Kovan pakkaskelin juoksuvaatteet

Sisäpyöräily 1 h
keskisyke 142, maksimi 163

Juoksu 1 h 18 min (eilen)
kesiksyke 137, maksimi 150
12,07 km, 6 min 30 sek / km

uinti 55 min (eilen)

Tehokkaasti alkoi tämä aamu, kovinkin hikisellä ja reippaalla sisäpyöräilyllä. Video jonka mukaan poljettiin on tässä. Mulla on tällä viikolla ollut kaksi näitä tunnin kovia sisäpyöräilyitä, maanantaina ja tänään. Kyllä tuntuu, mutta niin sen pitääkin sillä näin olemme tämän treeniviikon suunnitelleet. Oli kivaa hikoilla heti aamukahdeksasta alkaen.

Mun Suunnon sykemittari keräsi dataa tunnin pyöräilystä joka sisälsi yhteensä 23 noin minuutin mittaista kovempaa vetoa lyhyehköllä palautuksella eli koko ajan sai sotkea ihan kunnolla. Hyvä treeni, tässä molemmat tämän viikon datat:

sisapyorailydataa01
2.1.2017.

 

sisapyorailydataa.png
5.1.2017

Moni sanoo, ettei lähde juoksemaan kun on noin paljon pakkasta. Mutta määpä lähden sillä isompikaan pakkanen ei oikeasti haittaa tai tunnu mitenkään ihmeelliseltä kunhan vaan on pukeutunut kelin vaatimalla tavalla. Ja jos haluaa juosta niin ei kannata pakkasen antaa estää. Tai kai se pakkasraja mullakin jossain menee, mutta ei se vielä kahdessakympissä ole.

Eilen oltiin neljän hengen porukalla keskiviikon juoksulenkillä ennen uintitreeniä ja lämpötila oli -18 astetta. Kova pakkanen, mutta ei haitannut juoksua lainkaan vaan keli oli mitä parhain. Oli tosi mukava juosta lumisilla kaduilla, kertakaikkiaan mitä hienoin juoksukeli ja kaikki me neljä oltiin samaa mieltä. Tuli niin hyvä mieli kun mattapintainen lumi oli pitävää jokaisen juoksuaskeleen alla ja ooh, voisin hehkuttaa hehkuttamasta päästyäni. Kaiken lisäksi juoksu tuntui tosi kevyeltä.

Juoksen talvellakin ihan tavallisilla juoksutossuillani, samat tossut kesät talvet ja hyvin pysyi jalatkin lämpimänä. Osa juoksijoista hankkii talveksi nastalenkkarit, mutta mulla ei vielä koskaan ole sellaisia ollut.

juoksu_pakkasella
Tamineissa.
 • tekninen hihaton toppi
 • urheilusukat
 • pitkähihainen ja -lahkeinen tekninen kerrasto
 • talvijuoksutrikoot
 • mikrofleesepaita
 • kuoritakki
 • kypärämyssy
 • pipo
 • normaalit juoksutossut
 • kahdet tumput päällekäin jolloin tuuli ei mene läpi
 • heijastinliivi

Olen juossut jo reilusti yli kymmenen vuotta ja alusta asti talvipakkasellakin. Aika moni juoksee kovemmalla pakkasella, kokeile jos yhtään kiinnostaa tai ehkä jopa harmittaa kun ei mukamas pääse ulos juoksemaan.

Eilen juoksulenkin jälkeen pikaisesti join lämpimän vihreän teen uimahallin kahviossa ja sitten vielä illan myöhäinen uintitreeni. Triathlonseuran vuorolla. Oli kivaa vaikka radalla olikin paljon porukkaa.

nokian_uimahalli
Nokian uimahalli kun kaikki ovat lähteneet ja halli sulkeutunut.

Lopuksi vielä muutama kuva tämän aamun myöhäiseltä koiralenkiltä, Mortti kyllä viihtyy pihalla punaisessa villapaidassansa:

koiraviihtyypakkasessa03koiraviihtyypakkasessa02koiraviihtyypakkasessa01

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “Kovan pakkaskelin juoksuvaatteet

 1. Kovalla pakkasella juostessa ehkä parasta on just toi tossun pito, ei luista askeleet vaan voi luottaa pitoon. Mulla on nastat liukkaampia kelejä ja mäkisiä maastoja varten, ettei tartte juostessa jännittää, koska siihen se mulla muuten menee. Nastalenkkareihin pitää vaan joka vuosi totutella ensin monen lenkin verran ennen kuin alkaa kulkea luontevasti.

  Eilen mua ei olis saanu lenkille ulos, koska päätin pestä kaikki sopivat pakkaslenkkivaatteeni. Takan edessä trainerointi oli ihan hienoa. 😊 Ehkäpä tänään jo pääsis. Vielä kun keksis hyvän konstin, millä tämmöinen silmälasipää suojais hengityksensä ja naamansa jäätymiseltä, kun aina huurtuu rillit. Ihan samanlaista suojausta ei pysty laittamaan suun eteen kuin rillittömät.

  Tykkää

  1. Oli mukava juosta kun tossu piti ja piti vaikka missä meni. =) Me ostettiin jotain IKH:sta sellaiset nastat jotka voi ruuvata juoksutossun pohjaan ja toimivat kyllä viime vuoden liukkailla hyvin.

   Mää en muuten pystynyt pitämään suun edessä tota kangasta, alkoi heti ahdistaa. Menin suu ja leuka paljaana koko matkan, mutta olen huomannut rillien huurtumisen ei urheillessa jos on kaulahuivi suun edessä.

   Tykkää

 2. Oi täällä toinen, joka rakastaa talvijuoksua. Pakkanen ei haittaa, päinvastoin mun mielestä happi kulkee paremmin pakkasella kuin plussakelillä, hiki ei tunnu niin ahdistavalta ja matka taittuu huomaamatta.
  Mä tosin juoksen talvella kelillä kuin kelillä nastoilla. Luovat lisää turvaa liukkallakin ja askel on vakaa. Lisäksi toinen ehdoton asuste talvella mulla on säärystimet 😀 Mukavasti pitävät nilkan ja pohjeet läpimänä ja estävät lumen tarttumisen sukkiin 😀

  Tykkää

  1. Talvi on kivaa aikaa ja varsinnkin juoksuun sopii kyllä. Ja hiihtoon, mutta täällä meillä päin ei ole vieläkään latuja vähäisen lumen vuoksi.
   Mää en ole vielä nastalenkkareita koskaan ostanut, joskus ehkä. Meillä on kuitenkin olemassa sellaiset nastat jotka saa ruuvattua kengän kuin kengän pohjaan ja yhtenä vuotena kun oli liukkaita kelejä (tais olla viime vuonna) laitettiin ne juoksukengän pohjiin ja toimi oikein hyvin.
   Jotkut säärystimet tms. olisin vielä voinut laittaa nilkkoihin tuolle pakkaslenkille. Vähän niinkuin unohdin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s