Saadaanko musta juoksija?

Sisäpyöräily 30 min
keskisyke 122, maksimi 134

juoksu 1 h 25 min
keskisyke 134, maksimi 146
13,11 km, 6 min 30 sek / km

venyttely 20 min

syksy201605

Tämä treeniviikko on ollut juoksupainotteinen. Meillä menee treenit siis siten, että kaksi kovempaa viikkoa ja yksi kevyt, kaksi kovempaa yksi kevyt. Tämä oli nyt ensimmäinen kovempi viikko. Ja juoksupainotteinen. Kaksi viikkoa on juoksupainotteista jonka jälkeen kevyt ja sen jälkeen kaksi pyöräpainotteista ja kevyt ja niin edelleen. Uinti painottuu siinä sitten lähes joka viikko sillä pyrin käymään uimahallissa kolmesti viikossa useimmiten. Niin me ollaan suunniteltu.

syksy201604

Mulla on juoksussa nyt se tavoite, että nopeutta on saatava lisää ja uskon sen olevan ihan mahdollista. Uskon, että ensi keväänä puolimaratonilla aikani on sen tavoitteeni eli 5 min nopeampi kuin viime keväänä. En oo yrittämässä miksikään maailmanmestariksi vaan vertaan itseäni vain itseeni ja yritän parantaa omaa juoksuani, sekä tekniikkaa että vauhtia siitä mitä se on nyt.

syksy201603

Tänään tein pienen sisäpyöräilyn aamusella ja sitten kun härre oli herännyt lähdettiin juoksemaan päivän lenkkiä. Härre oli mukana muistuttamassa mua jatkuvasti kaikesta mitä mun pitää mun juoksussa miettiä. Kas näin:

”Askel lantion alle, polvi nousee, älä harpo, katse kaukaisuuteen, katse eteen, alamäessä anna rullata muista kuvitteellinen akseli polvesta polveen työ tapahtuu siellä polvien takapuolella, korjaa asento, ylämäki nosta polvea, askel palautuu lantion alle, huomaatko ei kuulu jarruttavaa ääntä kun askel palautuu, asento kuntoon, ylävartalo rennoksi, rintaa eteen, lantio ylös eteen, älä puhu kun asento huononee heti, muista hengittää, hyvä ryhti, korjaa ryhti kuntoon…” 

Yllä oleva kertaa ainakin sata, semmonen oli mun juoksulenkki. Kuuntelisitko itte omalla lenkilläsi jatkuvalla syötöllä tommosta? Ainakin kannattaa kuunnella ja ottaa apu vastaan sillä se oikeesti auttaa. Juoksuasentoni taisi pysyä melko hyvänä kun oli joku koko ajan huomauttamassa ja muistuttamassa niistä asioista millä sitä juoksuani parannan.

syksy201602

Oli kyllä hieno lenkki syksyn väreissä.

syksy201601

Viikon 38 liikunnat yhteensä 12 h 12 min 

 • ma juoksu 1 h 7 min
 • ti juoksu 1 h 15 min
 • ke juoksu 1 h 12 min, uinti 40 min
 • to uinti 1 h 2 min, sisäpyöräily 48 min
 • pe juoksu 18 min, voima 1 h 9 min, uinti 45 min
 • la juoksu 15 min, voima 1 h 19 min, venyttely 19 min
 • su sisäpyöräily 30 min, juoksu 1 h 25 min, venyttely 20 min

Liikuntaviikkona oikein hyvä paitti että mulla piti olla tiistai liikuntalepopäivä, mutta silloinhan on PUHTI juoksuryhmän treenit ja tällä kertaa oli semmoinen treeni, että siinä piti meidän valmentajienkin juosta joten tälle viikolle ei tullut yhtään liikuntalepopäivää. Yleensä mulla aina on se kerran tai kaksi viikossa liikuntalepopäivä joten  ei oo yhtään vakavaa jos joskus ja jouluna tulee tämmöinen homma, että on joka päivälle jotain treeniä.

Venyttelyä / joogaa tuli yhteensä kahtena päivänä. Se on se minimi, mutta kerran pari vielä lisää ei olisi pahitteeksi.

Liikuntapäiväkirja Facebookissa.

Mainokset

4 thoughts on “Saadaanko musta juoksija?

 1. Heh, vähän samansuuntaisia mantraa hoin itselleni eilen viisi tuntia, plus että toistin myös ”muista öljylantio, juoksu on työntävää liikettä…” ja aina kun muistutin itseäni, asento parani ja reisikivut väheni. Maratonilla siis. 😊

  Tykkää

 2. Nää juoksupostaukset on hyödyllisiä. Olen täältä aika paljon yrittänyt ottaa omaan juoksuun vinkkiä. Enimmäkseen käyn yksin lenkillä ja välillä sitä unohtuu miettimään ihan muuta toki, mutta olen taas yrittänyt skarpata tekniikan suhteen. Miestäkin olen joskus lenkin aluksi pyytänyt sanomaan tekniikasta, mutta sitä en aina jaksaisi, jos hän pyytämättä hokee mulle asioista silloin, kun itsellä on vaan sellainen ole, että on lähtenyt sillä kertaa vaan päätä tuulettamaan… mutta tähän asti olen nekin huomautukset ottanut vastaan, sillä onhan se hyvä.
  Tuletko alas enemmän jollain jalkapohjan keskiosalla ja päkiällä?

  Tykkää

  1. Joo pitää olla asenne kohdallaan silloin kun joku antaa kommenttia ja neuvoa. ”Otan kaiken vastaan” -asenne on oltava, muuten se rasittaa ja hermostuttaa kun toinen siinä vähän väliä sanoo jotakin. =D

   Mää tuun alas aika lailla tasajalalla, oon ollut ennen ihan hirvee kantapääjuoksija ja siitä oon päässyt nyt tasajalalla alastuloon mikä on ihan hyvä juttu. Saa nähdä siirtyykö se vielä joskus päkiävoittoiseksi, mutta molempi parempi kun taas kantapäällä alastulo ei oo parempi. =D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s