Miten motivoida itsensä liikkeelle?

Joskus itsensä motivoiminen voi olla todella hankalaa ja jos se sitä on niin suunniteltu liikunnallinen elämä on vaarassa jäädä vain muutaman viikon mittaiseksi. Motivaatio lässähtää, mieleen tulee monenlaista selitystä miksi juuri tänään ei tarvitse tai kannata lähteä liikkumaan. Sohva alkaa tuntua houkuttavalta ja oma pää kääntää asian niin, että on ihan ok etten jatkakaan liikuntaharrastusta vaikka alun perin suunnittelin aivan jotain muuta.

Vaikka itse olen totaalisesti innostunut liikunnasta ja se on jo oikeastaan elämäntapa jossa samalla tavoittelen itselleni parempaa ja nopeampaa kuntoa kannattaa muistaa, että terveysliikunta riittää, lue lisää tästä UKK-instituutin sivulta. Liikkuminen voi olla lempeää, hiki siinä saa kuitenkin tulla.

motivointi.jpg

Tässä muutamia keinoja motivoida itsensä liikkumaan, mutta ennen kaikkea liikunnallisen arjen elämään saamiseksi pitää olla pitkäjänteinen, kärsivällinen:

ASETA TAVOITE
Tavoitteen ei aina tarvitse olla puolimaraton kuuden kuukauden päästä tai hauis isommaksi kuukaudessa. Tavoite oman liikkumisen suhteen voi oikein hyvin olla tuota edellä mainittua, mutta monelle sopii varmasti myös lempeä tavoite kuten esimerkiksi hyvän mielen liikunta osaksi elämää tai neljä kertaa viikossa lenkille. Tai hyvässä kunnossa kaiken ikää.

Siinä missä toiselle riittää tavoitteen sopiminen oman itsensä kanssa, toisen kannattaa kertoa tavoite muille jotta se on merkityksellinen.

TEE LIIKKUMINEN ITSELLESI HELPOKSI
Laita tossut jalkaan ja lähde lenkille kotiovelta ja päätä lenkki kotiovelle. Joka tapauksessa ota sellainen laji josta tiedät pitäväsi ja jota harrastamaan sinun on helppo ja sujuva lähteä. Etsi itsellesi sopiva laji.

HYVÄT VÄLINEET
Hanki heti mieluisat treenivälineet sillä kunnolliset vaatteet ja välineet pitävät kummasti motivaatiota yllä.

PIDÄ TREENIPÄIVÄKIRJAA
Treenipäiväkirjan pitäminen innostaa. Tee oma treenivihko tai käytä netissä olevia palveluita kuten HeiaHeiaa. Jaa liikuntojasi sosiaalisessa mediassa mikäli se auttaa pitämään motivaatiota yllä.

SUUNNITTELE VIIKON LIIKUNTAPÄIVÄT
Mieti etukäteen minä päivinä käyt liikkumassa ja mihin aikaan. Kun olet aamulla töihin mennessä ottanut treenivarusteet mukaan myös helposti menet sovittuun liikuntaan heti töiden jälkeen.

NAUTI LIIKUNNASTA
Opettele nauttimaan, että on mahdollisuus liikkua ja tunne miten liikunta auttaa jaksamaan ja miten se tekee mielen iloiseksi. Ole kiitollinen, että pystyt huoltamaan itseäsi liikunnalla.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

5 thoughts on “Miten motivoida itsensä liikkeelle?

    1. Jep, olen ihan samaa mieltä. Sitä ei saa unohtaa, että vaikka itselle on tullut ”automaattimotivaatio” =) niin moni tarvitsee kannustusta ja aina toivon, että kunpa ihmiset jaksaisivat sinnikkäästi liikkua niin lopulta se palkitaan ja liikkumaan lähteminen on paljon helpompaa.

      Liked by 2 people

  1. Hyvä kirjoitus. Kiitos. Itse tykkään myös liikkua paljon, mutta aina välillä tulee pieniä nuokahduksia. Kuten juuri nyt. Viime viikolla sairastelin ärhäkän, kuumeisen vatsataudin ja nyt kun pitäisi aloittaa taas ”niin kuin uudelleen”, into on vähän hakusessa. Tiedän, että sieltä tulee, mutta muutama punnerrus nyt tarvittaisiin…

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s