Viikon neljäs juoksulenkki

Jooga (yin & yang) 50 min (eilen)

Juoksu 3 h 15 min (eilen)
keskisyke 125, maksimi 137
26,17 km, 7 min 26 sek / km

Mulla on tällä viikolla treenien suhteen viime viikon tapaan juoksupainotteinen viikko. Tälle viikolle juoksuja tulee yhteensä viisi. Eri mittaisia eri sykealueilla juostuja juoksuja.

Eilen lauantaina oli viikon neljäs juoksulenkki, matalasykkeinen pitkä lenkki härren kanssa. Tuttu jo monta vuotta juostu Pyhäjärvi ympäri -lenkura.

Lähdettiin lenkille vasta joskus kello 16 aikaan, mikä oli ihan yhtä sopivaan aikaan siinä missä aamullakin juostut pitkikset. Vauhti oli hidas, mentiin molempien sykkeitten mukaan, härre yritti pitää sykkeensä alle 120 ja minä alle 130, hyvin onnistui ja vaikka mulle juoksu oli raskaampi kuin härrelle sillä olen hitaampi juoksija niin silti se oli hyvin kevyt hidasvauhtinen matalasykkeinen pitkä lenkki. Just niin kuin piti.

Erityisen paljon keskityn juoksuissani nyt siihen, että juoksen mahdollisimman monella eri sykealueella. On tämmösiä matalasykkeisiä, on reippaampia peruskestävyyssykkeisiä lenkkejä, on vauhtikestävyyttä ja ihan vähän myös maksimilla juostua.

Otettiin juoksun aikana muutama energiageeli ja käytiin täyttämässä vesipullot Pispalan portaitten alapään lähettyvillä olevassa pubissa, Kujakollissa. Outoo.

pitkis_26km01
Ei, kyllä tämä on juoksulenkki.

Viikon muut juoksut on olleet maanantaina triathlonseuran treeni Nokialla jossa oli paljon voimaosuutta koiville, keskiviikkona kevyt pk, torstaina kovat 6x800m vedot urheilukentällä, lauantaina tämä pitkis ja tänään vielä yksi juoksu, pätkä juoksumatolla.

vetojapirkkalassa01
Torstain 6x800m juoksuvetojen jälkeen hengähdys urheilukentän penkeillä.

Mää oon ihan tykästynyt joku aika sitten ostamiini viininpunaisiin Röhnisch-trikoisiin. Parhaimman tuntuiset trikoot mitä mulla tällä hetkellä on, ehdottomasti. Ovat kestäneet hyvin pesua kuvioistaan huolimatta, ainakin tähän asti. Haluaisin pitää niitä aina ja joka treenissä, mutta kai sitä on muutakin välillä pidettävä ihan vaan vaikka sen takia, että ei aina voi olla viininpunainen.

vetojapirkkalassa02
Parhaat trikoot.

Eilisen pitkän lenkin jälkeen tehtiin myöhään illalla vielä pitsaa, mää tein härkispitsan ja härre jauhelihapitsan, kyllä maistui. Sykekello näytti pitkän lenkin kalorinkulutukseksi yli 900 kcal. Satuinpa kattomaan, yleensä en seuraa kalorinkulutusta sillä sillä ei ole mun liikunnoissa mitään merkitystä mulle. Mää liikun hyvän olon ja hyvän kunnon vuoksi. Alun perin kun vajaa 30-vuotiaana aloitin liikkumisen niin aloitin sen sen takia etten kuolisi liikunnan puutteesta johtuviin sairauksiin, mutta nyt on tullut vaikka mitä muitakin syitä liikkua. Yli kymmenen vuotta jo aivan säännöllistä liikuntaa jee.

harkispitsa
Härkistä pitsassa.

Elämäni ensimmäistä kertaa pidän nyt tarkkaa jatkuvaa kirjaa mun viikottaisista ja kuukausittaisista liikunnoista sekä venyttelyistä. Syyskuun pari ensimmäistä viikkoa oli vielä palauttelua ja haahuilua elokuun täyden matkan triathlonkisan jälkeen ja vasta puolessa välissä syyskuuta alkoi suunnitelmallinen treenaaminen. Kirjanpito on tosi helppoa kun ei tartte kun pistää sykemittariin laji mitä tekee ja mittari päälle niin kaiken saa ladattua nettiin Suunnon Movescountiin josta sitten voi seurata ja kytätä mitä onkaan tullut tehtyä. Tästä syystä pidän venyttelyissäkin mittaria päällä, että näen onko tullut venyteltyä ja jookailtua suunnitelman mukaan.

Syyskuun liikunnat yhteensä 42 h 52 min

  • juoksu 13 h 44 min
  • uinti 9 h 12 min
  • jooga 3 h 58 min
  • juoksumatto 3 h 9 min
  • sisäpyöräily 2 h 33 min
  • maastopyöräily 1 h 42 min
  • venyttely 1 h 28 min
syyskuu2016
Syyskuu liikuntoina.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s