saakin olla, niin moni asia menee liikunnan kautta ja oma liikkuminen menee monen asian edelle. Tämä on mun elämää tällä hetkellä ja liikunta on mukana elämässäni toivottavasti aina.

Olen tosi hyvissä fiiliksissä, eiliset liikunnat ja tämän aamun juoksu menivät jotenkin niin hyvällä mielellä ja hyvin. Jeps.

amupuuro_chiansiemenet
Aamun kaurapuurossa puolukkaa ja chiansiemenlimaa. Örk, mutta tosi hyvää.
3x600m_pirkkahalli04
Öö. Mää tässä vaan oon.

Eilen talvinen juoksu lumipöppörössä, tänään juoksu sisätiloissa Pirkkahallissa. Molemmissa on hieno juosta, ulkona ja sisäradalla. Kaiken lisäksi tykkään myös juoksumattojuoksusta, mikään näistä ei saa mua tylsistymään vaikkakin tällä hetkellä odotan sitä hetkeä kun lumet ovat sulaneet ja kadut ovat kuivat ja juoksu kulkee. =) Se hetki on väkisinkin tulossa kunhan kevät etenee ja joo, maltan kyllä odottaa sillä aika menee muutenkin niin hurjaa vauhtia eteenpäin. Mutta en jää todellakaan odottelemaan minnekään sohvalle niitä lumettomia kelejä vaan siinä odotellessa treenit jatkuvat koko ajan. Ihan liian paljon kuulee sitä, että sitten kun sitten kun. Lopulta se sitten kun saattaa olla ei koskaan joten kannattaa tehdä heti eikä jäädä jahkailemaan.

Eilinen juoksulenkki tehtiin ennen triathlonseuran illan uimavuoroa. Meitä oli viisi persoonaa juoksemassa, kaksi ukkelia ja kolme akkelia.

Keli oli ehkä jotain yhden pakkasasteen verran ja lumisade. Pieni pöherö, toisinsanoen lumipöppörö tossujen alla, mutta eipä se ihan hirmuisesti haitannut menoa. Liukasta ei ollut ollenkaan ja juoksusta tuli mulle tosi hyvän vauhtinen, kilometrivauhti oli siinä kuuden minuutin pintaan ja keskisyke jäi riittävän alhaiseksi josta näen ilokseni sen, että pientä kehitystä on tullut.

Juoksun jälkeen pari kupposta teetä uimahallin kahviossa ja sitten mentiinkin jo kiiruusti uimaan illan ohjelmaa. Oli hyvä uintiohjelma, nyt tuntuu uintilihaksissa, sen verran siinä oli kovempaa uintia.

3x600m_pirkkahalli02
Adidaksen juoksutossut. Kuka näitä väriyhdistelmiä keksii?

Tänään aamulla oli juoksutreffit ystävä Teijan kanssa Pirkkahallissa. Olen niin onnellinen, että ystävä on sinnikkäästi juossut tekemäni ohjelman mukaan ja harjoittanut peruskestävyyttä hyvällä maltilla. Nykyään hän pystyy juoksemaan matalemmilla sykkeillä kuin joskus alkuaikoina jolloin sykkeet aloittelijalla helposti pompsahtaa taivaisiin kun sitä juoksukuntoa ei ole. On tosi tärkeä saada peruskestävyyssykealue kuntoon ja juosta riittävästi riittävän matalilla sykkeillä, ei ole mitään aihetta hätäilyyn kun aloittaa juoksuharrastusta. Ihan aluksi voi tehdä pitkiä reippaita kävelylenkkejä tai juoksu-kävelyä jossa juostaan muutama minuutti ja kävellään muutama minuutti koko lenkin ajan. Kävelyosuus siten, että syke varmasti laskee alas jolloi koko lenkin keskisyke jää sopivan alhaiseksi.

3x600m_pirkkahalli03
Pirkkahallissa on lo-pul-ta-kin naulakot radalla oleville. Vuosikausia olen pitänyt kamppeitani rutussa jossain lattialla. Pisteet tälle toiminnalle Pirkkahalli!

Nyt ystävä Teijalla on alkanut olla kovempivauhtistakin juoksua kuten esim. tänään. Olin tehnyt hänelle juoksusuunnitelman joka sisälsi alku- ja loppuverrojen ja venyttelyiden lisäksi 5x300m reippaasti 300m palautuksella. Hyvin meni ja hyvältä näytti.

Itse tein oman jouksutreenini joka sisälsi 6x600m 300m palautuksella. Ensimmäiset kolme 600m:n vetoa pyrin tekemään sykkeellä 155 ja loput kolme 165 sykkeellä.

3x600m_pirkkahalli06.jpg
Lähdössä Pirkkahalliin.

Juoksu tuntui koko ajan hyvältä ja sain hyvin juostua etukäteen ajatelluilla sykealueilla. Juoksu on kuulkaa parasta ja parasta huomata, että kun juoksen sen kolmesti viikossa ainakin niin silloin juoksu pysyy hyvänä ja sujuu ihan eri tavalla kuin jos juoksisin vähemmän. En nimittäin ole mikään luontainen juoksija ja olen vuosien mittaan huomannut, että mun pitää pitää säännöllistä juoksua yllä jotta se voi sujua.

Mulla on nyt jo jonkin aikaa ollut käytössä 2XU:n Mid Rise kompressiotrikoot. Ostin ne XXL-urheilukaupasta joskus jonkun alennuksen aikaan. Mitä mieltä paljon hehkutetusta 2XU:sta sitten olen ja nimenomaan näistä trikoista joissa on edellisiä korkeampi vyötärö, ilman kiristettävää vyötärönauhaa?

No, hyvät perustrikoot jotka sopivat juoksuun ja salille. Ei mitään hehkutettavaa. Vyötärö pysyy juostessa aika hyvin ylhäällä, ehkä pari kertaa pitää korjata juoksun alussa, mutta sitten kun hikoilu alkaa niin ilmeisesti trikoot liimautuvat ihoon kiinni ja pysyy kuin tauti. =D Kompressio-ominaisuudesta en ole koskaan oikein kokenut mitään hyötyä trikoissa tai säärystimissä, en paidoissakaan. Eli ihan ookoot, mutta eivät minkään hehkutuksen arvoiset verrattuna moniin muihin trikoisiin ja trikoomerkkeihin. Mutta siis ostaessani halusin mustat perustrikoot ja sellaiset sain. Minun kokemus ja minun mielipide on tämä.

3x600m_pirkkahalli07.jpg
Muikeailmeisellä meikäläisellä trikoot merkkiä 2XU.
3x600m_pirkkahalli01
Treeni juostu. Jaaha, onpas ilmoitustaululla yksi PUHTI juoksuryhmä -lappunenkin. Ilmoittautua voi vielä mukaan. 

Mun ja härren vetämään huhtikuussa alkavaan PUHTI juoksuryhmään on tullut hyvin ilmoittautumisia, mukaan mahtuu vielä joten jos innostaa ilmoittaudu mukaan hyvän mielen juoksuryhmään jossa saat tietoa ja opastusta, hyvää juoksua ja kannustusta.

puhti_juoksukoulu2017

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “Energiset fiilikset, jatkoon kiitos!

 1. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin juosta trikoilla joita saa nostella koko ajan ylös. Usein trikoot pysyy ihan hyvin salitouhuissa ja jumpassakin, mutta juostessa sitten ei. Käytän edelleen juoksulenkeillä kymmenen vuotta vanhoja Addun trikoita, sillä ne ovat ainoat joissa kunnollinen leveä vyötäröosa ja muutenkin riittävän ohuennapakka kangas. Kaikki muut valuu.

  Treenaat kyllä tosi paljon, ja näytätkin siltä 😀 Itsekin olen taas parin vuoden sisään päässyt takaisin kunnolla urheilun pariin. Tosin mitään tavoitteellista ei ole… olen kuitenkin varovasti alkanut miettiä, voisiko palata takaisin maratonharrastuksen pariin. Edes puoli.

  Tykkää

  1. Kyllä, trikoiden kiskominen ylös on erittäin ärsyttävää ja siksi itse tykkäänkin, että on naru mitä kiristää. Nykyään ei välttämättä kaikissa ole, edes juoksuun tarkoitetuissa trikoissa.

   Hahaa, en kyllä mielestäni näytä kovin treenaavalta, mutta eihän sitä itse näekään. Juoksu on tosi kivaa ja joskus itsekin haaveilen, että jos vain juoksisin ja unohtaisin kaiken muun. Mutta sitten haluan kuitenkin maantiepyöräillä ja tehdä voimatreeniä niin kai sitä sitten siinä sivussa voi uidakin. Juoksu on liikunnoista varmasti kätevin ja helpommin toteutettavissa kuin moni muu. Toivottavasti innostut ja saat elvytettyä maratonharrastuksen. =)

   Tykkää

 2. Voi että mua houkuttaisi tuo juoksukoulu! Aina aion antaa juoksun oppimiselle mahdollisuuden, mutta nyt ei pysty. Olen autoton, kiinni saliharrastuksessa ja pieni lapsi kotona. Huono kombo. Muuten olisin oitis ilmoittautunut mukaan, Postaustoivetta: anonyymisti tietenkin siitä juoksukoulun porukasta valiten vaikka vähiten juosseen, ja näin ollen saisi vähän seurata hänen kehitystään. Virheet juoksussa, sykkeet, onko aloittelija tms. Olisiko mahdotonta toteuttaa?

  Tykkää

  1. Vitsit, mutta tosiasia on, että läheskään aina ei elämään vain sovi joku hyvä juttu mitä haluaa.
   Katsotaan postaustoivetta, kiitos siitä. Riippuu varmaan lopulta niin paljon minkä henkistä =) porukkaa on tulossa, uskon kyllä, että joku voisi innostua tästä. On tulossa vähänkin tai ei juuri ollenkaan juoksevia. Ihan aloittelijoita.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s