Härren TREMK hallimaraton

Mun piti tänään juosta puolimaraton.Tampereen Maratonklubin järjestämä hallimaraton joka juostiin Pirkkahallissa 300 m:n radalla. Olin ilmoittautunut juoksutapahtumaan härren kanssa, mutta jouduin jättämään osallistumisen väliin sillä olen ollut viime päivät flunssassa.

Ei auttanut kuin surra omaa nuhanenää ja lähteä kannustamaan härreä hänen juoksuunsa.

hallimaraton_tampere01
Maratonin juoksevat olivat startanneet jo pari tuntia ennen puolimaratonin lähtöä.

Aulasta kilpailunumeron hakupisteestä kysyin saanko siirtää jo maksetun osallistumiseni (koska olen sairastunut) johonkin toiseen puolimaratoniin jonka Tampereen Maratonklubi järjestää. Joo saan, sanoivat ja aionkin keväämmällä lumien sulettua juosta jonkun ehkä heidän kuukausimaratoneistaan.

Tapahtumassa juostiin maraton ja puolimaraton, maratonin juoksevat starttasivat kello 10:00 ja puolimaratonlaiset kello 12:00.

hallimaraton_tampere03
Joko mietityttää tuleva juoksu?

Härren taktiikasta en oikein ennen kilpailua ottanut mitään selvää, ensinnäkin olin kuumeessa ja melko kipeä niin en jaksanut niin paljon innostua toisen juoksusta kuin mitä olisin jaksanut jos olisin ollut terve. Voimat olivat aivan loppu heti aamusta alkaen.

No, härre jotain turinoi, että haluaisi 1 h 45 min ajan 21,1 km:n juoksulle ja samalla myös sanoi, että aikoo pitää sykkeensä välillä 163–170.

hallimaraton_tampere02
Kohta lähdetään.

Oli kiva olla katsomassa ja analysoimassa juoksijoiden menoa ja kannustaa härreä sen minkä oma olotila antoi myöden eli aika himmeesti ja vähän. =)

Härre painatti menemään tasaista vauhtia hyvännäköisellä juoksuasennolla, en löytänyt mitään korjattavaa hänen juoksustansa, niin hyvältä se näytti. Yli 100 juoksijaa oli radalla juoksemassa.

Hauska juoksutapahtuma sinänsä, että järjestäjä saattoi mainostaa että ainakin huolto (vesi, urheilujuoma, banaani, rusinat) on tarjolla riittävän usein, 300 m:n välein. Kun joissain juoksu- tai triathlontapahtumissa saattaa tulla sanomista, että huolto on liian harvakseltaan niin täällä ei ainakaan ollut.

Härre ei tällä kertaa halunnut ottaa mitään omia energiageelejä mukaan vaan aikoi syödä ja juoda järjestäjän tarjoamia juttuja. Ai jaa, ajattelin minä sillä itse olisin taatusti ottanut pari energiageeliä mukaan jos olisin päässyt juoksemaan.

hallimaraton_tampere05
Härre huoltopisteellä.

Kuten sanoin, oli tosi kiva katsella juoksua ja sain siinä katsomossa istuessani aamupalanikin syötyä joka ei aamulla maistunut ei sitten ollenkaan.

hallimaraton_tampere04
Viimeisiä kierroksia meneillään härrellä.

Lopulta 70 kierrosta oli juostu ja härre tuli maaliin aikaan 1 h 47 min. Heti tuoreeltaan kysyttäessä sanoi, että juoksu oli hyvä ja ei ollut hyvä.

Hänellä oli meilein pakasta repäistyt kakkulat päässä, eilen nimittäin optikkoliikkestä haetut. Ihan hienot mun mielestä, mustat metalliset tämän päivän sangat jotka sopivat härren kasvoihin erittäin hyvin. Olen tyytyväinen, että minulla on mies joka vanhetessaan  ei jässähdä menneeseen vaan on valmis niin vaatteissa kuin kakkuloissa hankkimaan sitä tämän päivän tyyliä. Ja parturiasioissa myös. Että jos on joskus 20 vuotta sitten todennut jonkun vaatteen tai hiusmallin niin hyväksi, että on sitä rakastanut vuosikausia ja aina näyttänyt samalta niin on valmis maailman muuttuessa muuttamaan sitä tyyliänsä (silti itseltään näyttäen) ja hieman uudistumaan jäämättä siihen vanhanaikaisuuteen. Oli kyse sitten väreistä tai malleista. =) Oliko selkeesti sanottu, ei varmaan.

uudet_bossorangeglasses
Nyt näkee.

Hallimaratonista kun kotiin saavuttiin minä menin nukkumaan parin tunnin unet ja herätessäni olo oli selkeästi parempi mitä se oli ollut koko päivän. Oksettamisen tunne oli ainakin poissa ja kuume laskenut.

Syönyt en ole vieläkään mitään muuta kuin sen pienen aamupalan, ei kertakaikkiaan ole ruoka maittanut kun on vaan etonut, mutta nyt pienesti tuntuu siltä, että voisin jonkun täytetyn bagelin itselleni tekaista ja syödä tunnin parin päästä, ei kuitenkaan ihan tuntuisi maittavan. Väliin tulisi ainakin hummusta, avokadoa, Violife kookosöljypoihjaista juustonsiivua.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Härren TREMK hallimaraton

 1. Kylläpä ottaa nyt päähän!!! Mulla oli suunnitelmissa juosta tuo puolikas tänä talvena, mutta en näköjään tarpeeksi ahkerasti kyttäillyt, milloin se juostaan. Voi kerpele kun nyt harmittaa! En ole missään huippuaikakunnossa, mutta silti olisin halunnu juosta. Hienoa, että härre meni. Onko sillä nyt jalat kipeänä, kun alusta on kuitenkin aika vaativa pitkään juoksuun? Mun kokemus ratajuoksusta ainakin on sellainen, ettei se ole jaloille paras mahdollinen.

  Sulle pikaista ja jälkitauditonta paranemista, toivotaan, ettei flunssa vaivaa pitkään.

  Tykkää

  1. Mää aloin kyttäilemään sitä jo ajoissa kun tiesin, että tuon firman tiedotus on vähän vähemmänlaista kuin monella muulla.

   Ei tullut härrellä mitään propleemaa, paitsi flunssa joka ei tainnut kuitenkaan tosta juoksuta tulla vaan multa. =)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s