Jooga tekee hyvää

Miten minä koen joogan? Mä olen nyt jo viikkoja nettijoogannut. En mitenkään kovasti, mutta joka viikko kuitenkin semmosen 1–3 kertaa. Yleensä yksi tai kaksi, harvemmin kolme vaikka siihen kolmeen pyrinkin. Ihan niin kuin muunkin liikunnan jälkeen niin jokaisen joogatunnin jälkeen on tosi hyvä olo. Paikoissa on jotenkin semmonen rento lempeä tunnelma vaikka olisi ollut voimaakin vaativaa joogaa pelkän lempeän joogan lisäksi.

NOTKEA
Notkeuden lisääntymistä haen ehkä eniten joogaharjoitteilla joita teen. Vaikka jooga parantaa notkeutta, harrastaakseen joogaa ei tarvitse olla notkea. Voi olla jäykkä kuin rautakanki taipumatta mihinkään suuntaan ja silti joogasta pystyy nauttimaan ja samalla notkeus paranee.

kari_traa_paita01
Jooga on kivaa. Paita saatu addnature.fi:stä

ERILAISIA
Itse olen aivan alkutekijöissä joogan kanssa ja olen nettijoogapalvelusta ottanut milloin minkäkin joogatunnin. Mukavia ovat olleet kaikki, oli se sitten rauhallisia pitkiä venytyksiä tai asentoja joissa voima kehittyy tai aurinkotervehdyksiä. Kaikista olen saanut sitä mitä joogalta haluan.

KIIREETTÖMYYS
Ihan rauhassa omaan tahtiin eteneminen. Joogatunti silloin kun se päivään sopii.

kari_traa_paita02
Lämmin on tullut, vaatteet vähenevät.

RAUHOITTAA JA RENTOUTTAA
Ainakin minä rauhoitun joogatessani yksin yläkerrassa ja kuunnellessani mitä nettijoogaohjaaja puhuu ja keskittyessäni vain omaan tekemiseen ja hengittämiseen. Rentouttavia vaikutuksia lihaksiston ja mielen lisäksi on myös syvemmälle kehoon: sisäelimiin, niveliin. Joogaharjoitus alkaa rentoutuksella ja päättyy rentoutukseen.

kari_traa_paita03.jpg
Mirri nettijoogaseuralaisena.

Yleensä aina joogatunnin alussa mulla on lämpimämpää päällä kuten pitkähihainen ja villasukat, mutta kun harjoitus etenee niin vaatteet vähenee.

Onnistuin löytämään addnature.fi:stä oikein lempipaidan (saatu). Käytin tosi paljon aikaa tutkiakseni tuon verkkokaupan valikoimaa ja lopulta päädyin Kari Traa -merkkiseen paitaan. Paita sopii normaaliin arkikäyttöön, se on hyvä myös lämpimäksi aluspaidaksi ja lisäksi se on hyvä paita talvitreeniin. Mää käytän sitä ihan peruspaitana ja se on osoittautunut lempipaidakseni.

Vaatteet ovat välillä jotenkin erikoinen juttu. Itse en vuosikausiin ostanut vahingossakaan Kari Traa tai Röhnisch -merkkisiä vaatteita, mutta nyt kun niitä molempia on siunaantunut niin en melkein muuta haluaisikaan. Molempien merkkien tuotteet ovat osoittautuneet nappivalinnoiksi.

Liikuntapäiväkirja Facebooksissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s