Tammikuussa salilla ruuhkaa ja sanakopua

Juoksu 1 h 20 min
keskisyke 125

juoksumatto 30 min (eilen)
keskisyke 135, maksimi 157

voima 48 min (eilen)

Tänään aamulla olin juoksemassa hyvin rauhallisen tunti kakskytminuuttisen, matalalla sykkeellä hitaasti tallaillen.

Mulla on talvijuoksuun Röhnisch-talvijuoksutrikoot joissa on hauska toppakangas reidessä, lämmittää eikä tuuli läpäise. Muutenkin trikoot, kylmemmille keleille kun ovat tarkoitetut, ovat paksumpaa trikoota, sellaista pehmeähköä harjattua. Tälle kelille kun oli vain pari pakkasastetta ei noiden trikoiden alle tarvitse mitään pitkiä kalsareita, mutta sitten kyllä kun on reippaasti enemmän pakkasta kuten viime keskiviikkona kun oli lähes 20 astetta.

rohnisch_talvijuoksutrikoot02
Kylmemmän kelin juoksutrikoot.

Juoksu kulki hieman tahmeasti, mutta se ei kovasti haitannut tällä rauhallisella lenkillä. Mulla oli juomapullo mukana ja hörpin vettä aina 20 minuutin välein ja ihmettelin valkenevaa päivää ja aamun liikennettä.

rohnisch_talvijuoksutrikoot
Hauska toppakangas reidessä.

Voi olla, että juoksu oli tahmeahkoa sen takia kun eilen illalla oltiin salilla ja siellä tehtiin jaloille muutamia liikkeitä. Maastavetoa, hyppykyykkyä ja askelkyykkykävelyä.

salillataas
Salilla.

Hyvin huomaa taas tällain tammikuussa ihmisten innostumisen liikunnasta, sali on ollut viime päivinä aika ruuhkainen, eilenkin oli paljon porukkaa ilta seitsemän aikoihin. Se on mun mielestä kiva, että ihmiset liikkuvat ja suunnittelevat alkavansa säännöllisesti liikkumaan. Aina sieltä joku pitkäjänteisempi löytyy jolle liikunta jää pysyvästi elämään.

Mua toi salin ryysis ei ärsytä vaan päin vastoin, olen vain tyytyväinen kun ihmiset liikkuvat ja yrittävät.

Mut mikä mua ärsyttää on hyökkäävä asenne. Kuntosalin pukuhuoneessa lukee, että käytäthän maltillisesti kaikkia suihkeita kuten hajuvesiä ja hiuslakkoja. Se on itsestään selvää, että niitä pitää käyttää maltilla, varsinkin hajuvedet on sellaisia jotka ärsyttää helposti toisten ihmiseten hajuaistia. Mutta siis niitä saa ruikkia kunhan musitaa kohteliaisuuden.

selkaliike
Selkälihasten rasitus meneillään.

Noh, yhtenä aamuna salin jälkeisen suihkun jälkeen olin pukuhuoneessa laittamassa hiuksia aisoihin. Pukkarissa oli kaksi muuta naista lisäkseni ja juuri kun sormeni oli hiuslakkapullon ”liipaisimella” niin toinen nainen hihkaisi aika äreesti, että ”ethän vaan suihkuta”. Olin ihan hoo moilasena siitä ärsyyntyneestä äänensävystä ja meinasin jo saada hepulin, mutta sitten sanoin vaan topakasti takaisin, että olen ymmärtänyt, että täällä saa suihkia hiuslakkaa maltilla kuten tossa lapussa lukee! Vähän ehkä murahdin ja olin topakahko kun nainen muutti äänensävynsa ja sanoi, että mutta kun se ärsyttää toisia ja hänellä on se ja se ongelma ja hajut tekevät sitä ja sitä. Oli pakko keskeyttää täti ja sanoa, että joo mää ymmärsin kyllä. En ole ruiskimassa nyt tätä hiuslakkaa jos se saa sinut huonovointiseksi. Siihen nainen, että joo, kaikki eivät aina ymmärrä. Lopuksi toivotti hyvät päivän jatkot johon en tietenkään vastannut koska oli mennyt herne nenään hyökkäävästä asenteesta. Ärsyttää, mää todellakin olisin ollut suihkuttamatta hiuslakkaa ystävällisemmälläkin puheella vaikka ehdottomasti olen sitä mieltä, että joku tosiallergikko ei todellakaan voi käydä tuollaisella salilla tuollaisessa pukuhuoneessa, kyllä siellä sen verran ihmiset ehostavat itseänsä. Tottakai, se on aivan normaalia laittaa dödöt ja hiuslakat jos vaikka ennen työpäivää käy treenaamassa ja sitten suihkun kautta töihin. Mur.

No, tästäkin opin sen, että pitää aina muistaa itsekin ettei oleta jotain hyökkää ihmisen päälle jos jotain tekee mieli sanoa. Voi olla ystävällinen. Itse olen puheissani aika tomera ja sen kyllä moni saattaa kokea negatiivisena hyökkäyksenä vaikka niin en todellakaan olisi tarkoittanut. Olen opetellut tästä piirteestä vähän pois, mutta vaikeaa se on.

Viime viikon eli viikon 1 liikunnat yhteensä 12 h

 • ma sisäpyöräily 1 h
 • ti juoksumatto 40 min, voima 50 min
 • ke juoksu 1 h 19 min, uinti 55 min
 • to sisäpyöräily 1 h, venyttely 9 min
 • pe yhdistelmätreeni pyörä-juoksu 3 h 2 min, uinti 58 min
 • la lepopäivä
 • su juoksumatto 15 min, voima 50 min, uinti 1 h 1 min

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

8 thoughts on “Tammikuussa salilla ruuhkaa ja sanakopua

 1. Kuulun myös niihin, jotka saa allergisen reaktion ja päänsärkyä vahvoista tuoksuista, MUTTA kyllä minusta on ihan ok pukkarissa laittautua – eritoten, jos olet lähdössä salilta pois. Sitä en kestä, kun ihmiset treenaavat kovasti hajustettuna, kun tilasta on vaikeaampi lähteä pois tai toki pois pääsee, mutta treeni jää sitten kesken.

  Tykkää

  1. Jep, on varmaan paljon ihmisiä jotka ovat allergisia. Mua ei haittaa, voin olla suihkuttamatta senkin vähän mitä suihkuttaisin jos joku pyytää, mutta kuten kerroin mua haittaa että heti ensinäkemältä hyökätään kimppuun. =)
   Voimakkaat hajut ottaa omaankin nenään aika paljon enkä myöskään tykkää hajuvesitreenaajista tai hajuveden ruiskuttelusta pienessä pukkarissa, mutta siedän sitä varsinkin kun se on sallittua. Itseäni häiritsee myös todella paljon ihmiset jotka haisevat ihan hirveän pahalle (hielle ja vanhalle hielle) siinä kun yrittää treenata, ei siinäkään kohtaa pysty hengittämään ja pakko poistua muualle.

   Tykkää

 2. Laita treenikassiin hajusteeton hiuslakka, niin ei hajusteyliherkät ärsyynny. 😊 Tää on monessa paikassa puheenaihe ja kun itselläni on työkaverina erittäin hajusteherkkä ihminen ja näen, mitä jotkut tuoksut hänelle aiheuttavat, olen oppinut ymmärtämään hajusteherkkiä paremmin. Silti en ymmärrä sitä hyökkäävää tyyliä, minkä sait sinäkin kokea pukkarissa. Asiat voi ja pitää esittää asiallisen nätisti. Mua ärsyttää, kun ihmiset ei osaa olla nätisti toisiaan kohtaan. Ei se kenenkään huono päivä siitä paremmaksi muutu, jos tiuskii. Menkööt nyrkkeilysäkille purkamaan paskaa fiilistään.

  Ja kun nyt päästiin tähän ärsyytymisen tielle (😀), niin mua ahdistaa vuodenajasta riippumatta, jos kuntosali on liian täynnä ja ihmisiä joka laitteella. Mä olen ehdottomasti silti sitä mieltä, että liikunnan aloittaminen ja jatkaminen on kenelle tahansa sallittua ja täyden kympin homma. Olenhan itsekin joskus ollut se aloittelija, joka ei edes tiennyt mitään salietiketistä, mutta oppi käymällä ja tekemällä ja muilta mallia katsomalla. Mä pyrin keksimään kellosta sellaisen ajan, jolloin salilla olisi vähemmän tungosta. Usein onnistun, joskus en. Sellasta se on elämä täällä maapallolla, täällä on muitakin. 😊

  Tykkää

  1. Joo, hajusteeton hiuslakka ehkä. En melkein ikinä siellä suihkuttele lakkaa kun aina tulen suoraan kotiin pipo päässä. Paitti huomenna aamulla taas olen siellä lakkapullo kourassa. =D

   Kaikilla meillä jotain semmosta on mitä ei syystä tai toisesta siedä, minä esimerkiksi en kestä yleistä hälinää ja älämölöä ja akkalaumoja en sitten millään ja sen takia en yleensä käykään vaikkapa jossain määrätyssä paikassa kun en vaan kestä. Pää meinaa hajota siitä kälätyksestä enkä pysty oleman saatika tekemään sitä omaa juttua kun muut kailottaa kaikki toistensa päälle ja kälättää. Olen ääniherkkä monessakin kohtaa.

   Mutta tässä ärsyyntymisessä vaikka johtuukin liikunnoista tai liikunnan parissa puuhastelusta niin auttaa liikunta sillä liikunta auttaa aina. Jälkikäteen on niin hyvä olo kun on tehnyt treenin oli se sitten mikä treeni hyvänsä. =)

   Tykkää

 3. Jep,tiedän tuon hajustepoliisin salilla. Itse suihkautin pari suhausta kuivashampoota otsatukkaani, kun tämä naisihminen hyvinkin hyökkäävällä asenteella, vihaisesti sanoi ettei noita SAA käyttää allergisten kanssaurheilijoiden vuoksi. Eniten itseäni ärsytti myöskin tuo tyyli millä asia tuotiin esiin ja se, että en todellakaan spreiannut ainetta nappi pohjassa. Anteeksipyyntöni ja selitykseni kaikui kuuroille korville, kun rouva jatkoi pauhaamistaan ja poistui ovet paukkuen paikalta…. Onneksi olin jo treenini suorittanut, ties vaikka olisin ärsyynnyksissäni kiskaissut ylätaljat solmuun 🙂

  Tykkää

  1. Apua sitä hajustepoliisia en kestä. Seuraavan kerran pidän puheen jos tuolla tavalla hyökkää. =) Sitä paitsi niitä saa käyttää, maltilla, aivan kuten salin ohjeistuksessa lukee. Pöh sanon minä. Joo se pauhaaminen ja kertominen mitä tapahtuu ja miksi ja kuinka sairas on jne on aivan turhaa. Ei mua ainakaan kiinnosta kenenkään sairaskertomukset ja jokaisella meillä olis vastaavaa kerrottavaa hänelle, mutta kuka niistä nyt jaksaa paasata.

   Tykkää

 4. Mistä olet nuo talvitrikoot hankkinut? Mun pitäis löytää jotkut lämpimät treenitrikoot juoksuun ja talvifillarointiin ja noi voisi olla hyvät!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s