1 h pyörä-juoksu

Juoksumatto 20 min
keskisyke 140

voima 50 min

Yhdistelmätreeni pyörä-juoksu 1 h 6 min (eilen)

Tursuan pirteyttä justiinsa nyt. Johtuu siitä, että olimme aamulla kuntosalilla tekemässä voimatreeniä. Hieno nähdä, että salilla on aamuisin aika paljon vanhempaa porukkaa, eläkeläistäkin.

Kuten olen aiemminkin kertonut lähes jokainen salitreenini alkaa juoksumatolla lämmittelyllä. 20 min reippaahko juoksulämmittely tänäänkin ennen salia. Laitan aina mattoon kallistusta sen yhden prosentin (onko se prosentti?) ja tänään juoksu meni näin:

 • 5 min vauhdilla 9,5 km / h
 • 5 min vauhdilla 10 km / h
 • 5 min vauhdilla 10,5 km / h
 • 3 min vauhdilla 11 km / h
 • 2 min kävelyä vauhdilla 5,9 km / h

Hikihän siinä tuli ja jälkihikeä sai pyyhkiä kasvoilta useaan otteeseen.

aamusalille
Totinen torvensoittaja. Kuva on otettu aiemmin tällä viikolla.

Sali oli hyvä kuten aina, eri ohjelma kuin viimeiset kolme kuukautta. Alkoi maastavedolla ja päättyi vatsalihasliikkeisiin. =) Mutta ei siitä nyt sen enempää sillä haluan kertoa eilisestä pyörä-juoksutreenistä joka oltiin tekemässä porukalla Pirkkahallissa.

kadenssinnostotreeni04
Treeninvetäjä härre.

Eli Suomen itsenäisyyspäivänä kerättiin sopiva porukka kasaan ja mentiin triathlon- ja maantiepyörinemme sekä lenkkitossuinemme taas kerran Pirkkahallin syövereihin. Portista sisään vaan rohkeasti ja pyörä harjoitusvastukseen kiinni.

Härre oli luvannut vetää tälle porukalle ”pyöräilyn kadenssinnostotreenin jossa myös juoksu mukana”. Noin hän kirjoitti Facebook-ryhmässämme ja muutama viisas ilmoitti osallistuvansa. =) Sanon siksi viisas sillä aina ehkä vähän loukkaannun jos joku sanoo mun liikuntoja hullun hommaksi. Liikkuminen on viisaan hommaa, liikkui sitten enemmän tai vähemmän. Vii-sas-ta on.

kadenssinnostotreeni01
Ennen treeniä mietitytti kovat juoksut. Ihan turhaan mietitytti huomasin jälkeenpäin.

Oli hikistä touhua vaikka aloitettiinkin leppoisasti lämmittelypyörittelyllä pyörän päällä. Ainakin jotain tämmöstä oli, että poljetaan minuutti siten, että polkimet pyörii 80 kertaa minuutissa, seuraava minuutti kadenssilla 90, taas 80, sitten 100, 80, 110, 80, 120… Nopeimmillaan polkimia oli tarkoitus pyörittää nopeudella 150 kertaa minuutissa. Se on paljon ja itse en pääse vielä noin nopeaan pyöritystahtiin sillä tämä vaatii harjoittelua. Mutta sen tiedän kokemuksesta, että ensi kerralla pyörii jo nopeampaa kuin nyt. Tämmöisen hikisen pyöräilyn jälkeen lähdettiin sitten juoksemaan rata vaikkapa 2 kertaa ympäri ja lujaa.

kadenssinnostotreeni03
Itsenäisyyspäivän treeniporukka, yksi on kuvanottohetkellä juoksemassa. Härre ohjaa. Reilu tunti meni ja hiki tuli varmasti kaikille.
kadenssinnostotreeni02
Eilen illalla sohvassa Mirrin kanssa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “1 h pyörä-juoksu

 1. Mitenkä aikoinaan aloitit liikkumisen? Aina liikkunnut tms? Olen suht uusi lukija, enkä oikein jaksa kahlata kaikkea alun juttuja läpi. Kiittettävä liikuntamäärä sulla/teillä onkin! Itse hurahdin crossfittiin ja sain kuntoa kohotettua tosi hyvin. Juoksua yritetty, ja wattipyörää kokeiltu yms. Uimassa en ole käynyt vuosikausiin, lähinnä lasten kanssa pikkualtaassa pulikoin. Nyt liikunta tauolla sairasloman takia.

  Tykkää

  1. Heips. Olen aloittanut ihan sohvaperunasta just ennen kolmekymppiseksi tulemista. Jotenkin heräsin, että on liikuttava jotta en kuolisi liikunnan puutteesta johtuviin sairauksiin ja siitä kaikki on lähtenyt. Ensin pari kertaa viikossa ja sitten päätin, että viidesti viikossa liikuntaa joka muokkautui juoksuksi ja selkäongelmien ilmettyä viitisen vuotta sitten siirtyminen pikkuhiljaa triathloniin. =) Mitään liikuntataustaa mulla ei ole, nuorena aikuisena vielä ajattelinkin, että en todellakaan aio koskaan hikoilla. Olen ollut tosi pönttöpää, mutta onneksi viisastunut.

   Nyt sitten ensi kesänä kolmas täyden matkan triathlon joka on Puolassa. Nykyään liikun terveyden, oman itseni kehittämisen, hyvän olon takia. Parasta.
   Crossfit on tosi ihanaa.

   Toivottavasti pääset pian taas liikkumaan! Yritän saada inspistä kirjoittaa postauken siitä miten olen tässä pisteessä, mistä olen lähtenyt liikkeelle. Blogia olen kirjoittanut ihan kohta 10 vuotta, mutta mitään vanhoja ei ole tallella. Pari vuotta taakse päin ehkä tässä blogissa vain.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s