Juoksutreeni Pirkkahallissa

Juoksu 1 h 19 min

Me asumme onneksemme vain noin 2,5 km:n päässä Pirkkahallista joten sinne on helppo mennä tekemään juoksutreeniä jos ei halua mennä juoksemaan ulos. Sanon Pirkkahallia Pirkkahalliksi vaikka sillä on tätä nykyä joku monimuotoisempi nimi. Tampereen joku center vai mikä se oli. Pirkkahlli se on mulle. Halli jossa pääsen harrastamaan liikuntojani.

Tänään oli sellainen aamu, että oli hyvä mennä Pirkkahalliin koska olin menossa tekemään omaa juoksutreeniä, mutta myös teettämään ystävälläni Teijalla juoksutekniikkaharjoituksia.

teijankanssapirkkahallissa

Alkuverryttelyiden ja juoksun koordinaatioharjoitusten (jotka vedin Teijalle) jälkeen tein oman pyramidiharjoitukseni.

Pyramidiharjoitus on tosi mukava juoksutreeni. Se on tehokas, mutta on kiva tehdä koska kaikki kovaa juostut osuudet on aika lyhyitä ja välissä on palautus, hölkkä- tai kävelypalautus. Pyramidiharjoituksia on monenlaisia.

Tällainen juoksupyramidi:

  • 1 min, 2 min, 3 min, 4 min, 3 min, 2 min, 1 min kovaa.
  • Jokaisen kovan juoksun välissä 1 min rauhallinen hölkkäpalautus.

Pyramidijuoksun jälkeen riittävän pitkä loppujäähdyttely, ainakin 10 min. Eli rauhallista hölkkää jossa liikkeessä pysyy nimenomaan treenissä käytetyt lihakset. Loppujäähdyttely palauttaa kehon kohti lepotasoa, poistaa kertynyttä maitohappoa elimistöstä. Loppujäähdyttelyyn voi ja kannattaa sisällyttää lyhyet venyttelyt.

Nyt olenkin sitten taas kotona jonkin aikaa jonka jälkeen ajattelin vielä lähteä maastopyöräilemään ennen kuin härre tulee töistä ja lähtee maastopyöräilemään! Yksi maastopyörä joten eri aikaan on mentävä.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s