Vanhuudestakin

 

Uinti 48 min

Kiva, että uimahallit, ainakin jotkut,  olivat tänään pyhänä auki. Käytiin uimassa 8 x 200m II-vauhtia sekä alku- ja loppuverrat. Oli ruuhkaa.

Tapaninpäivä on mulle ollut aina merkityksellinen päivä, se on mun isän nimipäivä ja suurimpana osana elinvuosiani äitini on tehnyt lähisuvulle Tapaninpäiväaterian. Ensin ala-asteikäisenä pöydässä oli isomummu ja -vaari, mummu ja vaari, enot, veli, äiti, isä ja mää. Viime vuosina pöydässä on mussuttanut mummu ja vaari, veli, minä ja härre ja mun vanhemmat. Mun mummu ja vaari lähenevät iältään jo ysikymppiä, velikin varmaan viittäkymmentä tai ainakin neljävitosta ja meikäläinenkin on jo kohta voisi sanoa reilusti yli neljäkymmentä. Huh sentään tämä on asia mitä käsittelen jatkuvasti enkä meinaa kestää. Se, että mun lähisuku vanhenee liikaa. Liian nopeasti. Kauanko lähellä ysikymppiä oleva vielä voi elää, ei montaa vuotta?

maastavetoa02
Maastaveto ihmisellä.

Se että olen välillä kaupan kassalla töissä laajentaa hirmuisesti näkökulmaa siihen(kin) mitä vanhuus on. Voin kertoa mitä se muunmuassa on. Se on sitä kun kaikki toimet muuttuu hitaaksi ja ajatustyöhön tulee enemmän ja enemmän katkoksia, asioita unohtuu. Se on sitä kun ei melkein jaksa pakata ostoksiaan kasseihin ja sitten kun jaksaa niin on mentävä jopa vaikka kuinka pitkäksi aikaa istumaan penkille ennen kuin voi jatkaa matkaansa. Se on puuskuttamista ja tukalaa  oloa, se on sitä, ettei meinaa jaksaa kantaa ostoskassiaan vaan tarvitsee pyytää vieraalta ihmiseltä apua että kantaisitko kassini kaupan ulkopuolelle jossa taksi odottaa. Se on sitä, että hermostuu ja tiuskii kun omat toimet eivät meinaa onnistua tai kun jono kasvaa takana sen takia, että toimii hitaasti. Sitä, että on äreä kun paikat on kipeänä ja sattuu ihan tosissaan. Se on muistisairauksia, se on halua puhua ja jutella. Se on sitä, että on ehkä unohtanut pukeutua asiaankuuluvasti, se on sitä, että tietää mitä haluaa, mutta ei saa sanaa ulos suusta vaikka kuinka yrittää. Musta tuntuu, että menen jokaisen noiden vanhuksen sisään ja olen itse se vanhus. Samalla kun olen tyytyväinen, että kehityn ihmisenä ymmärtämään monenlaisia vanhoja samalla se rasittaa pääkoppaa aivan valtavasti eikä voi antaa ajatusten virrata kovin pitkälle sillä jos antaa tulee luhistuminen näiden kaikkien huonosti voivien ihmisten puolesta. Ei meinaa kestää ja samalla kestettävä on, tätä elämää.

maastavetoa01
Onnistuttiin. Video Instagramissa @jaanaba_liikuntapaivakirja

No, on se vanhuus päinvastaisiakin asioita mitä yllä luettelin. Se on terveyttä, hyvää kuntoa, jaksavaa ihmistä, liikuntaa, pirteää ajatusvirtaa ja iloisuutta. Se on sitä, että jos pystyy niin pitää omasta kunnostaan huolta, se on terveellisesti syömistä ja kaikin puolin hyvää oloa.

No siis tuo äitini Tapaninpäivän ruokapöytä, tänä vuonna en ollut tuossa pöydässä vaan syödään kotona härren kanssa omien jouluruokien rippeet pois. Ja ehkä vähän käytiin jossain ketjuravintolassa syömässä kun uimasta tultiin. Sain uitetun wokin joka oli silti ihan kelvollista.

osuusravintola_oksa01

Alennusmyynnit. Uimahallireissulla käytiin Tampereen Kalevan XXL-urheilukaupassa sillä olin nähnyt niiden mainoksesta, että kaikki Nike-tossut 39,90 €. Eli edullisesti ja mulla on ollut jo hetken aikaa etsinnässä hyvät salitossut jotka toimivat myös juoksumatolla jolla juoksen usein ennen salitreeniä.

nike-juoksutossut03

Olen käyttänyt salitossuina Adidaksen Ultra Boost -juoksutossuja ja vaikka parhaat juoksutossut ovatkin eivät kuitenkaan toimi kunnolla mun mielestä salitreenissä liian pehmeän pohjan takia. Siispä toiveissa oli vähän vähemmän pehmeäpohjaiset juoksutossut salille. Sellaiset jotka istuvat hyvin mun jalkaan. Ja löysin eikä todellakaan maksaneet kuin 39,90.

nike-juoksutossut01

Viime viikon liikuntoihin tuli yllättäen yksi ylimääräinen lepopäivä joten treenitunteja tuli vähemmän kuin alun perin suunniteltiin. Mutta ei vaikuta lopulta kokonaisuuteen juurikaan. Kehon huoltaminen eli venyttelyt ja rennot joogat loistavat taas poissaolollaan, perskule.

Viikon 51 liikunnat yhteensä 10 h 15 min (määräviikko)

 • ma lepopäivä
 • ti juoksumatto 43 min, voima 51 min
 • ke uinti 1 h 1 min, sisäpyöräily 1 h
 • to lepopäivä
 • pe juoksumatto 1 h 30 min
 • la juoksu 2 h 35 min,
 • su sisäpyöräily 1 h 30 min, juoksu 1 h 5 min

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Vanhuudestakin

 1. Syvällistä faktaa, jota ei tule aina ajateltua. Vanhuus siis. Se hämmentää joka kerta kun huomaa omassa lähipiirin tutussaan, ettei hän enää olekaan se joka paikan höylä ja kepeä pantteri. Oma syntymätodistus muistuttaa olemassa olostaan aina kun johonkin paikkaan kolottaa tai ei pystykään siihen, mihin luulee pystyvänsä. Mutta *kele, en aio välittää siitä!

  Teidän maastavetovideo oli hulvaton. 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s