Uinti + alekoodi verkkokauppaan

Uimapuku ja varusteet saatu AquaNetti.fi:stä

Uusi triathlonkausi on kesän kisakauden jälkeen hyvässä vauhdissa ja uinnin kanssa mulla on heti alkusyksystä alkaen aivan eri meininki kuin vuosi sitten. Vuosi sitten nimittäin opiskelin personal trainer -opintoja jotka veivät mun keskittymisen niin, että jätin suosiolla puoleksi vuodeksi uintitreenit kokonaan väliin ja aloin uimaan vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Nyt olen käynyt uimahallissa jo monta viikkoa ja aion ottaa kiinni kaikki mitä vuosi sitten uinnissa menetin. Mitä se sitten oli jos jotain menetin, en tiedä, mutta kiinni otetaan sillä että käyn suurin piirtein kolme kertaa viikossa uimassa ja keskityn siihen mitä teen ja minkä takia milloinkin. Hyvin ja helposti mun uinti sujui vähistä uintikilometreistä huolimatta viime elokuussa täyden matkan kisassa, olen siihen oikein tyytyväinen vaikka parannusta haluankin ensi kesään mennessä eli tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa.

aquanetti_fi02
Arena uimapuku ja -lasit.

Meillä on kolmesti viikossa (ma, ke, pe) triathlonseuran tunnin kerrallaan kestävät uintivuorot ja olen vaihtelevasti siellä mukana. Jos en oo mukana käyn sitten muussa uimahallissa uimassa ittekseni, molempia on tullut tehtyä menneinä viikkoina eli uitua seurassa ja uitua yksin.

Seuran uintitreeneihin isoon altaaseen on tullut vihdoinkin järkevä systeemi ja järjestys. Radat on jaettu uimareiden vauhdin mukaan ja maanantaisin sekä keskiviikkoisin uidaan määrättyä ohjelmaa ja perjantaisin sitten jotain muuta, mitä haluaa. Tää on tosi hyvä uudistus ja saa varmasti monet seuran jäsenet, jotka eivät ole aiemmin epämääräisen kaaoksen radoilla vallitessa käyneet uintitreeneissä, käymään tänä syksynä mukana. Kaunis kiitos hänelle joka systeemin treeneihin toi.

Maanantaisin ja perjantaisin aloittelijat ja muut halukkaat saavat tekniikkaopetusta pienemmässä altaassa, siellä härre on ollut jo pari kautta opettamassa ja näyttää jatkavan edelleen. Hän on luotu opettamaan, oon sitä ollut todistamassa jo niin monesti. Kahtena viimeisenä perjantaina olen itsekin ollut tekniikkaopissa ” Vormiston” pitäessä meille muutamille edistyneemmille tekniikan hiomista. Jotenkin se kesän avovedessä uimisessa pikkasen aina huonontuu, tekniikka. Joo, seuran valmentajaa kutsutaan aivan yleisesti nimellä Vormisto.

Kummeli Sporttivartti, Uinti.

aquanetti_fi03
Oatly uutuus-palautusjuoma. #namimaiskis.

Uinti on mulle helppoa ja sujuvaa, mutta kyllä sieltä korjattavaa löytyy vaikka kuinka paljon. Ongelmakohtia uinnissani joita haluan parantaa on ehdottomasti suurimpana käden lopputyöntö. Lopputyöntöni on helposti liian vetelä kun sen pitäisi olla kunnolla kiihtyvä ja voimaa ja sitä kautta vauhtia antava lopputyöntö. Muita ongelmakohtia on kämmenten palautuminen veteen riittävän erilleen toisistaan, ne tuppaa palautumaan liiaksi keskiviivalle. Pitkä liuku kans, siinäpä ne kolme kohtaa mihin haluan ainakin itte eniten kiinnittää huomiota. On niitä muitakin, mutta totuus on, että kaikkea ei pysty ajattelemaan jatkuvasti vaan on keskityttävä yhteen tai kahteen ongelmakohtaan. No, näitten lisäksi pitää ainakin muistaa vartalon riittävä kallistaminen, käden palautus korkealla kyynärpäällä, pää ja rinta riittävän alhaalla, kakstahtipotku (no se sujuu mielestäni ihan hyvin) plus vielä muitakin asioita.

Tällä viikolla kävin kolmesti uimassa, kaksi kertaa seuran vuorolla Nokialla ja kerran härren kanssa Tampereen Kalevassa joka on ehdottomasti mun lempiuimahalli. Kaksi treeniä koostui erilaisista tekniikkauinneista ja yksi oli matkauinti jolloin uin jotain reilu 2000 m.

aquanetti_fi012
Uusi lempiuimapuku.

Uinti on mun mielestä ollut kesän jälkeen tosi kivaa, olen oikein yllättynyt miten kivalta se tuntuu ja miten paljon haluan uimahalliin uimaan. Asia ei ole aina ollut näin, mutta nyt onneksi on ja ehkä se johtuu siitä, että olen käynyt sen kolme kertaa viikossa uimassa (eli riittävästi) ja olen myös tarkastellut omaa asennettani uintia kohtaan mikä on myös erittäin tärkeä asia kun jotain tehdään. Ilon kautta ja vain ja ainoastaan ilon kautta. Jos alkaa päässä kiristää niin sitten on tauon ja palautumisen paikka.

Uintitreeneissä käytän eniten treenivälineenä pullista eli pullaria. Se laitetaan reisien väliin ja jalat pysyvät hyvässä uintiasennossa ja vartalo sitä kautta myös hyvässä asennossa ja voi keskittyä käsivetoihin ja hengitykseen kun ei tarvitse miettiä jalkoja ja jalkojen asentoa ollenkaan.

Lättäreitä ja uimalautaa käytän myös viikottain, räpylöitä harvemmin.

aquanetti_fi04
Pullis.

UIMAPUKU

Ennen uin varmaan vuositolkulla samalla uimapuvulla, mutta oon senkin suhteen tullut vaativammaksi. Sain valita treeniuimapuvun aquanetti.fi:stä ja aika pian päädyin valitsemaani uimapukuun, mielestäni hienoin. Harmaa jossa vähän keltaista, Arena Chameleon uimapuku. Olen käynyt sillä jo uimassa ja mitään moitittavaa en löytänyt, hyvin toimi ja pysyi päällä ja istui päälle.

Katselen tosi paljon minkälaista (kuviot, värit, merkit) treenivaatetta kenelläkin on päällä joten ei ole ihme, että oon laittanut merkille miten paljon Arenan uimapuvuilla uidaan tuolla halleissa. Paljon. Tuntuu, että kaikilla uimaseurojen uimareilla on Arenat päällä joten aivan varmasti viisas valinta myös triathlonharrastukseen.

Nyt mulla on jo sitten kaksi kunnollista treeniuimapukua, toinen on sinipunainen ja toinen tämä uusi harmaakeltainen Arena.

SYKSYN 2016 UUTUUS 

Naisten värikäs ympäriprintattu uimapuku.  
Avonainen Accelerate selkäosa, jossa kevyet ja ohuet olkahihnat.  
Etuosassa ohut vuorikangas. Materiaali markkinoiden vahvin Italiassa valmistettu kloorinkestävä Arena MaxLife (54 % polyester / 46 % PBT) ”

aquanetti_fi05
Kyllä, sävy sävyyn kiitos.

UIMALASIT

Uimalaseista olen sanonut, ennenkin, että melkein kaikki lasit on olleet hyvät mun päähän, malli kuin malli. Pääasia etteivät huurru ja jos lasit alkaa huurtua niin tässä tulee nyt uimalasien huurtumisenestovinkki. Oon ite käyttänyt tätä systeemiä jo kauan ja toimii ja jossain Facebookin Triathlonfoorumilla tai muussa vastaavassa ryhmässä joku osasi pukea sen hyvin sanoiksi.

”Uimahallissa ennen uintia pese linssit saippualla ja huuhtase huolimattomasti.
Mikäli linssit huurtuvat olet huuhdellut liian huolellisesti. =)”

Kellä mitäkin kommervenkkejä tai ihan oikeita huurtumisenestoaineita, tapoja on varmasti monia, mutta tämä toimii ainakin joka kerta.

ALENNUSKOODI aquanetti.fi:hin:

Koodilla JAANA2016 saat -15 %  normaalihintaisista tuotteista osoitteesta aquanetti.fi. Alennuskoodin saat käyttöön syöttämällä se ”syötä aktivointikoodi” -kenttään ostoskorin ollessa valmis. Koodi on voimassa 23.10.2016 asti.

Mukavia shoppailuhetkiä!

AguaNetti.fi Facebookissa.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

One thought on “Uinti + alekoodi verkkokauppaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s