Croissanttia purkista, salilla

Juoksumatto 20 min
keskisyke 134, maksimi 150

voima 1 h 20 min

uinti 50 min, matkauinti
2 km

venyttely 15 min

croissant_vegaaninen03
Tässä on croissant ja kirsikkahilloa.

Sunnuntai alkoi mulla kello kuusi kun heräsin tähän päivään ihan reippaana. Ei paha aika ollenkaan sillä useana kertana työviikosta herään kello viisi ja noi aikaiset aamuherätykset ovat saaneet reilussa vuodessa aikaan sen, että melkein iltana kuin iltana sammahdan aikaisin ja herään aamulla aikaisin. Ja muutenkin olen aina ollut aamuvirkku ja myös haluan mennä ajoissa nukkumaan ja nukkua riittävästi, pidän yöunta todella tärkeänä asiana kun liikutaan paljon. Ja muutenkin se on elämän sujuvuuden kannalta erittäin tärkeässä asemassa.

Liikunta, lepo ja ravinto ne kulkevat ehdottomasti käsi kädessä tässä liikunnallisessa elämässäni. Haluan jokaisena aamuna herätä levänneenä ja virkeänä ja näin kyllä yleensä tapahtuu sillä pidän tosi epämukavana tohottaa pitkin päivää väsyneenä, väsyneenä sen takia, ettei olisi nukkunut riittävästi. Eikä se multa yleensä onnistukaan, tohottaminen puoliunessa, vaan väsyneenä tekemiset jää tekemättä. Mulla on kyllä myös tosi hyvät unenlahjat (olen kiitollinen) joka auttaa hyvin nukkumisessa. Nukahdan minuuteissa ja jos menee kymmenenkin minuuttia sängyssä ennen nukahtamista ihmettelen heti, että miksi mua ei nukuta, miksi en saa unta. Jotenkin hassua sillä tiedän monien pyörivän puolikin tuntia sängyssä ennen unen tuloa. Enemmänkin hyvänen aika sentään.

Meille tuli pari aamupäivävierasta, oma emo ja oma isä joille tein kroisantteja purkista. Kirsikkahilloa lisäksi ja kahvia (tällä kertaa merkkiä Zoega) myös tietenkin.

croissant_vegaaninen01
Leipomukset purnukassa.
croissant_vegaaninen02
Rulla tulee ulos purkista ja se avataan ja leikellään katkoviivoja pitkin ja pyöritellään croissantit. Kätevää, mutta näppärää. =)
croissant_vegaaninen04
Tämmösiä, unohdin vaan voidella ennen uuniin laittoa niin tuli mattapintaisia. Ei haitannut.

Vieraitten lähdettyä me suunnattiin salille, mää ja härre. Siellä juostiin parikytä minuuttia jonka jälkeen voimatreeni. Meillä on tällä kertaa aika pitkä saliohjelma jossa tehdään liikkeitä paljon jaloille, mutta hyvin myös muulle kropalle. Tämä voimatreeni salilla kestää sen puoltoista tuntia ja treenin jälkeen on kyllä tehnyt olo ja niin kuuluukin. Kroppa voimistuu ja toivottavasti lihakset kasvaa samalla. =)

casall_juomapullo
Vettä, kuulokkeet ja treenipäiväkirja.

Juoksumatolla juoksun ajan (20 min) kuuntelin Spotifysta jotain #vainsuomihitit musiikkia. Hyvän, todella hyvän, hien saa aikaiseksi kun sisällä juoksee joten sellaisena (hyvän hikisenä) aloitettiin salitreeni. Samaa ohjelmaa tehdään joten vuoron perään ollaan laitteissa. Saliohjelman sarjat ja toistot ja palautukset on 2 x 12–15, 90 s pal.

salimarkkusalipirkko
Me kellertävät.

Miks mulla on semmonen mies joka kannustaa tekemisiäni ja miks joillain, aika monellakin, on semmonen mies joka mollaa puolisonsa tekemisiä? Varmaan siksi mulla on kun en olisi mollaajan kanssa. Pitää kuulkaa kannustaa toista hänen omissa jutuissansa. Kannustaminen ja toisen puolesta iloitseminen on se mikä kantaa eteenpäin ei mollaaminen ja tallaaminen.

No, myöhemmin käytiin vielä uimassa viikon viimeinen uinti ja viikon viimeinen treeni. Nytten on sitten pari isompaa treeniviikkoa takana ja kolmas viikko eli kevyt viikko voi alkaa huomenna. Treenimäärä pienenee ja tarkoitus on, että liikuntaa tulee näiden yli kymmentuntisten liikuntaiviikkojen jälkeen ”vain” 6–8 h. Plus venyttelyt ja kevyet joogat. On tärkeää, että kevyen ja kovien viikkojen välillä on selkeä ero. Pitää palautua hyvin.

Viikon 39 liikunnat yhteensä 14 h 58 min

 • ma juoksu 1 h 7 min
 • ti lepopäivä
 • ke sisäpyöräily 30 min, juoksu 1 h 13 min,
 • to juoksu 58 min, voima 1 h 30 min
 • pe sisäpyöräily 45 min, venyttely 22 min, uinti 46 min
 • la jooga 50 min, juoksu 3 h 15 min
 • su sjuoksumatto 20 min, voima 1 h 20 min, uinti 50 min, venyttely 15 min

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

 

 

Mainokset

2 thoughts on “Croissanttia purkista, salilla

 1. Huikee tuntimäärä, mutta kun noita katselee päiväkohtaisesti noita liikuntoja, niin hyvinhän ne arkeen solahtaa tasaisesti. 😊 Unen laadun onkin syytä olla hyvää noilla treenimäärillä, jotta kehittyy ja palautuu treenien välissä. Hyvä te, esimerkillisiä olette!

  Mutta mitä hei, onko noi purkkicroissantit vegaanisia? Eikö niissä oo voita?

  Tykkää

  1. Hyvin mahtuu tunnit päiviin. 😊 Jos ei olis venyttelyitä ym niin heti näyttäisi pienemmältä treenimäältä. Vähemmälläkin määrällä kyllä pitää olla hyvä uni, silloin jaksaa hyvin ja kehon on helpompi olla.

   Vegaanisia ovat nuo croissantit. 😊

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s