Sisäpyöräily on täällä

Juoksumatto 17 min

voima 1 h 13 min

sisäpyöräily 46 min

jooga (yin) 30 min

specialized_harjoitusvastus03
Youtubesta pyörätreeni.

Maantiepyöräilykausi taitaa olla nyt ohi kun ilmat ovat kylmenneet ja pakkaskelit tuloillaan. Syksystä kevääseen mun pyörätreenit hoituu joko ulkona maastopyörällä tai sitten sisällä triathlonpyörällä joka on kiinni harjoitusvastuksessa. Meillä on sekä mun että härren pyörä kevääseen asti trainerissa paikallaan alakerran yhdessä huoneessa. Mun tietokoneen ruudun edessä sillä aika usein, kuten tänäänkin, poljetaan jonkun pyörävideon tahtiin. Youtubessa on ainakin muutama hyvä, tässä yksi:

Hikinen treeni joka sisältää kymmennen minuutin alkulämmittelyn ja kolmen minuutin loppujäähdyttelyn, siinä välissä kaksi settiä aikas kipakoita vetoja isolla sykkeellä. Ensimmäisen setin vedot ovat 1 min 10 sek – 1 min 20 sek ja toisen setin vedot ovat kaikki alle minuutin mittaisia. Video sopii niin kuntopyörällä pyöräiltäväksi siinä missä triathlonpyörälläkin.

Videoissa näkyy selvästi palkeilla ilmoitettuna millä tasolla mikäkin veto tehdään ja tottakai tätä voi keventää oman mielensä mukaan jos tuntuu, että ei halua niin kovaa tehdä. Tekee vaikkapa joka toisen vedon tai sitten tekee pienemmällä sykealueella jos tuntuu liian kovalta. Tai sitten tekee justiinsa niin miten video kehottaa eli noin puolet vedoista on yhtä palkkia vaille täysiä ja loput sitten täysiä. Mutta fiiliksen mukaan voi tehdä. Tulee hyvä treeni ja monille niin vaikea sisäpyöräily saa uusia ulottuvuuksia kun on joku juttu mitä seurata. Tämä käy hyvin aloittelijoillekin.

45min01
Ensimmäiset vedot.
45min02
Toiset vedot.

Meillä on tällä viikolla pyöräpainotteinen viikko joka tarkoittaa sitä, että pyörätreeniä tulee 3–4 kertaa tälle viikolle. Sama oli viime viikolla ja tämänpäiväinen on toinen pyöräily tälle viikolle ja viimeinen on sunnuntaina, suunnitelmissa on lähteä maastopyörälenkille.

specialized_harjoitusvastus02
Siinä ne harjoitteluvälineet ovat keskellä torppaa.

Nyt meillä on pyörät samaa merkkiä, Specializedit. Härre myi aiemman pyörän pois ja osti melkein samanlaisen pyörän kuin mulla on, tai kai se samanlainen onkin, uudempi malli vaan. Mulla on mattamusta ja härrellä kiiltävä. Härren pyörässä on enemmän valkoista kuin mun.

specialized_harjoitusvastus01
Mää tykkään, että on tilaa missä treenata ja pyörät saavat olla tossa vaikka aina.

 

Päivän pyörätreeni oli illalla kun taas salitreeni juoksulämmittelyineen käytiin tekemässä aamulla ennen kuin härre meni töihin.

Meikäläisellä onkin ollut vapaapäivä ja olen pääasiassa ollut lemmikkieläimiemme kanssa sekä levännyt, vähän siivoillut.

Tällaista rentoa meininki tänne tänään.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

2 thoughts on “Sisäpyöräily on täällä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s